h1

פרדוקס של אמצע

אוקטובר 30, 2010

ה-textbook של קברנה יציב בטווח ה-60-70 ש"ח היה גמלא, כנראה מאז שהסדרה יצאה לאור. בשנים האחרונות היקבים הגדולים מצליחים להעמיד יותר ויותר מועמדים ראויים לקטגוריה. השבוע נתקלתי בשני יינות כאלה.

כרמל, אזורית קברנה סוביניון 2006 – פירותי ובשל לכל האורך, נעים, רענן, לא כבד. אין צורך להאריך במילים ואפשר גם לוותר על תיאורי הטאנין המתקתק – פשוט: יין טעים מאוד

בנימינה ספשל רזרב 2006-2008 – נפתחו זה לצד זה באיש הענבים. מאז שאני מכיר את הסדרה היינות האדומים בה היו נדיבים עם החבית. גם כאן זה המקרה – אבל נדיב זה לא אומר מוגזם. 2006 כבד איבד את הרעננות, אבל 2007 שר אופרה אחרת לגמרי עם חומציות רעננה, לא כבד יחסית ובעל תיבול נעים. 2008 כבר יותר לפי התבנית של הז'אנר, עם יותר נפח, יותר חבית ופרי יותר עשיר. יין מלא ודחוס – אחלה בקטגוריה שלו.

לא שזה צריך להפתיע מישהו, אבל היינות האלה משתפרים ומתעדנים מעט שנה-שנתיים אחרי היציאה לשוק (3-4 שנים מהבציר). העומס והחבית נרגעים טיפה והחבילה מתאזנת. אני לא מדבר על יישון של ממש (למרות שגם זה יתכן), אלא על תקופת צינון ומנוחה על מנת לשייף את הקצוות החדים.

הפרדוקס הוא שאין כמעט מי שמיישן את היינות האלה, ואם שתיתם יין כזה לא מהבציר האחרון – רוב הסיכויים שזה משהו שנשכח במקרר היין או מחוצה לו. למה בעצם? כי להרבה אנשים יינות כאלה הם יינות שקונים לשתיה מידית. בנוסף, אם אני רוצה ליישן משהו הייתי מעדיף להשקיע את ההפרש בין גמלא לירדן, כרמל לאזורית וכו' – ולקנות משהו שמתיישן באמת (בטח כשמקום האחסון שלי מוגבל).

מה אפשר לעשות? מצד היקבים אפשר לקצר מעט את ההשריות ואת הזמן בחבית, מצד הצרכנים אפשר להשאיר בקבוק אחד בצד ולבדוק אם הוא יפתיע עוד שנתיים, ומצד המסעדות (אלו שיינות כאלה מתאימים להן – לא מסה וכתית) אולי לקנות כמות קצת יותר גדולה השנה ולשמור גם לשנה הבאה – אם יש תנאים סבירים לאחסון.

כך או כך, נראה שרוב היינות האלה נידונו לצריכה צעירה מידי, אז הפיתרון שלי הוא פשוט – לפתוח אותם לצד המבורגר עסיסי.

6 תגובות

  1. ליאור,
    כמה שאתה צודק!
    זה נכון עוד יותר עם יינות טובים בקטגוריה של 40-50 ש"ח כמו הרי גליל ורקנאטי (כאן במיוחד מ-2008 והלאה)
    אלי


    • דווקא הגדולה של היינות האלה, לטעמי, זה שהם יוצאים לשוק מוכנים.
      רקנאטי מרלו זה יין הבית שלי בזכותך…
      לפחות לגבי הרקנאטי הם יוצאים רכים ומוכנים

      כשכתבתי "מצד היקבים אפשר לקצר מעט את ההשריות ואת הזמן בחבית" בדיוק לסגנון של רקנאטי כיוונתי. בחודשים הקרובים אני מאמין שיצא בציר שצברג-לוינסון הראשון העצמאי בסדרת הרזרב ולפי מה שטעמנו ביחד ביקב אני מאמין שדווקא היינות האלה יצאו לשוק מוכנים יותר לשתיה ביחס לאחיהם מהקטגוריה.


      • למה בחודשים הקרובים?
        כבר ביום שישי זה ברקנאטי..


  2. הי ליאור,

    מסכים לחלוטין לגבי הבנימינה. לאחרונה טעמתי כמה יינות משלהם והשיפור יורת מניכר שם.
    הרזרב קברנה פשוט סוס עבודה טוב ולטעמי אם פותחים שעה מראש הפרי עולה והחבית תומכת ברקע. ה 2008 כבר בשוק?


    • היי דב

      אם אני לא טועה הוא אמור לצאת לשוק ממש בקרוב.


  3. […] קברנה סוביניון 2008 – נרגע קצת מאז הפגישה טרום ההשקה. קברנה מדויק, פירותי ונקי. בשלות נעימה, תחושה טובה בפה, […]



להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s