h1

פיוז'ן, ריזלינג

אוגוסט 6, 2010

לפני כשנה השיקו בקול תרועת יחסי ציבור מיזם שנקרא פיוז'ן – יקב גלובלי. מאחורי המיזם משפחת יצחקי – בעלי יקב טוליפ, ושותפים נוספים. מה שהתחיל בשיראז האוסטרלי שרקח דורון יצחקי בזמן לימודיו באוסטרליה – ונמכר תחת התווית של טוליפ, הפך ליקב בינלאומי עצמאי, או "יינן מעופף". הרעיון, בפשטות, זה להסתובב בעולם, לחפש ביקבים חביות של יין טוב עם אופי של אותו איזור, להיות מעורבים בשלבים המתקדמים של הכנת היין והבלנד – ולבקבק תחת תווית פיוז'ן. בכנות – אני לא יכול להגיד שאני מבין את הרעיון, מה טוב ביקב גלובלי – ובמה זה שונה מאנשים שמכינים יין בשיטות שלהם באותו אזור. אבל בשורה התחתונה, מה שבאמת קובע זה היין שבכוס (זה שאני חוזר על המשפט כל הזמן לא הופך אותו לפחות רלוונטי). בקבוק שקיבלתי נתן לי הזדמנות להעמיד את הקלישאה למבחן נוסף:

פיוז'ן, ריזלינג 2009 – הענבים מגיעים מאיזור Rheinhessen בגרמניה, ומדובר על כמה חלקות ריזלינג שנבצרו בדרגות בשלות שונות, עם נגיעה קטנה של שרדונה. עוד לפני שטועמים – אי אפשר להתבלבל בזן או במקור – ריזלינג גרמני, בגרסה הפירותית, נקי ורענן, חומציות בועטת משולבת בפרי ונגיעות מינרליות, עם סיום ארוך וחומצי. מרגיש יותר יבש ממה שהתווית מצהירה (חצי) הודות לחומציות האופיינית והטובה. ניסיתי לזווג אותו עם אוכל אסייתי והוא השתלב טוב מאוד. חשוב להוסיף, שהאלכוהול הנמוך (12.5%) עוזר לשלב את היין עם אוכל, והופך אותו לאחלה יין לקיץ – כזה שאפשר לשתות ממנו חצי בקבוק במהלך ארוחה, בלי להגביר את המזגן ובלי שהראש יהיה כבד.

בקצרה – יין צלול וחד שמצליח להביא אופי של הזן ואופי של האזור. טעמתי אותו בלי לדעת עליו פרטים וניחשתי שהוא מתומחר באזור ה-90-100 ש"ח. במחיר כזה חשבתי שהוא מצדיק בדיקה לחובבי הז'אנר. בדקתי בקומוניקט וגיליתי שהמחיר המומלץ הוא 69 ש"ח. במחיר כזה שווה לדעתי לחפש אותו ולבדוק, קניה טובה לטעמי.

 

4 תגובות

  1. מקווה שהפיוז'ן לא ייצור קונפיוז'ן.
    אשתדל לנסות במהרה.
    תודה על הגילוי.


    • איזה אורח של כבוד !

      אשמח לשמוע את דעתו של ריזנילנגאי מדופלם בנושא


  2. אני לא ממש מבין את הקטע הפיוז'ני.
    אם אני רוצה יין גרמני כמו שצריך סבבה, אם אני רוצה ישראלי אז די החמצנו את הכוונה.

    יין צריך להעשות מענבים בטרואר במדינה שלו. זו דעתי.
    תמוהה


    • הרעיון של פיוז'ן זה להביא את הטרואר המקומי, וטרואר מייצג מעוד מקומות בעולם. אני לא חושב שהם מנסים להכניס לשם משהו ישראלי באופי.

      עם זאת – כמוך – אני לא מבין את הרעיון, אבל כמו שכתבתי – מה שחשוב זה היין עצמו.
      היין עצמו – לטעמי – מוצלח, בטח במחיר שלו.
      יהיה מעניין להעמיד אותו בטעימה מול ריזלינג בסיסי מהפורטפוליו של ג'יאקונדה.



להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s