h1

גרנאש עיוור

ינואר 15, 2010

שרון ואסף הרימו הפעם כפפה כבדה – גרנאש, והצליחו במספר קטן של יינות לטוס על פני מגוון מדינות, סגנונות ואיכויות של יינות. הפעם התארחנו אצל רותם, שביחד עם אשתו המקסימה הציבו סטנדרטים חדשים לאירוח עבור חברי הפורום – תודה. בלי לקשקש יותר מידי, נעביר את הבמה ליינות. הציונים הם ציונים שנתתי באופן עיוור – היינות נחשפו רק בסוף הערב. סקאלת הציונים היא יחסית לטעימה ולא אבסולוטית.

Atardi Artazuri 2006 – אדום בהיר די שקוף, פרי תותי-גרנאשי שמריח קצת אבל לא בשל, גוף בינוני, חומציות, יובש מעט עוקצני, אין הרבה פרי בפה. יין לאוכל, עם חספוס נעים – חסר תחכום אבל מלא אופי של הזן. תמורה מצויינת ל-55 ש"ח. הצלחתי לזהות את היין על עיוור (יבוא: שקד). 86

Chateau du Donjon 2007 – סגול בהיר די שקוף, טחב, פטריות, פרי מתוק-בשל, בפה פירותי ועגול, חומציות עדינה, תיבול, סיום קצת חריף. יין מודרני ולא מחובר. ניחשתי ישראל – הגעתי ללנגדוק. לא תודה. 81

אבידן פרינג' גרנאש 2007 – אדום בהיר ושקוף, התחיל מסריח-מחוזר אבל כמה דקות בכוס פתחו אף מעושן מאוד, מאחוריו שזיפים וארז. בפה פרי, יובש עדין, לראשונה בטעימה חבית ושמנוניות קלה, קצת אלכוהולי בסיום. 84

Perrin & Fils Vacqueyras Les Christins 2007 – סגול בוהק ויפה, אף מוחצן ונעים, פרי סגול בשל עם וניל. בפה פירותי, מתובל, יובש ניכר, מלא ולעיס. סיום יבש ופירותי. יין מודרני, צעיר מידי, עשיר ובשל. את הדברים האלה כתבתי כשניחשתי שזה GSM עולם חדש. מוצלח ומהנה, לתת לו שנתיים (יבוא: שקד). 89

Coume del Mas Schistes 2007 – אדום עמוק, שקוף בשוליים, אף מתחנף, מתקתק ונעים עם פרי אדום עשיר, שזיף, קליפת תפוז ומינרליות. גוף בינוני, פירותי במידה, מבנה טוב, חומציות טובה מחזיקה את הפרי, יובש עדין, קצת תיבול. יין עסיסי, טעים וכיפי. יבוא של חברת IPV הצעירה מלנגדוק רוסיון, כ-155 ש"ח. 93

Clos Martinet 2003 – אדום עמוק, אף גרנאשי-תותי, מעט אלכוהולי, אדמה, טחב ופלפל שחור. בפה הוא סגור לחלוטין, הדוק, הרבה יובש, מבנה מוצק, וחומציות. איפשהו מתחבא שם גם הפרי. סיום יבש וארוך. ניחשתי ספרד וצדקתי. אין לי מושג מה יצא ממנו כשהוא יגדל ויתפתח. מסביב לשולחן אני חושב שהוא צבר את הניקוד הכי גבוה, אני לא מנקד אותו כי אני לא יודע לומר איך הוא יתבגר. כ-250 ש"ח (יבוא: שקד)

Noon Eclipse 2004 – סגול-שחור אטום ובוהק – צבע מדהים. אף מרוכז ומודרני עם שזיף, זיתים, וניל, אלכוהול, פלפל שחור ושוקולד. בפה פירותי מאוד, חומציות אדירה, תיבול ויובש, עסיסי ולעיס, קצת חריף, 15.5% אלכוהול מורגשים גם בפה, סיום יבש ופירותי. יופי של יין למרות המוחצנות והאלכוהול הגבוה. תודה לאבי הלוי שתרם את הבקבוק על ההזדמנות לטעום את יין הקאלט הזה. פוסט של נציגנו באדלייד על היקב. כ-370 ש"ח לבציר חדש (יבוא: מרש). 93.5

5 תגובות

  1. כרגיל כיף לקרוא את דבריך.
    שמחנו מאוד לארח אותך ואת הפורום.

    ואם אני לוחץ אותך לפינה איזה ציון יקבל ה – Clos Martinet


  2. הסיבה שלא נתתי לו ציון זה כי אם הוא יקבל ציון עכשיו יש סיכוי טוב שזה יעשה עוול למה שהוא יהיה עוד חמש שנים, אבל כשהיין כ"כ סגור אין לי ניסיון מספיק בשביל להעריך מה יצא ממנו.

    אם הייתי בפינה הייתי נותן לו טיפה פחות מהמצטיינים של הערב.


  3. סיכום מצוין לערב מהנה במיוחד. היה תענוג סוף סוף להפגש פנים מול פנים. אני נהניתי. כמובן גם הפורום היה משכמו ומעלה, תענוג להכיר את כולם.

    אהבתי מכולם את האחרון, וזו היתה חוויה מלמדת מאוד עבורי , השכלת הגרנאש שלי היתה מצומצמת מאוד לפני הטעימה.

    רותם אכן היה מארח למופת, ברחתי ככה מהר (אשתי טרם ילדה) מקווה להגיע לטעימות נוספות בעתיד.

    נעמתם לי מאוד !

    גל


  4. סחטיין על הסיקור, הייתכן שהפעם קלענו לטעם שלך (סוף סוף??).
    האמת, היה קשה לוותר על הטעימה, אבל נבראנו לבריאות ולכן היה לי חשוב להשאר בבית (ולדמיין שאני יונק מהבקבוק את האקליפס!)ולהבריא.
    כחודש תכננו את הטעימה הזו שהיתה די אישית מבחינתי, הן מבחינת איסוף ובחירת היינות והן כתיבה מעמיקה של החומר על הזן, איזורי הגידול והדוגמניות שלכבודן התכנסנו… שרון פשוט לא למד לקרוא "אספית" אז נחסך ממכם כל החנוניות היין של חומר הקריאה…

    רותם אתה ענק, הבנתי שהצבת לנו סטנדרטים חדשים ואנו שמחים על כך! יאה ומתאים לפורום הזה להינות מכל וכל.

    זהו חברים, התעייפו הידיים.. מצפה לראות את כולכם בעוד חודש בדיוק (פרטים אצל שרון, סמנ"כל לוגיסטיקה).
    לחיים!!!

    אסף


  5. ידידי היקר אסף אם כבר מדברים על לוגיסטיקה נראה לי שאני המנכ"ל ובתחום המדע והידע אני לוקח את הסגנות לצערי לעת עתה. אכן בשפת האספית היה קצת קשה ויד ימינך הורגשה כחסרה וכנגזרת לכך פיספוס המידע המעשיר על הזן וחבל שכך. למרות זאת כדברי אבי למדנו ברגליים ובמקרה הנ"ל בלשון את רזי הזן גווניו ומאפיניו. לכולנו זאת הייתה חוויה מעשירה ולי אישית מפתיעה לטובה בלשון המערה וזאת לאחר ויכוח עימך על חשיבותו של זן כזה לטעימה שלמה. טוב שנכנעתי לרעיונתך, מכל מלמדי השכלתי ושוב אני חוזר למשרת הסמנכ"ל.
    לחיים, כן ירבו טעימות אלו.



להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s