h1

קליטת ענבים ביקב אמפורה

אוקטובר 22, 2011

לא ממש אמרו לי לֵמה אני מוזמן, אבל זה נשמע כיף. הרבה עבר על יקב אמפורה בשנתיים האחרונות, ואני אשמור את הביקורת החיובית והשלילית לפוסט עתידי שיעסוק ביין עצמו. בנתיים אני רוצה להראות בתמונות איך נראית קליטת ענבים ביקב. הפורמט הוא שחברים של היקב, שזה שם כללי לחברים של העובדים ולחוג של לקוחות קרובים נפגשים לתת יד בבציר. עיקר העבודה שכוח לא מיומן שכמותנו מסוגל לבצע זה מיון אשכולות וגרגרים. האווירה היא משפחתית וחמה, עם אוכל ויין בכיף.

בפוסט הזה אני רוצה לנצל את ההזדמנות ולהציג מסע מצולם מקבלת האשכול ועד שליחתו לתסיסה. אני מקמץ בגודל התמונות אבל אפשר ללחוץ ולהגדיל. שנתחיל?

ענבי קברנה סוביניון מועמסים על מסוע המיון הראשון. עוד כמה שנים הם ירכיבו את סדרת הפרמיום מהר"ל

אמפורה הוא אחד היקבים הבודדים בארץ שמבצע מיון כפול – אשכולות וגרגרים. כאן המיון מתרכז בהסרת עלים ושזרות ופחות נותן דגש על דרגת הבשלות של הענבים

אחרי מיון האשכולות הם מטפסים אל הדיסטמר

צילום בלעדי ממעמקי דיסטמר בפעולה. התוף עם החורים מסתובב לכיוון אחד והפרופלור באמצע לכיוון השני. על הדרך מופרדים הגרגרים מהשזרות

כמו אצל פולנים טובים – שום דבר לא מתבזבז: השזרות הופכות למזון לפרות. חפשו טאנינים ירוקים בסטייק הבא שלכם

מהדיסטמר הגרגרים עוברים מיון נוסף, ומשם מטפסים אל הקראשר שמוחץ אותם בעדינות

התירוש והענבים צונחים מהקראשר אל מיכל

בהרבה יקבים יש בשלב הזה משאבה שמרימה את התירוש והקליפות למיכלי תסיסה מנירוסטה. כאן ממלאים מיכל ואז מרימים אותו במעלית מיוחדת אל ראש מיכל התסיסה – כל זה על מנת להימנע מהטראומה של הקליפות והחרצנים במשאבה, מה שעלול להוציא טעמים מרירים לא רצויים. בנוסף, ביקב מתנסים גם בתסיסה בחביות חדשות באחוז קטן מהיין. כאן עשינו הפסקה והייננים התחילו להתרוצץ ולסדר תצורה חדשה לפס המיון.

כתבתי מתנסים? אז ביקבים טוענים ש-10% מהיין שלהם זה אקספרימנטליזם, ויכול להיות שזה נכון מבחינת הכמות, אבל להערכתי מבחינת הקשב מדובר באחוזים גבוהים יותר. בשביל מה תצורה חדשה? ניסיון ראשון ביקב ל- Blanc de noir, או יין לבן (לא מבעבע) מענבי קברנה סוביניון. על מנת לצמצם את המגע של התירוש עם הקליפות, מחברים את הקראשר ישר לפתח הדיסטמר. התירוש שמטפטף (מיכל לבן לקראת סוף הסרטון) ירכיב את היין הלבן. הגרגרים שיוצאים מהקראשר עוברים מיון חפוז ונשאבים למיכל תסיסה. שם הם ישמשו ליצירת יין אדום שיתווסף בכמויות קטנות ליינות אחרים.

בהשראת אלדד לוי שתיעד בוידאו מיון כפול ביקב צרעה – הנה סרטון משלי:

מסלול ההליכה בסרטון – מלמעלה למטה

 

ארקדי פפיקיאן לצד שולחן המיון

דברים על היקב והיינות יגיעו בעתיד בפוסט נפרד

הכותב ביקר, מיין ענבים ושתה כאורח של היקב

One comment

  1. מעניין תודה !



כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s