h1

עוד מיתולוגיה קליפורנית

מאי 15, 2010

או אולי, ה-מיתולוגיה הקליפורנית. אי אפשר לעבור על היינות של נאפה בלי פגישה עם המבנה המרשים של Opus One. בוודאי אין צורך לספר למי שקורא כאן על שיתוף הפעולה עתיר החזון והסיכון בין מונדבי הקליפורני לבין הברון רוטשילד, שהוליד את אחד הסטנדרטים ליקבי העלית של נאפה. 

פגש אותי בלובי המפואר מארח חריף שהייתי מהמר שבילה ביחידה מובחרת בעברו. ביקבים האחרים בהם ביקרתי – קטנים וגדולים – הכרמים היו לפעמים חלק קטן מהסיור ולפעמים לא. כאן הביקור התמקד בהם, וזה הרושם הכי חזק שנשאר לי מהיקב. הסתובבנו מסביב למבנה המרשים, כרענו ברך בחלקות השונות וקיבלתי הסברים כמעט כירורגיים על כל חיתוך שהגפן עברה. הידע והבקיאות של המארח בכל גיזום פצפון שהכרמים עברו השאירו אותי פעור פה. רוב הכרמים שצמודים ליקב הם בני שנה עד שלוש, כחלק מנטיעה מחדש של אחוז ניכר מהחלקות.

    

מעלית מביאה את הענבים מאוהל המיון על הקרקע לקומה העליונה המשקיפה על הכרמים. כאן הם יחלו בתהליך הייצור המבוסס גרביטציה. הקומה היא חלל בטון גדול וכל מה שיש בו זה פתחים ברצפה שמובילים למיכלי התסיסה, ושולחן מיון מכאני נייד דרכו הענבים עושים דרכם מטה.  השולחן המכאני מטייל ממיכל למיכל – לכל חלקה מיכל תסיסה קבוע, משלה.

חדר החביות במרתף מסודר בחצי גורן ענק סביב חדר הטעימה – שניהם, כמו רובו של המבנה נועדו לעשות רושם. כל ההסברים, הכרמים והחביות הגבירו את הצמא לקראת המפגש המיוחל עם הזהב האדום. לא טעמתי מספיק בורדו בשביל שאוכל למקם את היין על הסקאלה הבורדולזית – אליה כיוון המשורר, אבל לא צריך הרבה ניסיון בשביל לזהות שמה שיש בכוס לא דומה לשום דבר ששתיתי בקליפורניה.

Opus One 2006 – לא מפסיק להתפתח בכוס, עם שכבות של פרי עדין, מינרלים, קפה וארז. חומציות עדינה מלווה תבלינים ופרי נעים בחיך, שממשיכים לסיום ארוך. יין מורכב ורך אבל די סגור. בשלב זה של חייו הווליום של החבית עדיין גבוה, מה שאני מאמין שישתנה במהלך השנים הארוכות שיש לפניו.

אפשר לקבוע סיור ביקב שכולל טעימה של הבציר החדש, בתיאום מראש. העלות היא 35$ – לא זול אבל לא מוגזם לטעמי בהתחשב בעלות הסיורי ביקבים הטובים בסביבה ובהתחשב במחיר ובמוניטין היין.

3 תגובות

  1. כמה שאלות:

    1) מאילו זנים מורכב היין?
    2) מה מחירו של בקבוק מבציר חדש?
    3) ציינת שהחבית מורגשת אך לא ציינת כמה זמן הוא מיושן בחביות?


  2. צודק, לא נתתי פרטים טכניים.

    1) בלנד בורדו, מבוסס בעיקר על קברנה עם יתרה של מרלו ואחוזים בודדים של קברנה פרנק, מלבק ו-PV
    2) סדר גודל של 200$
    3) סדר גודל של שנה וחצי (עד שנתיים), עץ צרפתי (כמו רוב יינות העל בסביבה). ה-Quintessa גם מיושן זמן דומה בחביות חדשות אבל בו החבית פחות מורגשת והפרי יותר בחזית.
    זו הסיבה שלא התמקדתי בפרטים הטכניים כי אותם נתונים יבשים יכולים להוליד יינות שונים בעליל ולכן מה שחשוב לי זו התחושה שהיין נותן ופחות כמה זמן הוא היה בחבית בפועל.

    יש יינות שהיו הרבה זמן בחבית והיא מאוד ברקע (פלאם רזרב) ויש יינות ש… להיפך.


  3. […] הימור: בורדו. תוצאה: אופוס 1 בציר 1997. The Californian who shagged me. כשטעמתי את בציר 2006 ביקב הוא היה מעט אניגמטי בעיני, עכשיו אני מבין יותר טוב את […]



להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s