h1

איך לשרוד חתונה?

דצמבר 18, 2010

הבר הוא אחת הפינות המלוכלכות בעולם הממוסחר-למוות של תעשיית החתונות. סיפורי אימה על גניבות של משקאות שקנה הזוג המאושר ועל בקבוקים מזוייפים הם דבר שבשגרה. כאן אנסה לטפל בנושא מהצד של האורחים ולא של בעלי השמחה – ולענות על השאלה מה וכמה כדאי לשתות בחתונות? המטרה היא להגיע בשלום הביתה, ולקום בבוקר עם ראש לא כואב וכבד שאינו מקלל אתכם.

לא לנהוג.

גם אם נדמה שזו הולכת להיות החתונה הכי יבשה בעולם, רק עם דודות ובוסים מהעבודה – לעולם אי אפשר לדעת מראש מתי יכולה להיות סיטואציה שנחמד לשתות כמה דרינקים יותר מהרגיל. תמיד יש אנשים שנוסעים לכיוון שלך, וגם אם לא – אחרי השקעה של כמה מאות שקלים במתנה, חמישים ש"ח למונית יכולים להיות הוצאה מתקבלת על הדעת. אפילו פחות אם מתחלקים במונית עם עוד אנשים.

אם בכל זאת נוהגים לחתונה, כדאי להתייחס לזה כאילו מחכה לכם ליד האוטו שוטר עם ינשוף. הרבה פעמים זה באמת המקרה. כדאי לנשנש משהו שמנוני בקבלת הפנים לפני שלוקחים את הדרינק הראשון, להיות מאוד מודעים לכמות האלכוהול שצורכים (לפעמים אני מעדיף פשוט לוותר על שתיה במקרים כאלה) ולהפסיק עם השתיה עוד לפני שמגיעים הקינוחים.

לא יין.

זה מה שעצוב בפן הקולינרי של תעשיית החתונות. אנשים יכולים להשקיע מאות שקלים במנה שתוגש בחתונה שלהם, אבל היין יהיה – לעתים קרובות – מיץ זבל שאפילו לא מגיע למדפים התחתונים של הסופרמרקט. משהו ב-9 שקל לבקבוק + מע"מ שהיקבים הגדולים מבקבקים תחת תווית נפרדת ולא מוכרת – כי הם לא רוצים ששמם ייקשר בתוצאה. בנוסף, ראיתי במו עיני מלצרים בקייטרינג אוספים בקבוקים כאלה בסוף הערב ומוזגים את השאריות מאחד לשני כדי שיהיו בקבוקים מלאים לאירוע הבא. בלב כבד אני משאיר את האוכל ערום מהבחינה הזו.

לבחור עם פינצטה.

הרבה מהמשקאות שתזמינו מהברמן – תקבלו משהו אחר. להכל יש חיקויים זולים, לקמפרי יש איזה קמפריניו, לטקילה יש תהילה – ועוד כיד הדמיון. אם אתם בכל זאת לוקחים הימור מסוג כזה – כדאי לשים לב שהוא מוזג מול העיניים שלכם (ולקוות שהבקבוק מקורי). לפעמים יהיה בקבוק משקה טוב בתצוגה, אבל אם מזמינים ולא מבקשים במפורש את המותג הזה – תקבלו חיקוי ישראלי זול ונחות. בדרך כלל מה שיש בתצוגה אפשר גם לקבל – רק צריך לבקש מפורשות.

לא לערבב.

נראה שכל גוף מגיב שונה לערבוב של משקאות שונים, אבל כלל האצבע הוא שכמה שמערבבים פחות – יותר טוב. אישית אני לא מגיב טוב אם אני שותה באותו ערב יין עם משקאות אחרים או ויסקי עם משקאות אחרים. ויסקי ובירה דווקא הולכים בסדר (חומרי גלם דומים), ונראה שגם התזקיקים ה"לבנים" (ג'ין, וודקה, רום) מסתדרים סביר זה עם זה, אבל עדיין – מומלץ להישאר עם סוג משקה אחד. במיוחד משיקולי הבוקר שאחרי.

אז מה כן?

