h1

סומלייה ומכונת הזמן

נובמבר 7, 2010

תערוכת סומלייה שתערך השבוע (ב'-ג') היא התערוכה הרצינית ביותר בתחום היין בארץ. היות ועוד כמה ימים כל מדיה שקשורה בעקיפין לתחום תכתוב בנושא החלטתי לחדש ולהקדים. לא, אין לי גאדג'ט סלולרי מתוחכם לדיווח וידאו תלת-מימדי בזמן אמת – אבל השגתי משהו יותר טוב. השאלתי מחבר שעובד במעבדה שכנה מכונת זמן, משהו ניסיוני, מתחת לשולחן – טובה בין דוקטורנטים מכורי קפאין. הפעלתי טובה כדי להיות הראשון שמספר לכם על התערוכה מבעד לעקמומיות הפתלתלה של מרחב-הזמן, יומיים וחצי לפני כל השאר.

תערוכת סומלייה 2010 הייתה מתוקתקת ומופקת לעילא ולעילא, כמיטב המסורת של כל דבר שסטודיו בן עמי חתום עליו (שושלת מפוארת של אירועי סומלייה, תערוכת ברמנס הצעירה ובקרוב גם בירס הטריה). התערוכה שאף פעם לא תמצאו בה תור לשירותים, מרקקה מלאה או כד מים ריק. מספר היקבים ורמת ההשקעה רק גברו מהשנה שעברה. יותר ויותר אנשים נכנסו לתערוכה ובמקביל יותר ויותר יינות עברו לחדרי ה-VIP המוסתרים. כמו כל שנה, נוכחות המלצרים והברמנים הופכת את הנוף האנושי לנעים מאוד לעין – וגם מעלה את כמות הסובבים שלא השתמשו במרקקה, אם להתנסח בעדינות. כמו בשנים הקודמות, מה שאפילו יותר מעניין כאן מהמבחר המסחרר של היין זה המבחר האנושי – ייננים, משווקים ויבואנים – כאן אפשר יהיה לפגוש ולשוחח עם אנשים שמלווים את הנקטר החל מהכרם ועד המדף בחנות או מקרר היין במסעדה. זה הזמן לשמוע בחשאי על יינות חדשים, זנים חדשים ומגמות לעתיד (ולשאול את הבעלים מאיפה הגיעה הכשרות).

אז לכל חסרי המזל ומכונת הזמן (שהחזרתי אתמול ב-2012) לא נותר אלא לאחל הנאה מכל הצדדים המעניינים של התערוכה, להמליץ לעשות שימוש אדוק במרקקות ולהגיע מוקדם לפני המוני האנשים. הבלוג ואני יוצאים למילואים, ובמקרה הסביר שלא יתרחש נס האפטר – קנחו בכוסית הייטסוויין גם בשבילי. לחיים!

8 תגובות

  1. מהקישור לתערוכה לא הבנתי אם כדאי לבוא או לא. נראה שרוצים שם רק אנשי מקצוע.


  2. חזק ביותר! (עוד אחד שלא יגיע לתערוכה כי הוא בנ"י)


  3. ליאור,
    ליבי איתך.
    פעם הבאה שאתה שואל את מכונת הזמן תבדוק בבקשה באיזו שנה תאסר שתיית אלכוהול במקום ציבורי, או לחילופין על פי פקודות מטכ"ל תערוכת יין מזכה באפטר את מי שיוכיח שמקרר היין שלו הוא קרוב משפחה מדרגה ראשונה….


  4. נשתדל להנות במקומך :) מה רצית, תערוכת יין לא? בשנה שעברה סבלתי מדלקת גרון ולא הגעתי כך שהשנה יהיה מרענן.

    לחיים.


  5. השנה להבדיל משנה שעברה פחות התלהבתי מהתערוכה ספק כי באתי קצת חולה ספק כי פורמט הביתנים השתנה קצת. אין ספק מדובר בתערוכת היין הרצינית ביותר בארץ אין מה להגיד הכל מתוקתק. אולי קצת מעצבן שלקרת 21:00 סמנו לנו מחזיקי המקום שהגיע הזמן ללכת הביתה ועמעמו לנו את האורות ואפילו סגרו את השירותים.
    השנה להבדיל משנה שעברה ראיתי יותר דוכנים של יקבים ישראלים קטנים וחצי אנונימים,(לרב מאזור הרי יהודה/שטחים), ופחות יבואנים קטנים. היו חסרים לי את מיניקול שהציג מס' תוויות מענינות שנה שעברה. את IPV של כפתורי וטלר והדוש שהתמסמס לו לפינת ביתן של החברה הסקוטית ורק במקרה מצאתי אותו.
    ההפתעה של הערב באה מכיוון הסקוטית עם ביתן שמפניות. אני באופן בסיסי לא מתחבר לדבר הזה שנקרא שמפניה אבל אתמול עם שמפניה שנקרת למינוס 1998 בעלות מינימאלית של 520 ש"ח עפתי לשמיים וסרבתי לחזור. ריח של לחמניה טריה גדושה בשמרים ובפה איזון פנטסטי בין חמיצות ומרירות והגזה נעימה.
    בקיצור אם לא הייתם תלכו ואל תבואו עפ ציפיות בשמיים ככה תוכלו להינות בצורה מושלמת.


    • שרון,

      אני חושב שהעובדה שהגעת יחסית מאוחר וקצת מצונן פגעה בהנאה שלך. אתמול הייתי במשך 5 שעות והיום 6 והייתה חוויה מושלמת. החל בשיחות ארוכות באחד על אחד עם ייננים ועד טעימה של כמעט כל מה שהיה לעודד מ"הדוש" להציע ביינות היותר טובים.
      היו הרבה יינות חדשים. בציר 2008 כיכב אצל שאטו גולן, הר אודם, אסף, פסגות, ונעמן.
      כמו כן טעמתי לראשונה את יראון 2007, סגל לא מסונן 2007, המערה 2007, פלם 2007


  6. שלא תבין לא נכון כן נהינתי אבל העובדה שבאתי חולה והפעם גם לא עם אסף שעבד + מס' טיפוסים שנראו מסתובבים הנקראים בלשון העם ערסים שהקשר שלהם ליין הוא כוס בלבד קצת גרעו מההנאה.
    גם אני יצרתי קצת קשרים כמו שנקרא לזה בין השאר עם צרפת ישראל וגם עם אורי ברנע היקבים הישראלים פחות סקרנו ואיתם הייתי סלקטיבי. הייתה פעם נטייה למעין השתלטות של הרי יהודה מזרחה על התערוכה: טניא, הר ברכה וכיו"ב ואלו מן הסתם פחות מסקרנים. היו חסרים: ויתקין, אלכסנדר. אבל סה"כ הפקה מדהימה בשאיפה להשיג מתישהו כניסת VIP לאחד היבואנים מתישהו. מזל שהיה את אסף שהגניב לי מעת לעת כמה מענינים מתוך שקד. ככה יצא לי סוף סוף לטעום את מיסטי הילס.
    לא נורא מחר אני מקווה שנהיה יותר מפוקסים עם סגנון טעימות קצת יותר אהוב עלי.
    נתראה מחר.


  7. […] ששותים – על שתיה, ועל מה שמסביב חצי הכוס המלאה « סומלייה ומכונת הזמן ככה זה נראה נובמבר 12, […]



להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s