h1

זני זנים

דצמבר 11, 2009

הבלוג היה מוזנח לאחרונה ואני מתנצל בפני מי שקורא ועוקב. הפוקוס כאן זה אמנם שתיה, אבל אני יכול לספר שאחרי חודשים של מאמץ ששיאם היה בחודש האחרון – הוארך הרומן שלי עם האקדמיה בעוד כמה שנים. עכשיו יש זמן וקשב לחזור לשתות כמו שצריך, והחזרה לסוס הייתה… מרתקת.

הכותרת שרקחו לנו השבוע שרון ואסף הייתה זנים לא שגרתיים. כשאני שומע את השם אני חושב על קריניאן, ויוניה, פטיט סירה, אולי גרנאש ופינו נואר. אבל לא ידעתי לאיזה מרחקים – גאוגרפיים וזניים הם מתכוונים לקחת אותנו. שיחקנו במשחק ניחושים על הזנים והמוצא, והיו לי פספוסים מבישים (אבל איך יכולתי לזהות את המורבדר הזני הראשון שלי?!). אני כותב ציונים שנתתי ליינות והם אינם על סקאלה אבסולוטית אלא יחסיים לטעמי לאותה טעימה ואין להתייחס אליהם ברצינות מלבד אולי השוואה בין היינות עצמם. כשיתפרסמו ציוני הפורום אוסיף כאן.

טעימה עיוורת כ"כ מופרעת מבחינת השונות ומגוון הזנים זו פשוט חוויה. בשילוב עם האווירה של חובבי יין משוחררים, והקצב הרגוע של הטעימה – זה הזכיר לכולם מה מושך אנשים להגיע מרחוק ולשתות יין ביחד. נציג את היינות, לפי סדר הטעימה:

סוסון ים, ג'יימס 2008 (שנין בלאן, ישראל) – באף קש, הרבה מינרלים ואשכולית. גוף בינוני מלא, מינרליות טובה, פרי מעט מתקתק, שמן ורחב בפה, חומציות עדינה (מידי), סיום בינוני ומינרלי. בסה"כ בסדר, אבל חסרה לי חומציות שתחזיק את הסמיכות והמתקתקות. 84. אולי בתור היין הזני היחיד בארץ מגיעה לו תוספת של נקודה-שתיים. זיהיתי את הזן אבל ניחשתי דרא"פ.

Cusumano Sàgana Nero D'Avola 2005 (נרו ד'אבולה, הזן של סיציליה) – צבע סגול, באף אלכוהול, פלפל שחור, קצת פרי, שוקולד ואחרי זמן בכוס הוא חושף פלפל ירוק. בפה חומציות גבוהה וגוף קל יחסית, מרירות לא מבוטלת, מעט פרי עם סיום בינוני ומריר. הזכיר לי במשהו את הפטיט ורדו של כהנוב – לא בכיוון. 84

Turkey Flat Mourvèdre 2005 (מורבדר, בארוסה אוסטרליה) – אדום בהיר, אף מתוק ורענן עם תות, סוכריות, תפוח אדום, וניל וקרמל. קל יחסית בפה, פירותי מאוד, מתקתק – אבל עם חומציות טובה ונגיעות יבשות. למרות המתיקות הפירותית החומציות מצליחה להחזיק אותו רענן יחסית. ניחשתי זינפנדל אמריקאי. 86

Fairview Pinotage 2004 (פינוטאז' בתוספת 4% ויוניה, דרא"פ), אדום בהיר שקוף למדי, אף מסריח – טחוב, מאובק, מעושן, רצפת יער. בפה חומציות עסיסית, תיבול עדין, יובש טוב. מאוזן, יושב בכיף, מסריח בצורה טובה ורחוק מפירותיות. נהניתי, ישתדך היטב לפלטת בשרים לא מתובלים מידי. זיהיתי את הזן והמיקום. 91

Casa Silva, Los Lingues gran reserva 2005 (קרמנר, צ'ילה) – סגול בוהק, פרי צעיר וסוכריות גומי. אף שובב ורענן. חומציות טובה, פרי עשיר, תבלינים, ריכוז טוב, סיום פירותי-יבש. עשוי מצויין וכיף לשתות אותו. ההימור הראשון שלי היה קרמנר, אבל שתיתי אולי שני יינות מהזן הזה ובסוף החלטתי להמר על ברברה בסגנון מודרני. טעיתי… ציון 94

Pian Delle Vigne Brunello Di Montalcino 2004 (סנג'ובזה, טוסקנה איטליה) – אדום בהיר ושקוף, אדמתי, מעושן קלות, פרי אדום. בפה, עדין, חומצי, מתובל לכיוון מעט חריף ומרירות עדינה ומחמיאה. יין עדין ונעים, שקיבל ציון 90 כאשר הייתי בטוח שמדובר בפינו נואר. אני לא מכיר את היין, אבל הוא ממש מרגיש רחוק מברונלו, בטח שלא כ"כ צעיר (מישהו ניסה ויכול לחוות דעה?). שיהיה.

