h1

מפת הפאבים בחיפה

אוגוסט 10, 2010

 הקדמה

כמו שכבר כתבתי – עזרתי לאלדד לוי בהכנת כתבה לידיעות אחרונות (מסלול 16, 19.7.2010) על תרבות האלכוהול בחיפה. הוא כותב מעולה והצליח להביא את ה-vibe של מקומות שביקרנו בהם, אבל מפאת קוצר הזמן והגיאורגפיה דילגנו על מקומות רבים וטובים. זה עוזר לי להרים את הכפפה ולסקור כמה פאבים בחיפה, שביליתי בהם בשבע השנים שאני גר פה. כדי לא להאריך במילים אקצר מאוד במידע על הפאבים ואנסה לדבר על מבצעים שווים, מה קורה מבחינת עישון ומנות מומלצות.

אני מתכוון לכתוב רק על מקומות שישבתי בהם בעצמי: אם פאב לא נכנס לרשימה כאן יש לזה שני הסברים אפשריים – לא ביקרתי בו (בשנים האחרונות), או שאני ממליץ שלא לבקר בו. באופן הזה אני יכול להשאיר את הנושא עמום, ולסקור פאבים בלי שאני צריך לכתוב דברים רעים על מקומות שאני לא ממליץ ללכת אליהם. פרמטר העישון – יש לצערי מעט פאבים עם הפרדה אמיתית ללא מעשנים. בחלק מהפאבים האחרים יש הפרדה תיאורטית ומגוכחת בסגנון "על הבר מעשנים – על השולחנות לא", ואני לא מתכוון להבדיל בין מקומות כאלה לבין מקומות שאפשר לעשן בהם חופשי. בכמה מקומות אני לא מכיר את המדיניות אז אני לא כותב כלום.

אני מחלק את הרשימה גיאוגרפית לעיר התחתית ול"למעלה" שכולל בעיקר את מרכז הכרמל. העיר התחתית כוללת השפעה ניכרת של ימאים, שבמידה רבה עיצבו את תרבות השתיה בעיר במהלך השנים – במיוחד במקומות הותיקים יותר. בניגוד לכרמל – בעיר התחתית אפשר למצוא בקלות חניה בקרבת הפאב. יתרון נוסף הוא שרוב הפאבים הם במרחק הליכה של כמה דקות זה מזה – מה שמקל על pub crawling וגם עוזר להחליף מיקום אם לא נהנים, וכמו בדאונטאון אמיתי, גם המחירים מעט יותר עממיים לרוב. בכרמל וסביבתו מרוכזים הרבה פאבים נחשבים ונחשקים – בחלקם תצטרכו לחכות ברחוב עד שיכניסו אתכם בסופי שבוע. מקומות שמושכים אנשים שבאים לראות ולהראות עם כל מה שאופנתי. לצידם אפשר למצוא בכרמל גם מוסדות שתיה מכובדים יותר, ובכלל, אם לאפיין את האזור במשהו מלבד מחסור בחניה – זה המגוון.

חלק א' – עיר תחתית

העוגן – מוסד שתיה ותיק ומכובד. עיצוב עץ יפה עם מוטיב חזק של ימאים, מפרשים, הגאים וכד'. מומחיות הבית – רוסטביף: סנדויץ' מצוין, פלטת רוסטביף מצויינת וגם מנת נישנוש קטנה ליד הבירה במחיר מצחיק (18 ש"ח, בלי לחם) – מומלץ גם למי שלא רעב. היה פאב הבית במשך שנה-שנתיים, עד שחזר להיות מעושן. שער פלמר 3, 04-864-5108 , אתר

הסנדק – מוותיקי הפאבים בחיפה, אווירה מיוחדת, מואר יחסית ושקט יחסית. יושבים ממש על מסילת הרכבת – כשעובר קרון השולחנות נמצאים פחות ממטר מהנוסעים וכל המקום רועד. קדושי בגדד 30, 04-867-1888

קלמנס – בעיני – המוסד בחיפה. פחות ותיק מהסנדק, אבל פועל 25 שנה. מקום קטנטן שבנוי סביב קלמן, הבעלים, שתמיד נמצא מאחורי הבר (בהגדרה, אחרת המקום סגור). הגינס הכי טובה בעיר, ולצידה שלל מנות ייחודיות למקום שלא תמצאו באף מקום אחר. לא נראה כמו פאב רגיל, מואר ושקט – זה לא יתאים לכל אחד אבל מי שכן יתאהב. סגור בימי שישי. הנמל 3, 04-862-0525

