h1

מתכון: סיידר אלכוהולי חם

דצמבר 22, 2009

משהו שתמיד הולך טוב בחורף, במיוחד כשמארחים – במיוחד לאנשים שלא שותים אלכוהול בדרך כלל. גרסאות שונות יכולות להקרא גם פונץ' חם וסנגריה (גם אם ההגדרות המדויקות לא בדיוק זהות למה שמתואר כאן). אני כותב מתכון כמו שאני מבשל בעצמי – יש כיוון כללי וכל הפעם הביצוע הולך לפי החשק, המרכיבים הזמינים ואלתורים מזדמנים.

הכיוון הכללי: מחממים שני ליטר מים בסיר, מוסיפים 2-3 תפוחים אדומים חתוכים לפרוסות דקות, חצי תפוז חתוך לפרוסות עם הקליפה (שמוסיפה המון) ואת החצי השני סוחטים פנימה. כשהמים חמים – ולא רותחים, מוסיפים תרכיז סיידר תפוחים טבעי של פרי גליל (מגיע בבקבוק קטן ויושב בסופרים בין מדפי השתיה למדפי הבירה בד"כ). כשהטמפ' חמה מספיק בשביל שיהיה נעים לשתות את זה – מכבים את האש ומוסיפים בקבוק שלם של יין אדום. לחילופין אפשר לשנות כיוון לחלוטין ולהחליף את מיץ התפוחים במיץ תפוזים טבעי.

כלל – כמה שמחממים יותר זמן ולטמפ' יותר גבוהה – יותר טעמים וריחות הולכים לאיבוד. כדאי גם להחזיק את הכל מכוסה עד להגשה מאותן סיבות.

היין: יין טוב נותן תוצאה יותר טובה, אין חוכמות. כמובן שחלק ניכר מהדברים הטובים ביין נהרס בטמפ' כזו, לכן לא הייתי מתפרע על בקבוק ירדן. עם זאת, במקום לקנות את היין הכי זול בסופר, או חלילה סלקטד, אני חושב שעוד 10-15 שקל שדרוג ל'גולן' קברנה, הרי גליל קברנה, או אפילו חרמון אדום (כולם ~40 ש"ח) שווים בהחלט את ההבדל בטעם.

תוספות:

פירות – הכל הולך – אננס (אפילו מקופסה), ענבים חתוכים,  פירות יבשים ועוד

תבלינים – קצת פלפל שחור (טחון או גרוס), ציפורן (עדיף שלמה), מקלות קינמון או וניל למי שאוהב

אלכוהול – אני תמיד מוסיף שוט של בחרובקה שמוסיף תיבול, אפשר להוסיף עוד קצת מתיקות עם זילוף קטן של פורט (אדום, לבן), ומי שרוצה לחזק את העניינים יכול להוסיף איזה רבע כוס ברנדי, ממש לפני ההגשה.

הגשה בכוסות, עם חתיכות הפרי

שיהיה חורף חם, לחיים!

5 תגובות

  1. איזה מתכון מדליק אני רץ להכין אותו


  2. איזה מזל!!!
    אני כבר כמה ימים מהרהרת בהכנת סיידר חם ומתכננת לחפש את המתכון. אז תודה גדולה!
    מיכל


  3. הכי טוב סיידר חם


  4. […] קוקטיילים – בתור התחלה כל דבר שיש בו תפוחים, במיוחד סיידר חם וגם קוקטיילי קערה למיניהם. עוד מקום שהוא יכול לשדרג זה […]


  5. […] או סנגרייה קרה. בחורף, כמו במסיבת סילבסטר, הכי מפנק סיידר אלכוהולי חם או סנגרייה חמה שאפשר להגיש על פלטה […]



כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s