h1

שאטונף פלוס

דצמבר 10, 2011

ידידי אלי רבן ארגן, יזם, אירח וחלץ שורת בקבוקים בטעימה עיוורת שמטרתה הייתה ניסוי בשאלה: האם אפשר להנות משאטונף דו פאפ צעיר?

וואלה, אפשר.

זוגות זוגות עלו על שולחננו, עטויים נייר אלומיניום אנונימי – ספצימנטים מבציר 2007 המוערך, בתוספת כמה ג'וקרים. להלן חלקם:

כוס א': יין רזה, חריף, חומצי ואלכוהולי, עם ריח שמזכיר חלודה וקליפות הדרים. הימרתי על קוט דה רון כפרי ופשוט, אבל זה היה רון אחר. Domaine de la Mordorée, Lirac 2008.

כוס ב': פרי נעים, עשיר וממוקד לכל האורך, מעט בשל, נעים, טאנין רך, שמץ מתיקות, עסיסי ומזמין. מצוין. הימרתי על ישראל וצדקתי. דלתון, עלמה בלנד רון 2009 (שיראז, מורבדה, ויוניה). 80 ש"ח לבציר חדש – יין טוב במחיר מצוין.

כוס א': הפרי היה קצת תותי באופן שהזכיר לי גרנאש, חומצי, מתובל ומפולפל, מעט אלכוהולי בסיום, רזה יחסית לז'אנר. יין אוכל נחמד אבל פשוט יחסית ומעט גס. הימרתי שזה השאטונף הראשון בטעימה. Domaine Pierre Usseglio & Fils, CdP 2007. בשכונה של 180 ש"ח – לא תודה.

כוס ב': יין עסיסי ופירותי, חומציות מצוינת, טאנינים בשלים וסיום ארוך. Fruit-driven, מודרני וטעים לאללה. לא מפגש ראשון עם היין שלעולם לא אצליח לבטא את שמו – Perrin & Fils, Vacqueyras, Les Christins 2007. במבצעים מגיע גם ל-100 ש"ח, שווה משמעותית יותר לטעמי.

לגבי שני היינות המצטיינים, הפגאו מודל 2007 היה כ"כ ברטי (גם על הסקאלה הפגאו-ית) שהוא לא העפיל לגמר. אמנם לא טעמתי אותם קודם – אבל לא היו הפתעות לאור המוניטין של היקבים:

Domaine Vieux Télégraphe, La Crau, CdP 2007 – מתחיל ביישן ושקט אבל אחרי זמן חושף אף מורכב ומעניין, עסיסי, בשל, מעט אלכוהולי, מרוכז מאוד וחומצי. כ"כ הדוק שהוא נושך את החיך. צריך דיקנטר, ובעיקר עוד זמן בבקבוק. אפשר להנות ממנו עכשיו, אבל עדיף לתת לו כמה שנים להרגע. כ-300 ש"ח.

Chateau du Beaucastel, CdP 2007 – מודרני-פירותי, מתקתק, טאנין בשל – דחוס מאוד, מוצק ועשיר. יין נעים ופירותי, ללא ספק צריך זמן-בקבוק להיפתח, למרות שכמו קודמו – גם הוא טעים כבר עכשיו. כ-450 ש"ח.

מסקנה – אפשר להנות גם עכשיו מרוב היינות – אם כי ברמות הגבוהות כדאי מאוד סבלניים ולחכות חמש שנים. בגזרת ה-Value ניצחו שני יינות אקסטרה-טריטוראליים – העלמה וה-Vacqueyras.

תודה לאלי על הכל.

6 תגובות

  1. היה נחמד להפגש אחרי הרבה זמן , מזמן לא טעמתי מספר רב של יינות בערב. רענון נחמד מעולם הויסקי.
    מסכים. היה ערב חביב והשכלתי רבות … לגבי הפגאו, הריח שלו היה איך לומר קשה, קשה עבורי. עם זמן, סביל.

    תודה לאלי על הארגון

    גל


    • העניין עם ברט זה שהוא לא מתנדף או פוחת עם הזמן (בניגוד לריחות חיזור, גפרית ועוד…)
      אולי פשוט התרגלת לרעיון :)


  2. לצערי אני נאלץ לחלוק עליך בניגוד לדעתך טני טוען שבעיקר למדתי בטעימה זו שחפזון הוא מן השטן ואולי קצת הגזמתי ואך ורק לצורך המשפט ובתכ'לס כוונתי הייתה שליינות שאטונף ואדרבא תותחים כבדים כמו: בוקסטל, מרקו, טלגרף וזאבולה צריך לתת את הזמן שלהם. מה לעשות בשאטונף כמו בשאטונף כנראה אין קיצורי דרך. להבדיל מהטעימה הקודמת שלנו שהייתה מקבילה רק מהצד הישראלי יינות צעירים ישראלים ניתנים כבר לשתייה והזמן ישפרם אך לא כמו עמיתהם "המקוריים" משאטונף שתהליך התבגרותם דורש כברת זמן משלו. היינות הם מאוד קשים ונוקשים בפה כל יין צריך את ההתיחסות שלו וכך גם נפגע כבודו של יין מסוים ע"י יין אחר שהכוונה מאחורה הינה כוונה טובה שמטרתה להספיק להעשיר וללמוד את כל הטעימות במס' רב של יינות. במקרר שלי נתונים מס' שאטונפים מכובדים גם כן ומסקנתי נחרצת בשאיפה שלא ירדו פה טילים מרודפנו אחמנג'אר מתישהו ואוכל לשתות אותם בזמן המתאים.
    עם זאת עדיין ח' ח' לאלי שהסכים לפתוח תוויות שכאלו מהארסנל הפרטי אני הייתי "מתקמצן" שומר ולא פותח אבל כנראה שקונים שישיות היד על ההדק יותר לארג'ית.


    • כמה הערות:

      1. הרעיון לטעימה עלה לאחר שטעמתי את מרבית היינות בטעימות אחרות בהן לא ניתן להם זמן רב לנשום ובטח לא שעתיים בדקנטר.
      2. אני לא חסיד גדול של ברט, ובכל זאת לא הרגשתי משהו יוצא דופן בפגאו.
      3. אהבתי גם את המרקו שלא הוזכר לעיל
      4. כפי שהודעתי בתחילה, מקווה לחזור על הטעימה בעוד מספר שנים
      5. היין היחידי שהצטיידתי בשישיה הוא הדלתון. החצי כבר נשתה


    • שרון, כתבתי בעצמי שמומלץ לשמור את היינות הגבוהים יותר עוד הרבה
      אבל לטעמי, להוציא המרקו – כולם מהנים כבר עכשיו. מה שנוקשה אולי צריך קצת אוכל בצד…
      יכול להיות שהאווירה והחברה שיפרה את ההנאה שלי מכולם

      האם הם נותנים מה שהם יודעים? האם הם נותנים אפילו חצי מזה? כנראה שלא
      אבל טעים? לאללה


  3. בסוף עניין של טעם אי אפשר להתווכח על זה. אני די בטוח שבסיטואציה של ישיבה של ערב על בקבוק עד שלושה עם אוכל ראוי ובמקרה זה לטעמי בשרי עשיר או איזה קדרה טובה גם צ'ולנט העסק היה היה הרבה יותר טעים ומסתדר אבל כמו שסכמת לי בסוף הערב מפאת הזמן והאנשים זה לא בר ביצוע. למרות שאנחנו עובדים על משהו כזה בקרוב.



כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s