בארקי (Barki) –  פאב הבית של סניף ברטנדר המקומי – מקום שכונתי, כיפי ובגובה העיניים ואחד הפייבוריטים הבולטים שלי. מוזיקה מצוינת עם רוק ישראלי ובינלאומי שעושה מצברוח טוב. העבודה עם טמפו משאירה את הגינס בחוץ, אבל יש גולדסטאר מחבית, גוסר, אדלוייס ועוד. למקום יש תפריט מגוון אבל מנת הבית שלי זו פיצה אישית (29 ש"ח) שמהווה בת זוג מגן עדן לגולדסטאר מחבית – שאפשר להזמין בקנקני 2 ליטר (85 ש"ח). הנשנושים החינמיים מוצלחים ומוגשים בנדיבות. הפרדה טובה בין מעשנים ללא. מבצעים: יום שלישי 1+1 על כל הבירות מחבית, יום חמישי 'שתה כפי יכולתך' של בירה וקוקטיילים במחירים של 59-79 ש"ח. העצמאות 84 (להיכנס דרך הסמטה המזמרת בדרך יפו, קצת לפי כיאט), 0544-258-904, אתר

סינקופה – פאב אפלולי עם עיצוב מעניין, משהו כמו טרקלין מלפני כמה עשורים, כולל פינת ספות מגניבה עם ספריה וכיסא נדנדה. הקומה העליונה מתפקדת כסוג של מועדון בסופי שבוע, ויש גם הופעות חיות של אמנים מוכרים ולא מוכרים בתדירות שבועית. מעושן. כיאט 5, 0509-188-899

מעיין הבירה – ממש לא פאב, אבל לא יתכן שמוסד בירה כזה לא יוזכר ברשימה. ויש לו תירוץ – יום בשבוע הוא פתוח גם בלילה. מדובר באחד המקומות הותיקים בנוף של חיפה הישנה, מסעדה מזרח אירופאית שמנונית וארומטית, עם תפריט קלאסי שמזכיר לכל אשכנזי משהו מהבית. מנות ענקיות (טיפ שימושי: מכל מנה עיקרית אפשר להזמין חצי) ומגוון בירות מחבית גדול יותר מרוב הפאבים. בלילות שלישי חוסמים את הרחוב ועושים מסיבת רחוב עם מוזיקה חיה באדיבות להקת הבית – קוסטיצה. חוויה! נתנזון 4, 04-862-3193 , כתבה

פולה – קרוי על שמה של פולה בן-גוריון ובכך זוכה בנקודות על מקוריות עוד לפני שחצינו את המפתן. צעיר יחסית למקומות מסביבו, מעט אפלולי, עיצוב מודרני, בר גדול ותפריט אוכל חביב. מעושן. העצמאות 7,  04-866-0079, כתבה

ג'ק והאפונים – לפני כמה שנים קיבלתי טלפון מיאיר גת שביקש המלצות לפאבים שכונתיים בחיפה – וזה היה השם הראשון שחשבתי עליו. באותו זמן עוד קראו למקום האיזי-בר, אבל לא הרבה השתנה: עדיין מדובר במקום חמים וידידותי שאני מרגיש בו הכי בנוח בסנדלי שורש ומכנסים קצרות. קטן יחסית, עם בר לכל אורכו וקומה שניה מגניבה לגמרי, ספות ביתיות והמון אווירה. המקום מחזיק בירות מיוחדות, אבל כדאי לבדוק מה מצב הטריות שלהן לפני שמזמינים – למשל לבקש טעימה. מעושן. דרך יפו 44, 04-853-5668, ביקורת

טמפל בר – אם את/ה קורא/ת כאן כנראה שאין צורך להציג לך את הרשת. בקצרה – מסחור מוצלח ומושקע של קונספט הפאב האירי. לוקחים את האלכוהול, והבירות במיוחד – ברצינות מבחינת המבחר, המבורגרים מוצלחים, מוזיקה חיה וסרטונים ממזקקות ומבשלות על מסכי פלזמה. סינמול, לב המפרץ, 04-8404460 , אתר

