h1

בירות, התערוכה

ינואר 15, 2011

"תראה מה זה", אני אומר לאבי בן עמי בכניסה, "כבר 4-5 שנים שאתה מארגן את סומלייה, ובחיים לא היו ניידות שידור של ערוץ 2 ו-10 בחניה". לפני כמה חודשים כתבתי על השקת אתר בירס שהעומדים מאחוריו מסתכלים קדימה, וזה לא היה מדויק – הם מסתכלים קודם על ההווה; ביום הראשון של תערוכת BEERS 2011, שהיה ה'סגור' והמצומצם יותר – לא היה מקום לזוז על כל הטבעת ההיקפית בקומה השניה של היכל נוקיה. אז עוד לפני הפרגון – לקח לשנה הבאה – מקום גדול יותר.

ידעתי שהבירה תופסת תאוצה, אבל לא היה לי מושג עד כמה. מאות אנשים עם צמא בעיניים גדשו את הדוכנים, והפתיעו את המציגים שלא נערכו לכמות כזו. סביב הטבעת המסחררת של נוקיה התפרסו ביראים החל מגראז'יסטים מיקרוסקופיים וכלה בענקיות קוקה-קולה וטמפו. במקום לחפש מסקנות מרחיקות לכת – הנה כמה תובנות ובירות לצד תמונות:

מבשלת הדובים – שעדיין לא טעמתי ברצינות ניצחה את הטעימה מבחינתי. קודם כל הם בחרו להתמקד בבירה אחת, ורק אותה הגישו לטעימה – מה שתורם למיקוד באירוע כ"כ עמוס. ה-Virgin IPA שהגישו כ"כ פירותית ופרחונית שניסיתי בכוח לסחוט מהם איזה פירות הוסיפו לתסיסה, אבל התשובה הצוחקת הייתה שהבירה עומדת בחוקי הטוהר, וכל סלט הפירות שמריחים מגיע מהכשות. ויש הרבה ממנה – למרות האף המתקתק-משכר, הבירה יבשה וכשותית-מרירה למדי – כיף טהור לחובבי המריר. יופי של בירה. 

טמפו Vs קוקה קולה – נדמה שהבירות התעשייתיות של קוקה קולה מובילות את השוק: עם הפופולריות של טובורג, קרלסברג וסטלה קשה להתחרות – עם כל אהבתי (והעדפתי) את גולדסטאר. גם במגזר הסטאוט לא תמצאו יותר מידי אנשים שיעדיפו מרפיס על גינס, עם כל הכבוד. אבל בזירת המיוחדים לטמפו יש אסים בשרוול, ונדמה שלפחות כרגע, נתח השוק הקטנטן הזה לא ממש מעניין את קוקה קולה. שני המאמצים הבולטים של טמפו בתחום הם סמואל אדמס ואביר. הדוד סם אחראי לשורת בירות מוצלחות, כולל בירות עונתיות מיוחדות. בנוסף, המותג מכנס תחתיו את תחרות לונגשוט שמהווה סממן בולט בחבית הבירה המקומית. אביר שכבר דשנו בה – אולי לא הבירה הכי מדהימה שעשו בארץ אבל מוכיחה בהחלט איך גם מפלצת כמו טמפו יכולה לתת קשב ולהשקיע משאבים בפרויקטים קטנים ואיכותיים.

 

   

 אביר וסמואל אדמס – האסים בשרוול של טמפו

נורמן-פרמיום – האיש והאגדה. חמש שנים עברו מאז שפגשתי אותו לראשונה מחוץ ל'סופר דרינק' בחמסין עם צידנית משכנע אנשים לנסות בירות. מאז הוא הפך להיות אימפריה של יבוא בירות איכות, נכנס למדפים המרכזיים ב'דרך היין', לשליש מהפאבים בחיפה ועוד. גם בתערוכה הוא לא פיקשש, הפעם את הצידנית החליפה חולצה אלגנטית ובלוטות' שלא הפסיק לצלצל. דוכן הענק שלו בשיתוף החבר'ה הטובים מהאייריש האוס (השגרירות החיפאית הלא רשמית של הנורמן) השכיל לשלב בין המותגים המוכרים יותר שהוא מביא למוכרים פחות.

 קצה הדוכן של הנורמן

נכון שהבקבוקים של גרולש ממש מגניבים? אז מה תגידו על זה?

בקטגורית הגראז'יסטים סוף סוף היה לי העונג לפגוש את האחים רוזנבלט, שמזגו בין השאר בירת מרווה מגניבה למהדרין. תוך שימוש במרווה בתור תחליף לכשות, יצרו האחים בירה ארומטית, יבשה ומרירה שלא תשאיר אתכם אדישים. ממליץ לקרוא ולראות את התהליך והפרטים כאן.

"שכחתי להזמין עוד כשות!"

לסיום – קרדיטים: לא נותר אלא לשבח את המפיק האולטימטיבי אבי בן עמי, את מאיר מזרחי המנהל התותח, ואת שחר הרץ, הגורו של בירה בארץ.



6 תגובות

  1. אני שמח לראות שגם אתה חשבת כמוני על הוירג׳ן. פשוט מדליקה. אגב זהו הבאטצ׳ הראשון של מבשלת העם.

    הלקח שלי לגבי הארוע הזה, כמו גם מסומליה, זה להגיע בשלב הפתיחה, כך אפשר לטעום וגם לשוחח עם המציגים בקלות. בעיני שווה חצי יום חופש פעמיים שלוש בשנה.  


  2. מסכים.
    כדאי להגיע מוקדם. בשעה 1500 הכל היה ריק וניתן היה לטעום ברוגע.
    מתי ביקרת שם? התפספסנו

    גל


    • עשיתי את הסיבוב משהו כמו 5 פעמים, וגם הפכתי כיוון בשלב מסויים כדי שלא יסתובב הראש וכדי לא לפספס אנשים שהולכים באותו כיוון כמוני בהפרש מופע.


  3. ליאור,
    תודה על הפירגון.
    יחד עם זאת קצת המעטת במעמדה התחרותי של טמפו. נתח השוק של טמפו גבוה מ-50%, גולדסטאר, היינקן ומכבי מוכרות יותר מקרלסברג, טובורג וסטלה.
    אני יודע שבפאבים של חיפה זה לא תמיד ניכר.
    אורן


    • לטעמי בבירות ה"עבודה" (הבהירות בעיקר) אין שום תחרות לגולדסטאר וזו הבירה שאני קונה הכי הרבה (לא בפאבים). בחיפה במעלה ההר לצערי אין לכם כמעט נציגות, אבל לשמחתי זה אומר שיש גינס בכל מקום :)

      את החסר אני מפצה בעיר התחתית, במיוחד בבארקי

      האם לקוקה קולה יש בירות נישתיות שאני לא מכיר?


  4. […] ומשקל קל למרות הריכוז הגבוה. הזכירה בארומתיות את האינדירה המצוינת של מבשלת הדובים. אחת הבירות הכי טובות ששתיתי מזה זמן רב – עם ובלי […]



להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s