לעתים קרובות בעלי השמחה משדרגים את הבר במשהו איכותי (או שיבאס) וזה מציב בפני דילמה – הבקבוקים היקרים האלה נגמרים בדרך כלל עוד בקבלת הפנים, ואז הברירות הן או לעבור למשקה אחר, מה שמתנגש עם הסעיף הקודם, או להמשיך לוויסקי שהבר מספק, שבמקרה הטוב זה גרנטס. לפעמים אני פשוט מוותר על הדברים היוקרתיים ויותר ועובר למה שאני מתכנן לשתות בשאר הערב:

ברירת המחדל היא וודקה. גם כאשר האלכוהול הוא תחתית החבית של תוצרת הארץ – הוודקה תהיה בד"כ מאיכות סבירה ומעלה, משהו ממשפחת פינלנדיה, סמירנוף ושות'. במיקסולוגיה – הקלאסיקות לא מפספסות בדרך כלל: וודקה קרנבריז זה הפייבוריט שלי, במיוחד בקיץ, וגם וודקה אשכוליות/תפוזים או בלאדי מרי יכולים להתקבל בשמחה. לא שיא התחכום – אבל משהו שאפשר לסמוך על איכות המרכיבים.

קצב.

(לא הנשיא החשוד בפלילים) אחת הבעיות כששותים היא שלוקח זמן מרגע השתיה ועד שכל ההשפעה של המשקה נכנסת לפעולה. זו הסיבה שאני מעדיף לונג דרינקס על פני משקאות נקיים. אם מגיע השלב שכולם מתחילים להוריד שוטים על הרחבה כדאי להיזהר, כי מורידים שוט, ואחרי כמה דקות עדיין ההשפעה שלו לא הגיעה לשיאה אז מורידים עוד כמה שוטים ואז כשהכל משפיע בבת אחת אתם עלולים למצוא את עצמכם במצב כפיות עם האסלה הקרובה. אני לא נגד צ'ייסר מזדמן, אבל החוכמה זה להכיר את עצמכם ולדעת להאט או להפסיק בזמן.

הרבה מים

עוד כלל אצבע שאני לוקח איתי גם כשאני שותה רק דרינק או שניים, וזה כוס מים על כל מנת אלכוהול. רוב רובה של החמרמורת (האנגאובר) זה פשוט התייבשות. חשוב לשתות המון מים לפני השינה כששותים הרבה אלכוהול (לקום בלילה להשתין זה הרבה פחות גרוע מאשר לא לתפקד חצי יום למחרת). לצד זה, חשוב לתת לגוף מספיק מים גם תוך כדי השתיה. עדיף מים ולא מיצים לא רק בגלל שזה יותר בריא, אלא בעיקר בגלל שאפשר לשתות יותר מים מאשר מיץ (ובטח שיותר מאשר משקה מוגז). אם אתם רוצים לקחת עצה אחת מכל מה שכתוב פה – זה לשתות הרבה מים (ולא לנהוג).

לסיכום –  מומלץ לא לנהוג, לא ממליץ על יין, עדיף לא לערבב וללכת על סוג משקה אחד שאיכותו אמינה, לשתות בקצב רגוע ולשלב בין הדרינקים המון מים. בכלל, אם יש ספק – עדיף פשוט לשתות קצת פחות ולהרגיש טוב יותר למחרת.

לחיים ומזל טוב

3 תגובות

  1. ליאור,
    לגבי היין, אני בודק מה יש. בחתונה האחרונה שהייתי היין היה ברקן קלסיק, בהחלט יין ראוי.
    לעומת זאת בקיץ כשהיין מוגש במעל 20 מעלות, קשה לשתות מה שזה לא יהיה.
    מצד שני, תלוי מי החברים\משפחה שלך. הייתי בחתונה שהיין שהוגש בה היה קאיומי של כרמל.
    אכן וודקה או בירה תמיד יעבירו את הערב בשלום.
    אצל הבנים שלי וחבריהם מקפידים על ויסקי אכותי כמתדלק הראשי של הערב והסעה חזרה למעונינים בסוף הערב (או לקראת הבוקר).


    • לגבי ברקן קלאסיק – אכן ראוי, בהנחה שהבקבוקים נפתחו באותו ערב. עם זאת, אם רוצים לשתות קצת יותר מבדרך כלל, יכול להיות שיין זו לא הבחירה הכי טובה והוא לא 'מתערבב' טוב עם אלכוהול אחר.

      לגבי ויסקי איכותי והסעות – שני סעיפים חשובים ביותר, אבל כיוונתי את הפוסט לאורחים (והוא גם ככה יצא ארוך…)


  2. בחתונה האחרונה שהוזמנתי אליה, בסוף נובמבר, הוגש לכל האורחים סירה של ירדן 2006. לאורחים המבינים הוצע סירה ירדן תל-פארס 2006.
    (אבי החתן אמר שאיזה ג'ינג'י שמבין ייעץ לו, ושזה אותו ג'ינג'י שהוביל אותו בסיור-יין לעמק הרון ולבורדו שבועיים קודם לחתונה. מישהו מכיר אותו?).



להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s