חלק ב' – הכרמל והסביבה

אייריש האוס – הפאב היחיד שיש לו קטגוריה משלו בבלוג, וזה בגלל שמאז הקמתו זה המקום שביקרתי בו הכי הרבה. ממוקם במעין מרתף עם קשתות – מקום עם אופי. גינס מצוינת, בירות של הנורמן מחבית, מבחר ויסקי גדול, ומאכלים איריים כמו שפרדס פאי. הנשנוש החביב עלי זה טבעות בצל – כמו של פעם, ולקינוח יש מנה משוגעת של חטיפי מארס עם בצק פריך מטוגנים בשמן עמוק. מבצעים שווים! ראשון-שני 1+1 על כל הבירות מחבית והיין, כל יום באמצע השבוע עד 21:00 – 25% הנחה על האוכל ו-1+1 על בירה ויין. הפרדה טובה מהמעשנים, הממוקמים במרפסת הסגורה. בזמן האחרון מחירי הבירות זינקו והגינס הפכה להיות היקרה ביותר בחיפה (בארץ?) עם 32 ש"ח לחצי ליטר. יפה נוף 120, 04-810-3776, אתר

דיוק (Duke) – הכי בריטי בחיפה. הוקם ע"י קלמן מהקלמנס, שכבר לא חלק מהבעלים. מבחר גדול של ויסקי – אולי המרשים ביותר בחיפה, גינס טריה, ותפריט ששואב השראה מהקלמנס. הרבה עץ, קהל מבוגר יחסית ליושבי הפאבים – ובדרך כלל די מלא, למרות שהוא גדול. שד' מוריה 107, 04-834-7282, אתר

הסליק – מקום חדש יחסית, מרתף מעוצב מודרני ויפה עם מגרש חניה צמוד לכניסה – חינם לבאי הפאב. תפריט מעניין שכולל מנות פתיחה טעימות. מבצע: 25% על כל התפריט עד 21:30 – שווה! מעושן. שד' הנשיא 124 (כניסה דרך החניון), 0525-608-884 , פוסט

דיזנגוף – מקום צעיר יחסית שיושב על מרפסת מרווחת ליד כיכר ספר. העצים שבחצר משולבים בשולחנות, האוויר הפתוח מרחיק את צחנת העישון בצורה סבירה לחלוטין באמצע השבוע, כשהמקום לא מלא. מצאתי שחלק מתפריט הויסקי (הסטנדרטי) כולל מחירים לא רעים לכמה מאלטים. לא מצאתי טלפון או כתובת, ממוקם בפינת שד' מוריה ורח' ליטניס (כיכר ספר)

ברברוסה – הפאב יושב על צומת חורב, אולי המיקום הכי אסטרטגי בעיר – ואולי זו הסיבה שהוא תמיד מלא-עד-צפוף, גם באמצע השבוע. מדובר במקום פופולרי ואופנתי, חשוך למדי בחלל הפנימי ומאוורר קצת יותר במרפסת שבחוץ. המחירים יקרים במעט ביחס לחלק מהפאבים בסביבה. לטעמי התפריט במקום מוצלח בהשוואה לפאב הממוצע, וההמבורגר שלו (54 ש"ח כולל צ'יפס) הוא הטוב ביותר שאכלתי בפאבים. לנשנושים, הקבבונים לא רעים (34 ש"ח) רק שזו מנה די קטנה. מעושן, אפילו מעושן מאוד. פיק"א 8, 04-811-4010, אתר

סקנד פלור – היסטוריית האלכוהול של מרכז זיו – הציוויליזציה הכי קרובה לטכניון הפכפכה ועגומה, והיא כוללת את גסיסתו המתמשכת של ההסלס, את גוויעתו של הפיאמה שהיום מאכלס חומוסיה, וכיום מתחרים בשכונה הסקנד פלור והנולה סוקס על ארנקם של הרבה סטודנטים צמאים – משני צידי הרחוב. הסקנד ממוקם בקומה השניה, ומהחלונות הגבוהים משקיפים על הרחוב מתחת. עיצוב מודרני וחדיש, תפריט די סטנדרטי בתחום האלכוהול בתוספת בירות של נורמן. כל חודש בממוצע יש מבצעים על ליקרים, ויסקי ומשקאות נוספים (בד"כ של הכרם) שמאפשרים לסקרני אלכוהול שכמותי להתנסות בדברים חדשים בצורה ידידותית לארנק. כמו באייריש – 1+1 על בירה ויין ו-25% הנחה על האוכל עד השעה 21:00 כל יום. המקום מקפיד על חוק העישון ואין בתוך הפאב הקטן מקום שאפשר לעשן בו. מרכז זיו, נווה שאנן, 0545-619-308 , פוסט

מיידלרס – מקום אפלולי משהו, מבחר לא רע של ויסקי עם כמה מהדורות לא שגרתיות, ומביקור ישן זכורים לי לחיוב כמה קוקטיילים. אזור עישון מופרד לא רע. שד' מוריה 126 (בשנים האחרונות נפתחו עוד כמה סניפים באזור חיפה), 04-8248754 , פוסט