Moscatell Rotllan Torra (מוסקט, פריוראט ספרד) – חום זהוב כהה, אגוזים, קרמל, דבש וחמצון. בפה חומציות לא רעה ומתיקות, אבל אין ממש פרי לכל אורך הדרך. אין ממש פרי או עניין, ואני לא בטוח שהבסיס האלכוהולי (16%) היה מאיכות יוצאת דופן. זיהיתי את הזן. 86

תודה לשרון ולאסף שהוציאו אותנו מהקופסה, על טעימה מאתגרת ומעניינת, ותודה לאלי על האירוח הלבבי.

8 תגובות

  1. וואוו, שברת שיא בפרסום הפוסט המהיר בעולם.
    אכן זו הייתה טעימה מרתקת שמראה כמה יינות/זנים ישנם שאנחנו בקושי מכירים.

    ח"ח לשרון ואסף.


  2. בימים הטובים כשהייתי צעיר ונמרץ הפוסטים היו נכתבים כשהלשון עוד הייתה סגולה והאפטר טייסט עוד איפשהו בין הפה לראש…


    • תכלס הכי טוב.


  3. ראשית דבר סחתין על הפרסום המהיר והפרגון באמת ערב מהנה ומעניין וקשה לזיהוי הטעימה הפעם מהקודמים שהיו יותר נושאיים. אבל בכל זאת הערה/הארה אחת או שניים תרשה לי.
    1. קצת קנטרני אבל מה עם איזה תמונת לוגו "יחידה" שלי ושל אסף בשביל הגאווה המקומית בקטנה כמו שאומרים אם כבר צולמנו תריץ.
    2.איזכור לגבי התחרות המשנית שכביכול הצגנו בפניכם: זיהוי הזן והמדינה ממנו הוא מגיע ושטת הניקוד עליהם בהתאם.
    3. הפרס שניתן לזוכה.
    4. ומילה על הזוכה "המאושר".
    5. בבדיקה שערכתי מצאתי מס' ציונים ממש טובים על היינות שנבחרו לאו דוקא בקשר אליהם אך יצא כך שהיינות בחלקם הגדול זכו לציונים גבוהים של פרקר, W.S. וסטיפן טייזר ורוגוב שווה אולי איזכור.
    אבל יופי של סיקרו ומהירות חשיפתו. יאללה מחכה כבר לטעימת גרנאש.


  4. היי שרון,

    תודה על הפידבק – אני תמיד שמח לשמוע הערות, במיוחד כשהן מפורטות –
    1. היו לי שלוש תמונות איתכם והן יצאו לא מחמיאות – בגלל הצלם ולא בגלל הדוגמנים כמובן.

    2-4. ראשית, אתה צודק. הסיבה שלא כתבתי שזכיתי היא כי לא הייתי מרוצה מכמה שהצלחתי לזהות ולכן אני לא יודע כמה "הגיע לי" לזכות.
    לטובת מי שלא היה בטעימה: נערכה תחרות מי מזהה יותר זנים ומוצאים של היינות השונים ובסוף אחרי חשיפת הבקבוקים, חולק פרס – בקבוק יין למנחש המאושר. תודה…

    5. לגבי ציונים של מבקרי יינות אחרים – בפשטות – הם לא ממש מעניינים אותי ואני לא רוצה לתת להם במה בבלוג (להוציא אולי מקרים בודדים בהם כן דיסקסתי אותם).

    מצפה לגרנאש. אם אתם רוצים לצרף את השורק שלי – בשמחה.


  5. קודם כל שמחתי שאתה לוקח את הדברים בהבנה חששתי שתגיב להם בנעלבות ממני במקצת ובטח זו לא הכוונה. לגבי הצונים של המבקרים העליתי את זה כי מדובר בחלק מהיינות בעלומי שם ותוויות של א כמו הקוסמינה נרו דאבולה או הברונלו ממנו ציפיתי רבות והתאכזבתי. אבל האוסטרלי והציליאני שאינם מוכרים יצאו די מפתיעים בייחוד הציליאני אז חשבתי שיש מקום אבל שטויות הציונים שלנו כלוגמים אותם באותו ערב יותר חשובים. לגבי הזכייה שלך ניחשת נכונה יותר מכולם והרווחת זאת ביושר, הקרב היה צמוד עם נתן אגב. והאמת של ציפיתי שאנשים כל כך לא יהיו בכיוון בחלק מהמקרים בייחוד לגבי יינות עולם ישן. למרות שהפתיחה עם השאנין בלאן ניבאה טובות לכשיבוא.
    לגבי הגראנש אישית לא אהבתי את היין בהשקה לפני כחמי שנה גם לא את של אבידן אולי הם צעירים מידי אבל נדבר יש פה עוד "מנהל" אסף שמו ונראה מה קורה. אגב מה מחירו בלי שום קשר.?
    תהנה מהבקבוק היין הולך טוב עם גבינות חצי מיושנות.


  6. דווקא הגראנש של שורק יוצא לשוק מוכן יחסית לשתיה וזה יין עדין יחסית שלא הייתי מיישן לאורך זמן. המחיר מסדר גודל של 70 ש"ח.


  7. […] זוית שונה או דומה. את התחרות ניצח ליאור (את רשמיו תוכלו לקרוא כאן). נהנתי מאוד ועכשיו נותר לצפות לטעימה הבאה אשר תהיה […]



להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s