h1

שרדונה, פנים רבות לו – גם בגרסה המבעבעת

אוקטובר 12, 2010

הוזמנתי לטעימה מרתקת שהונחתה ע"י אלדד לוי תחת הכותרת "טעימת טרואר – שרדונה משמפן". הטעימה כללה שלוש שמפניות מגדלים על טהרת השרדונה, כולן יבשות וללא תוספת דוסאז'. אקפוץ בזריזות לסיפא – כמו במקרים אחרים אני חושב שזה מאתגר להפריד בין הטרואר לבין הטרואר האנושי – או היינן. כמו שאמר אחד הנוכחים בטעימה – בשמפניה מתערבים הרבה בתהליך ייצור היין וליד של היינן יש תפקיד מכריע בתוצאה הסופית – לא פחות מסוג הקרקע או המפנה הדרומי של הכרם.

בכל זאת, לא מפסיק להפתיע כמה שונה יכול להיות יין שמיוצר בשיטות דומות, מאותו זן ופחות או יותר מאותו אזור גיאוגרפי.

Margaine Blanc de Blancs Extra Brut – מוחצן ובשל, פירותי (תפוחים), פרחוני ומפתה – מרגיש ממש מתוק בריח. מתחת לחגיגה הפירותית נחשפות שכבות נוספות, בהן קליה עדינה ושמרים. בפה חומציות חדה, כמעט אגרסיבית, טעמים פירותיים-הדריים ונגיעה מרירה מחמיאה. יופי של יין – מורכב, מעניין ורענן מאוד. שנת הבציר לא מופיעה על התווית, אבל מדובר בבציר 2003 ללא ערבוב בין בצירים. 295 ש"ח.

Pierre Gimonet Oenophile Extra Brut 2002 – טוסט קלוי מאוד – על סף השרוף, שמרים, חמצון עדין, מינרליות, עוגת פירות בחושה. הפעם תור הפירותיות להמתין בעדינות ברקע. יותר גוף, מרירות, חומצי אבל לא חד כמו היין הקודם, פירותי בפה ורחב יותר. שמפניה הדוניסטית, על הצד השמרי של הסקאלה, וניכר שהייתה כאן תסיסה מאלולקטית (שלא הייתה ביין הקודם) שעיגלה פינות והפכה אותו לרך יותר. 339 ש"ח.

Larmandier-Bernier Terre de Vertus 1er cru Brut Nature – אף מסריח בצורה טובה, עם אדמה טחובה, קרמליות ושוב חמצון. בפה השמפניה מלאה ועגולה, הבעבוע מלטף, המרקם קרמי ונעים ופרופיל הטעמים הוא פירותי עם מרירות נעימה. מעין גרסה עגולה, פירותית ומלאה יותר של הג'ימונה – הכי מפתיעה ולא שגרתית שטעמנו. 329 ש"ח.

יש מנצחים? אני מתקשה לבחור את השמפניה המוצלחת של הערב. לא רק בגלל שכולן היו מצויינות ולא שגרתיות – אלא בגלל השוני הגדול ביניהן. הראשונה פירותית בשלה עם חומציות חותכת, השניה מבטאת את הפן הקלוי והמלטף יותר של שמפניה, והשלישית לוקחת את זה כמה צעדים קדימה. במילים אחרות – כולן מנצחות, השאלה מה אוהבים. המחירים – על סקאלת מחירי השמפניות בהחלט הגיוניים עבור הייחוד של היינות שמקבלים תמורתם.

הכותב נכח בטעימה כאורח של היבואן

One comment

  1. […] מויקיפדיה ומקומוניקטים, או להתחזות ל"מבין". כך בטעימת השמפניות שהייתי בה לאחרונה – התייחסתי יותר ליינות ופחות […]



להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s