h1

קינמון לוהט

מרץ 1, 2011

טפטוף מתמיד של ליקרים חדשים מרטיב את השוק ע"י היבואנים השונים, בתקווה שמישהו יכה בזהב וייצור מחדש את תופעת הייגרמייסטר של לפני עשור. הפעם הגיע למפתן דלתי בקבוק פשוט אבל יפה שעונה לשם פיירבול.

הליקר עשוי מויסקי קנדי שיושן שלוש שנים בחבית, ושנה נוספת עם קינמון. אין מה לחפש פה מורכבות, הליקר מנפק בדיוק מה שהוא מבטיח – ריח וטעם של קינמון, עם זסט חריף בפיניש ומתיקות סבירה. הבסיס האלכוהולי מספיק איכותי בשביל שלא ירגישו אותו כששותים את הליקר מהמקפיא (המלצת היצרן). למרות שהוא מגדיר את עצמו ליקר שוטים (no pun intended), לדעתי המקום אליו הוא הכי מתאים זה בתור תבלין. זילוף קטן מהשילוב של קינמון מרוכז עם החריפות שיש בו יכול לתת טוויסט נחמד להמון קוקטיילים – בתור התחלה כל דבר שיש בו תפוחים, במיוחד סיידר חם וגם קוקטיילי קערה למיניהם. עוד מקום שהוא יכול לשדרג זה בישול ואפיה, וגם מי שאוהב קצת קינמון בתה שלו. לשתות אותו בצ'ייסר ליד הבירה? יכול להיות שעברתי את הגיל אבל היות והוא כבר מופיע בכמה פאבים לא יזיק לתת לו ניסיון אם אתם אוהבים קינמון. בשורה התחתונה, במחיר סביר של 150 ש"ח אפשר לקבל אפשרות שדרוג לקוקטיילים בבאר הביתי, או אם אתם חובבים של הז'אנר, גם לשתיה בשוטים.

משהו שמבדיל בין הליקר הזה לליקרים אחרים שטעמתי לאחרונה זו רשימת המרכיבים: מים, ויסקי, סוכר, קינמון. זהו. בלי רכיבים שמתחילים ב-E, בלי תוספים, צבעים ושאר דברים שהשתיקה יפה להם.

ואי אפשר לסיים פוסט כזה בלי רפרנס מתבקש:

הבקבוק הגיע לידי מהיבואן

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s