h1

משני צידי הגלובוס

אפריל 12, 2012

זה התחיל כטעימה של קליפורניה, אבל נפל בשלב היינות. קשה להשיג הרבה דברים מעניינים בארץ, וקשה להיות יותר מידי סלקטיבי כששולחים אנשים לסחוב משם בקבוקים. כך או כך החברה פיצתה על העניין. בכל זאת, שני יינות ששווה להעלות על הכתב. מרוחקים הם זה מזה כמזרח ומערב, גיאוגרפית, סגנונית, ויזואלית ומה שלא תרצו. האחד עם 15.5% אלכוהול ועם בשלות דומה – והשני מגיע מאזור בו הענבים זוקפים זגיהם בשביל לנסות לסחוט עוד חצי בריקס אל מול עיניהם האדומות מייאוש של הכורמים.

Bollinger NV – איך שמפניה קשורה לטעימה קליפורנית? שמפניה לא צריכה להיות קשורה לכלום, ואמרנו תודה לאיש היקר שפינק אותנו בחוויה. בטח כשזו שמפניה טעימה כמו זו. מספיק שמרית בשביל לא להיות כשרה לפסח, והיו בה מורכבות ועושר עד כמה שיכולתי לסחוט מהטעימה הקטנה. הבעבוע עדין יחסית, והוא מלטף פרי מתקתק וטעים לאללה. שמפניה ארוכה ומרוכזת, רמה מעל ה-NV שטעמתי מבתים גדולים, וגם עולה בהתאם. עכשיו כשאני יושב על המחשב בא לי לשתות ממנה עוד במקום לכתוב עליה.

היין הבא התחיל מהדרך חזרה מבוקר גשום בטירה של מונטלנה המפורסם. יומיים לתוך הביקור הראשון בנאפה כבר התרגלתי לכל צורות הגפנים שמעטרים כל חלקת אדמה בעמק היפה, אבל כאלה גפני שיח לא ראיתי עדיין. עצרתי בצד, עשיתי פרסה בדרך סילברדו והתחלתי לחפש כניסה ליקב – עד שמצאתי את August Briggs.

בהמשך גיליתי שאלו גפנים ותיקות של זינפנדל, כאלה שעדיין לא עקרו לטובת הקברנה שמוכר את היין יותר בקלות. עם הבקבוק שסחבתי מהיקב הקטן הזה  המתנתי בסבלנות שנתיים, בעיקר מחוסר הזדמנות מתאימה לפתוח אותו.

August Briggs, Napa valley Petite Sirah 2007 – קל להתפייט על הצבע של יינות כאלה, אבל כזה סגול-שחור באמת שלא רואים כל יום. היין הוא לכל האורך מיצוי עד הטיפה האחרונה של הפרי ממנו הוא עשוי, מהאף הבשל, הטאנין המייבש, המתיקות הפירותית, האורך והריכוז. מורכבות? לא. איזון? בשביל קברנה המתיקות הזו לא הייתה עוברת – בשביל פטיט סירה, היא חלק מהחבילה. כיף? הרבה. למרות שהיינות האלה לא מתפתחים יותר מידי עם היישון, אני חושב ששנתיים סבלנות משייפת כמה פינות חדות של הטאנין ומאפשרות להנות יותר מהפרי – למי שיש סבלנות ומקום במקרר.

בהמשך לשיחה סביב השולחן – יש אנשים שלא מתייחסים לזן בהרבה רצינות. אני מסכים שלא סביר שהוא יוצא יינות מורכבים ומתיישנים, אבל לטעמי יש בו מעבר ליין פירותי ושרירי – יש לו משהו כהה יותר, והפרי שהוא מספק שונה משאר הזנים, הרבה מעבר להבדל בין מרלו לקברנה (יש דבר כזה בכלל?) אז אולי לא הייתי מיישן אותו לצד בורדו גדולים, אבל הזן בהחלט מסוגל לספק יינות שמלבד ההנאה הם גם שוברי שגרה ובעלי אופי. אני חושב שהיין הזה סיפק דוגמה משכנעת לעניין.

תודה רבה לאנה ולאיתן על האירוח החם ולשרון ואסף על הארגון.

2 תגובות

  1. אני מוכרח להודות שזו הטעימה הראשונה אחרי 3 שנות קיום שבאמת הרגשתי שהסחורה לא סופקה. למרות שיהו הרבה טיעונים טובים היינות לא הרשימו ובדיעבד אפילו למדנו שחנויות כאלה ואחרות יודעות איכשהו לגלגל קופה יפה על יינות שכבר לא שווים את ההשקעה שלהם בייחוד הזינפנדלים למינהם. אבל מה גם זה סוג של לימוד. לגבי היין שלך הוא היה חביב אני חושב שבטעימת פטיט סירה היו כמה דברים מענינים הרבה יותר ובייחוד היין שברק הביא דאז מאזור פסו רובלה אבל אני לא עושה תחרות. לטעמי הסטאג ליפ היה מצוין ואם אתה אומר שהבקבוק הקודם ששתיתם היה יותר מוצלח אדרבא הבעיה הייתה שהגענו אליו עייפים ולאים מאוכל ויין לא מוצלח במיוחד לפני כן אז הטעם נפגע ואיכות המדידה נפגמת,(לא אוהב לירוק).
    בכל מקרה רציתי להודות לך על זה שחלקת איתנו את הבקוק אבל כפי שציינת זה הכי כיף לחלוק עם אנשים ראויים ודבר שני הדחיפה שלך להבאתו של פיק הייתה מצוינת. באופן אישי נהניתי מהידע ומהחומר שהרהיף ונהפוך הוא הוא רק גרם לי לנסות לאתר ולשים יד על קליפורני טוב יותר בעיקר קב"ס ודבר שני באופן אישי הכרתי בנאדם מעניין שאולי אפילו בהמשך אוכל להתיעץ עימו למשהו בתחום.
    אז מנני ומאסף תודה רבה ושנמשיך ככה עד שתטוס לנו
    בהצלחה.


  2. אהלן שרון,

    לגבי הבקבוק – בשמחה. הוא רק חיכה להזדמנות. יש לי גם איזה קברנה נפאי שנח לו, למקרה שתארגנו מועד ב' לטעימה.

    לגבי SLV, כאן אפשר לקרוא את ההתרשמויות הקודמות שלי

    https://drinking.co.il/2011/12/28/bordeaux_vs_the_world/



כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s