h1

אוכל, שתיה, טאפאס; חלק א

אוקטובר 21, 2011

ניסיון לסיכום גרפי של שבוע במדריד. לגבי אוכל – הארוחות הכי טובות שאכלנו בספרד היו במסעדות איטלקיות, וזה פחות או יותר מה שיש לי לומר על המסעדות המקומיות (מלבד זה שהן לא זולות).

גהינום לחזירים (גן עדן למנתחי לב?)

אפילו כאחד שלא אוכל דברים כאלה, המילה החדשה הראשונה שלי בספרדית הייתה Jamón – חזיר, וזו המילה שחוזרת על עצמה הכי הרבה בתפריטים ובתצוגות. נראה שהפרות הנמוכות מהוות את עמוד השדרה בתזונה המקומית אפילו יותר מאשר ההתמכרות האמריקנית לבייקון. בכל בר, קפה ומסעדה תלויות רגליים שלמות של חזיר, כולל הפרסות, בדרך כלל מכמה סוגים, מוקפות ב-1-2 ס"מ של שומן טהור מכל צד. המקומיים מגלפים מהן פרוסות – חלק בריכוז ודיוק של מנתח וחלק ברישול אגבי – אותן מוסיפים לכריכים ומנות, אבל בעיקר מסדרים על צלחת בלי שום דבר אחר. ברחובות הראשיים אפשר למצוא חזיריות (Jamóneria) ומקדשים שונים כגון Jamón Paradiso או פשוט El Jamón, ועוד.

חזיריה פופולרית ברח' Gran Via, שימו לב לשורה האינסופית בעומק החנות

אין טאפאס בלי חמון. עמדת פריסה

בקפה אין בשורות. הקפה הנפוץ זה אספרסו באורך הגלות שמגיע לבד (cafe solo) או עם המון חלב שנמזג בפני הלקוח – שתי האופציות דלוחות למדי. רק לקראת סוף הטיול גיליתי שבמקום להסביר להם שאני רוצה אספרסו קצר, אני רק צריך להשתמש במילת הקסם Italiano. לגזור לשמור. מצאנו שרשת Faborit המקומית מספקת את הסחורה, גם בחזיתות נוספות בגזרת ארוחת הבוקר, ובמחירים הוגנים.

בירה – מתרכזים בכמות ולא באיכות, ומתחילים לשתות ב-9-10 בבוקר באמצע השבוע. בעיקר לאגרים קלים, בהירים-זהבהבים, כאשר האימפריה המקומית היא ללא ספק Mahou, שמופיעה כמעט בכל מקום, ולצידה גם סאן מיגל, אמסטל ועוד.

שוק האוכל של סאן מיגל (San Miguel), מרחק יריקה מ-Plaza Mayor במרכז העיר מציע חווית אוכל סואנת ומרהיבה בצבעים ובטעמים. הקונטקסט הוא מעט upscale והמחירים בהתאם, אבל בהחלט מומלץ לבוא, לחוות ולטעום. מעט צפוף, במיוחד בסופי השבוע.

סנדויץ' סלט טונה בתוך מלפפון חמוץ, עם זיתים ושאלוט מומחצים על הקיסמים. 2 יורו לאחד, אבל טעים. שלישי משמאל במדף העליון

     

טאפאס גבינתי בצל הבירה המקומית

ואי אפשר בלי פאיאה; שלושת הדוגמאות שניסינו במסעדות היו שמנוניות ומאכזבות

בפרק הבא – סיבוב טאפאס

5 תגובות

  1. אני רק תיקון קטן – חמון (jamon) הינו בשר חזיר ( ham). המילה הספרדית לחזיר הינה סרדו (cerdo).

    איזה בזבוז, כמה שאני, ומנתח הלב העתידי, הייתי נהנה מכל החמון הזו :)


    • חזיר, בשר חזיר… כשזה כתוב בתפריט הכוונה זהה :)


  2. ליאור דבריך ממש תמוהים בעיני שכן ברצלונה השכנה הייתה מדהימה במטבחיה הטעימים והמחירים ממש בדיחה אספרסו נהדר שלא לדבר על מחירי יין. אלא אם כן מדובר על הבדל ממש תהומי בין שני הערים וכאחד שרוצה לבקר בעתיד הקרוב במדריד. אני מקווה שטעמינו הקולינארים לפחות מונחים בכיוונים שונים.


    • כל מי שדיברתי איתו והיה במדריד סיפר על התרשמויות דומות לשלי. מקווה שפשוט בברצלונה המצב יותר טוב.

      האספרסו במקור בסדר, הבעיה שעושים אותו ארוך מאוד והוא יוצא שרוף, דליל וחסר טעם וריכוז. כשמבקשים איטליאנו זה בסדר.

      בטאפאסים היו יציאות נחמדות מאוד, אבל זה מיניאטורי ויותר יקר מאשר בארץ, אז זה משהו לנשנש ולא לשבוע ממנו.

      היין אכן זול, ורובו הרבה מעבר לסביר. הבירה עולה 2-2.20 יורו, אבל לכוס של כרבע ליטר. ככה שיוצא מחירים דומים לארץ אם אתה מזמין חצי.


  3. בהזדמנות הראשונה לכשתצא לך טוס לברצלונה ואני די בטוח שתראה את ההבדל התהומי בין שני הערים לפחות אותו אתה מציג כאן. האוכל שם מדהים וזול בעיקר העסקיות שהן כל היום רצות ולא מוגבלות למס' שעות היינות זולים מאוד זה כבר נוכחת האספרסו מצוין ברב המקומות.אפילו המחירים בסופר יותר זולים מבארץ. והעיר עצמה מאוד חביביה וידודותית אדרבא אם אתה חובב כדורגל.
    אני מבין שפאגוס וייחוס לא מצאת.



כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s