פרנג'ליקו – בראון – לוינסקי – כנראה שלפחות חמש שנים לא נכנסתי לפאבים האלה, אבל בכל זאת קשה לא להזכיר אותם – ולו מחמת הפופולריות. מדובר בשלושה פאבים שממוקמים על אותה צומת, וקווים ברורים עוברים בין כולם: חושך, מוזיקה רועשת, ואנשים שמצטופפים על המדרכה ומחכים שיכניסו אותם להיכל הנכסף. קיראו לי זקן – אבל נדמה שאנשים מגיעים לשם יותר בשביל לראות ולהראות מאשר להנות ממשקה טוב, חברה טובה ושיחה. זקן או לא – עם הפופולריות קשה להתווכח, וכשעברנו בסיור הפאבים בפרנג'ליקו נדהמתי לראות שבאמצע השבוע, פוסט מונדיאל – הוא מלא כמעט לחלוטין בשמונה ורבע בערב, וזה לא מקום קטן. כל הכבוד. שד' מוריה פינת רח' מאפו.

מקום אחרון שראוי להזכיר ולא הזכרתי הוא פאב הדוב, מוסד ימאי ותיק והכי עיר תחתית שתמצאו בכרמל. רצה הגורל ולא ביקרתי בו מעל חמש שנים, כך שאין לי משהו רציני לכתוב. אולי הוא יפוצה בעתיד בפוסט נפרד.

15 תגובות

  1. אחלה של סקירה.
    בקושי מגיע לחיפה, וגם פאבים לא ממש הולך בימים אלו אבל
    מעיין הבירה אני חייב לבקר.

    גל


    • לטובת התל-אביבים – זה חמש דקות ברגל מתחנת הרכבת (השמונה). עכשיו רק נשאר לך לחדש דרכונים ;)


  2. סקירה מעולה ומעוררת תהיות.
    מרבית המקומות שציינת עובדים באותו שם ובאותה מתכונת כבר שנים רבות, הרבה בעבר לממוצע הארצי של 2.7 שנים לעסק. ובהחלט יותר מהמקובל בסצנה התל אביבית שלא פעם אינה מעריכה מורשת ועקביות.


    • בטעות הגבתי מהיוזר של אשתי…
      אורן


  3. :-)
    זכרונות טעימים…..
    סצנת הדאון טאון של העיר היא כמעט חסרת תחרות במונחים ישראליים,
    וכאמור – הכל 5 דקות מתחנת הרכבת שפועלת 24 שעות ביממה (שאינה סופשבוע, כמה עצוב)


  4. תודה על הפוסט הענייני. לקראת הביקור הבא שלי בחיפה אדאג להדפיס ולקחת איתי.


  5. כתבה מרשימה ליאור.
    כמו תמיד אתה מביא ערך מוסף לקוראים שלך.
    עכשיו באמת צריך למצוא איזה דרכון בתוקף ולקפוץ לבקר.
    יש מצב שבקרוב.


    • אל תשכח להרים טלפון…


  6. בעיר התחתית שכחת כמה מקומות וותיקים וגם חדשים באזור רחוב הבנקים כגון המרתף מקום נעים של חיילים וסטודנטים עם ימי הופעות ובמה חופשית וכן אלי'ס
    ברחוב יפו לא רחוק מז'ק והאפונים גם כן מקום נעים לבילוי לצעירים


  7. סקירה יפה ומקיפה, נעדר משם רק המרתף ברחוב הבנקים, שאני לא יודע אם הוא עדיין קיים אבל כשהייתי חיפאי היה מקום חמוד וכשהיה מלא באיזי היינו עוברים אליו. בכלל, הפאבים בעיר התחתית אהובים עלי מאוד ואני מתגעגע אליהם. ללוינסקי וכל האלה אני ממש לא מתגעגע.


  8. […] כתבתי בעבר על ההיסטוריה האלכוהולית בסביבת (אפסילון!) הטכניון. […]


  9. […] כתבתי בעבר על ההיסטוריה האלכוהולית בסביבת (אפסילון!) הטכניון. […]


  10. […] כתבתי בעבר על ההיסטוריה האלכוהולית בסביבת (אפסילון!) הטכניון. […]


  11. […] כתבתי על רשת הטמפל-בר שהיא מסחור מוצלח ומושקע של קונספט […]


  12. […] כתבתי על רשת הטמפל-בר שהיא מסחור מוצלח ומושקע של קונספט […]



כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s