h1

בחזרה ליין

פברואר 6, 2011

כמעט חודשיים שלא היה כאן משהו על יין. היומיום התזזיתי שאני חווה בחודשים האחרונים דווקא לא השפיע על הכמות שאני שותה (צריך להילחם על סדרי העדיפויות גם בשעות קשות). חלק מהיינות שנשתו ספגו ממני ביקורת חדה, ספק-מוגזמת ולכן היא לא עלתה על הכתב. על יינות אחרים פשוט לא היה לי משהו אינטליגנטי לומר מעבר לתיאור יבש של רשמי טעימה – ולכן גם הדפים האלה בפנקס לא הגיעו למקלדת.

לפני שאכתוב על דברים מעניינים אחרים שנכנסו לפנקס השבוע – ארוחת שישי: שתי חברות טובות, סלון חיפאי עם סירים עתירי ניחוחות. רקחנו אוכל חורפי שהותאם למזג האוויר ושתינו יין שחיבר בינו לבין האנשים.

פלאם סופריורה סירה-קברנה סוביניון 2007 – אחרי חליצת הפקק פוגשים יין סגור לחלוטין. אחרי הורדת כתפיים וחצי שעה של סבלנות הוא התחיל לדבר, והמשיך להשתנות במהלך הערב. מתובל למדי, הפרי לא בשל מידי ולא בולט ומתלווה אליו נגיעה ירקרקה. כאן בניגוד ליינות הרזרב החבית די מורגשת ומפזרת תיבול באף ומעט חריפות בחיך. החומציות הטיפוסית ליינות היקב לא נעדרת והופכת את היין למוצלח לצד האוכל. כנראה שעוד שנה שנתיים בבקבוק תרכך מעט את החריפות, אבל לצד בשרים הוא מהנה גם עכשיו.

נקודות זכות – נמנע מבשלות יתר וממיצוי פרי גבוה – על ציר הפרי היין קורץ לאלגנטיות; נקודות חובה – הווליום של החבית מעט גבוה ביחס לווליום של הפרי. זה לא שהעץ מוגזם, אבל אני תוהה אם רמת המחיר (100 ש"ח) והמיתוג הסופריורי לא מצדיקים מעט יותר. לא אקנה עוד בקבוק מ-2007, אבל מסקרן אותי לבדוק את היין הזה מבציר פחות בעייתי כמו 2008.

אם נשאיר את הקטנוניות הטכנית בצד לרגע – בשילוב עם החברה והאווירה היין היה מעולה ועשה שמח מסביב לשולחן השישי מהטיפה הראשונה ועד הטיפה האחרונה, כך שהבקבוק הספציפי הזה עשה את עבודתו נאמנה.

3 תגובות

  1. יש לי הרגשה שלאחרונה אתה קצת מחמיר עם יינות בכל מה שקשור לשימוש בחבית. אני מבין שטעם של אנשים משתנה וששלך כנראה נמצא בשלב של סלידה מחבית שמורגשת ביין.

    אני לא יכול להמנע מלשאול האם המתנה נוספת עם היין לא הייתה מרככת מעט את החבית?

    אצלי אגב, היה צורך בשלושה ימים עד שהיין נפתח.


    • שאלה טובה שגם אני שואל את עצמי

      יכול להיות שהעובדה שבחודשים האחרונים הגדלתי משמעותית את רפרטואר העולם הישן שלי (הרוב לא הגיע לכאן) שינה מעט את הסטנדרטים שלי

      לאורך זמן אני חושב שהחיך יתרכך קצת אבל ההשפעה של העץ לא תפחת לדעתי

      אם הייתי קצת ביקורתי כלפי היין – יכול להיות שהתווית שלו עזרה לזה. אם קוראים ליין "סופריור" זו לא סתם מילה – זו אמירה. התרגום המילולי זה "עֶלְיוֹן, נַעֲלֶה". אם משלבים את זה עם בקבוק מרשים ותג מחיר תלת-ספרתי – זה יוצר אצלי ציפיה מסויימת. עבור הבקבוק הספציפי הזה – היא לא התממשה במלואה.

      חשוב להסתכל על השורה התחתונה – זה יין טוב, פשוט ציפיתי לקצת יותר. אני מקווה שבבצירים יותר טובים מ-2007 זה באמת המקרה עם התווית הזו, אבדוק ואדווח.


      • ליאור,

        ראשית לגבי שם היין – הוא סופיריור אולי בהשוואה לקלסיקו ולא יותר.
        לגבי 2008, סיפור שונה לחלוטין – היין מכיל רק סירה וגם כאן יגיע לבגרות רק בעוד כשנתיים.



להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s