h1

זוג יינות

פברואר 22, 2010

ערב של אמצע השבוע, קריאה ספונטנית לכמה חברים ללימודים לסייע בפינוי מקום במקרר היין – ביחד עם הזדמנות לפתוח כמה דברים שחיכו להזדמנות… קצת לחם טרי, כמה גבינות עדינות, וברקע קולות חליצה של כמה פקקים. שניים מתוכם שווים העלאה על הכתב:

 

 Schloss Fels, Grüner Veltiner 2008 – מפגש שני עם הזן האוסטרי המסקרן הזה. צבע בהיר, באף לימוני, מינרלי למדי, רמז עשבוני – סוביניון בלאן מהאסכולה הישנה? לא. בפה חומציות חותכת, מינרליות-מלוחה, הדרים, ריכוז מצוין וסיום ארוך וחומצי. יין צלול ורענן שסובב סביב החומציות. היה יותר מוצלח לצד חתיכת גבינה שנתנה קונטרה לחמצמצות – מאשר בפני עצמו. יבוא אישי מאוסטריה – תודה להורים היקרים שתמיד צולפים בבחירת המתנות מחו"ל. שרדונה אוסטרי מאותו יצרן מחכה לטעימת שרדונה עיוורת שאבי הלוי הבטיח.

הרי גליל מירון 2006 – סגול כהה ויפה, ואף שמתפרץ בפרי מיוחד. לא יודע להגדיר ולתאר אותו יותר טוב מזה – פשוט צריך לטעום ולהתמכר לריח הזה. סחררתי אותו אולי עשרים דקות בכוס עד שהעזתי לטעום – בפרק הזמן הזה שאר הבקבוק נעלם. בפה הוא נעים, רך יחסית לגילו, פירותי מאוד, עם מספיק מרכיבים של חומציות וטאנין בשביל לרסן אותו (אם כי אחרי היין הקודם הייתי מוכן לקבל עוד קצת חומציות כאן). בשל יחסית, אבל לא יותר מידי – מיצוי גבוה של הפרי אבל לא באריזה מעיקה. יופי של יין, פירותי, ארומטי ועשיר. מוכן לשתיה, ולמרות שיוכל להחזיק עוד כמה שנים טובות – לדעתי הוא מתאים יותר לצריכה מוקדמת. שיהיה משהו טוב לשתות בזמן שהיראונים מתיישנים. ~85 ש"ח, קניה טובה מאוד – אני הולך לקחת עוד.

2 תגובות

  1. ללא ספק המירון הוא אחלה של יין, במחיר ששוה לקנות בשבילו ארגז. שתיצי אוצו כבר לפני כמה חודשים, ולמרות שהפוטנציאל עוד לא כולו מוצה, נהניתי.


  2. […] הגבוהה שלו בתפריטי מסעדות. יין רגוע יחסית וידידותי. הרי גליל מירון 2006, כשר, כ-85 ש"ח – יין עשיר, ארומטי ועסיסי – כל הדרך […]



להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s