h1

סדנת טרואר ביקב צרעה

יוני 9, 2010

ידידי ערן פיק, היינן של יקב צרעה הזמין אותי להצטרף לעוד חברים ממועדון הלקוחות ולרדת ביחד לשטח, בניסיון לקבל איזו תחושה על המושג החמקמק טרואר. בחמסין משוגע אתגרנו את מזגני הרכבים שטיפסו בכביש הצר לכרם שורש. להפתעתי, למרות החמסין הייתה בכרם בריזה קרירה חלק מהזמן, שמראה שהאוויר הטוב בדרך לירושלים יודע לתת פייט גם לקיץ הישראלי, מידי פעם.

כרם שורש הוא אחד משלושת הכרמים של יקב צרעה, ביחד עם גבעת החלוקים ונווה אילן. בכרם נטועים מספר זנים, עם נטיות חדשות של סירה – זן שתופס מקום חשוב יותר ויותר ביקב בשנים האחרונות. ערן מביע שביעות רצון מהתוצאות של הזן בכרם שורש, והנטיעות החדשות מראות שמערכת היחסים בין הכרם לזן מתהדקת. בסיור בין השורות המטופחות עמדנו על הבדלים בקרקע אפילו ברזולוציה של חלקי שורות בחלקה אחת – לאלו שורשים רדודית מידי ולכן הפרי לא מוצלח, ושורה ליד הפרי מצוין וכל גרגר באשכול – מלמיליאן. אחת החלקות מכונה חלקת המאובנים (ראו תמונה) נראית דומה לשכנותיה, אבל ערן מספר שהסירה והקברנה שהיא מנפקת יוצאי דופן באיכותם, ובהתאם הם מיועדים למיסטי הילס שממותג מעל שאר יינות היקב.

רוני ג'יימס ז"ל, כורם ותיק ומייסד היקב – היה מראשוני נביאי הטרואר בארץ, והטיף לכך שהאזור חשוב לא פחות מהזן. לפני כמה שנים, בהחלטה שיווקית אמיצה החל היקב לקרוא ליינות על שם הכרם – כאשר זן הענבים מופיע בקטן על התווית האחורית. מתוך כ-300 דונם כרמים, בוחרים ביקב כמחצית מהענבים לייצור 100 אלף הבקבוקים, והמחצית השניה נמכרת ליקבים אחרים. מרכז המבקרים קטן, חמים ומזמין. אפשר לטעום שם מרוב היינות תמורת 15 ש"ח (זיכוי בעת קנית בקבוק), ומומלץ לקחת צלחת מהגבינות המוצלחות למרפסת שבגינה המטופחת, להנאה מושלמת מהיין.

אשכולות סירה משתזפים בחלקת המאובנים

שורש לבן 2009 – אף רענן עם ארומטיות גוורציות שאי אפשר לפספס. בין הפרי האופייני לזן יש רובד מינרלי מאוד נעים. בפה יש לו בדיוק מספיק רוחב, חומצה במידה טובה ופרי נעים, עם רמז פצפון למתיקות אפילו שהוא יבש. יין שלם, נקי, ומאוזן. הגוורץ הכי טוב שטעמתי בארץ. 100 ש"ח זה לא זול, אבל לטעמי זה מחיר שמשקף את האיכות של היין. זה מתייחס רק ליין, בלי קשר לעובדה ששני שליש מ-3000 הבקבוקים שיוצרו נעלמו תוך חודשים ספורים ואת השאר אפשר להשיג רק ביקב, וגם לפני שאני מספר על יבולים של 300 ק"ג לדונם גוורץ. עזבו הכל – אחלה יין.

מיסטי הילס 2006 – פרי טוב עטוף בקליה, פלפל שחור ושוקולד. חומציות טובה מאוד, פרי רגוע והרבה טאנינים בשלים. בכל מקרה צריך קצת זמן להרגע. הפרי מאופק וטוב, אני חושב שאולי כמה חודשים פחות בחבית היו יכולים לשפר את היין יותר אבל העץ בכל מקרה לא מוגזם. אני חושב שעוד שנתיים נדע יותר טוב, אבל כבר עכשיו אין ממש בקבוקים. 180 ש"ח.

שורש 2007 – מעניין ולא שגרתי, אדמתי למדי, פרי אדום לא בשל, רך, טאנין מתקתק ועדין, פרי נעים, חומציות עדינה, קצת תיבול בסיום. יין מיוחד, נעים וידידותי. כתבתי (לעצמי) בסוף הדף – מעולה, לקנות. קניתי. אחרי שנשתה אותו בבית אחליט כמה לקנות עוד. 120 ש"ח well spent.

לסיכום – אל תאמינו לאף מילה שכתבתי. קחו כמה שעות בבוקר שישי לטיול באזור היפה הזה ועל הדרך עצרו להתרשם בעצמכם – יארחו אתכם לא פחות יפה משארחו אותנו…

חלקת המאובנים

3 תגובות

  1. דיי מבאס שלא יכולתי להצטרף אליכם באותו יום, עושה רושם שהיה מעניין. נקווה שיהיה שידור חוזר.

    נ.ב
    יופי של צילומים


    • ממך מחמאה על הצילומים זו מחמאה רצינית (סוף סוף לא צריך להתמודד עם פלאש מול בקבוקים מבריקים בחושך)

      אני חושב שהסדנה הזו מתקיימת מידי פעם. בכל מקרה גם בלעדיה שווה ביקור ביקב. לא צריך לתאם כלום, אני חושב שכמעט כל היינות שלהם פתוחים לטעימה, ועל הדרך אפשר לעבור בעוד יקבים מצויינים שנמצאים מרחק יריקה.

      כשאתה עושה את זה – קרא לי…


  2. […] 2008 – בשל יותר וקצת פחות רגוע מהבציר הקודם, גם האלכוהול (15%) נוכח. אבל מעבר לזה יש יין עשיר ונעים, עם […]



כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s