h1

בזלת בגולן

ספטמבר 1, 2010

לאחרונה התקיים אירוע להשקת/הצגת הבירות של מבשלת הגולן בפני בלוגרים – מגמה שיווקית שמתגברת בזמן האחרון. זו הייתה הזדמנות לפגוש את דרור טרבס, ולחזור לפגוש את Islay היקרה שתאמינו או לא – חזרה סוף סוף לכתוב, ביחד עם אנשים יקרים נוספים מהסקשן האלכוהולי של הבלוגוספירה. ההשקה נערכה בפורטר אנד סאנס בת"א, מקום שעושה המון כבוד לבירה עם עשרות ברזים ובקבוקים שונים.

בבזלת הגולן מייצרים 150,000 ליטר בשנה, מספר שקורא תיגר על המושג בוטיק. במבשלה מתבססים על מערך ההפצה המרשים של יקבי רמה"ג, השותפים במבשלה. בהרצאה הדגישו אנשי המבשלה את המים המקומיים בתור אחד היתרונות היחסיים של רמת הגולן והם גם עשו את שיעורי הבית שלהם – שכללו קבוצות מיקוד, סיורים בחו"ל, דיונים אינסופיים על קו המוצרים – ומשם התכנסו לארבע תוויות בלבד – כל הכבוד על המיקוד. היום הבירות מופצות ב-70 נקודות מכירה, ורובן במסעדות על מנת להבטיח את הטריות של הבירה שאינה מפוסטרת.

עם הפנים לעתיד? מנכ"לית המבשלה, שהגיעה מיקבי רמת הגולן הצהירה "אנחנו רוצים לעשות לבירה בארץ את מה שעשינו ליין". הצהרה גדולה, ותרבות הבירה בארץ פחות בוסרית ממה שהיה כאן ביין בשנות השמונים – אבל במילה אחת: אמן. בגזרת הבירות טעמנו את:

בזלת פילזנר – בהירה מאוד, קלה, חמצמצה, מרירות רגועה. רעננות היא שם המשחק כאן, והבירה זורמת ממש בכיף. 4.9%

בזלת חיטה (מחבית) – זהובה ועכורה לחלוטין, עם אופי של בירת חיטה מהצבע ועד לטעם, בועות עדינות אבל המון מהן – יוצרות תחושה מעט קרמית, והקליה כאן קצת גבוהה ביחס לבירות חיטה אחרות ששתיתי, מה שמכניס לה קצת יותר גוף. נחמד מאוד. 5.1%

בזלת אייל ענברי בהיר – מיגוז די חזק, מתיקות קרמלית, אפילו דבשית, כשותיות עדינה. לא יודע לשים את האצבע בדיוק אבל משהו היה קצת חסר לי, אולי עוד טיפה של חמצמצות. 6.4%

בזלת דאבל בוק (מחבית) – צבע של קולה, בריח יש קפה וקרמל, מיגוז עדין יחסית ונעים, מתקתקה אבל במידה, פיניש ארוך עם טעמי קליה. האלכוהול הגבוה (8%) לא מורגש בטעם, מה שיוצר בירה חורפית ונעימה – לא מתוקה מידי ולא אלכוהולית מידי.

היות והבירה מיועדת בעיקר ל'שוק הקר', אני מניח ומקווה שמחירי פאבים ומסעדות יהיו יותר אטרקטיביים ממחירי החנות: 13-15 ש"ח לבקבוק שליש 'מחיר מומלץ', ועומדים לצאת בקרוב גם עם גרסאות 750 מ"ל, במחיר מומלץ של 30 ש"ח.

לסיום אני רוצה לציין שהייתי בכמה אירועים מהסוג הזה, אבל כאן הארגון וההפקה היו מתוקתקים במיוחד – יישר כוח לעוסקים במלאכה. היו הרבה תמונות אבל המצלמה נשארה מאחור, אולי הן יתווספו בהמשך…

אז מה ייצא מההצהרה? האם המחיר יתקע מקל בגלגלים, או שמא ההשקעה הרבה במבשלה, במיתוג ובשיווק תהפוך את הבירות הנ"ל לירדן קברנה 1985? נמשיך לעקוב, מסוקרנים וצמאים.

6 תגובות

  1. […] מיתוג ה- oldschool theme עם קורטוב ישראלי – כמו שראיתי גם במבשלת הגולן, ובפאב/מסבאה […]


  2. […] מיתוג ה- oldschool theme עם קורטוב ישראלי – כמו שראיתי גם במבשלת הגולן, ובפאב/מסבאה […]


  3. […] פירותית יחסית וקרמית, והזכירה לי במשהו את החיטה של מבשלת הגולן. ליבירה דאבל פילס היא קלה ומרעננת, שמץ קל של מתיקות […]


  4. […] פירותית יחסית וקרמית, והזכירה לי במשהו את החיטה של מבשלת הגולן. ליבירה דאבל פילס היא קלה ומרעננת, שמץ קל של מתיקות […]


  5. […] התרוקנה קערת פונץ' עתירת פירות שהייתה להיט, קצת בזלת ובירות אחרות. בפורמט מצומצם יותר החלטתי לשדרג את הברוט […]


  6. […] – אותו מחליף עמרי זילברמן. עד עכשיו המבשלה ייצרה ארבע בירות תחת תווית בזלת הגולן, מה שגרם לאנשים רבים לחשוב שזה שם […]



כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s