h1

סומלייה 2009

נובמבר 6, 2009

תערוכת סומלייה 2009

עוד שנה טסה מאז הסיבוב הקודם ושוב התכנסו כל אנשי התעשיה בהיכל התרבות בת"א. הארגון המקצועי והמוקפד הוא כבר שמו השני של סטודיו בן עמי – אבל הוא בכל זאת ראוי לציון.

השנה לא רצתי בין יקבים במטרה לטעום כמה שיותר דברים חדשים, ויותר עניין אותי לדבר עם אנשים, להתרשם בכלליות ולהנות. בין המוני האנשים שפגשתי או סתם ראיתי, במיוחד נעם לי להכיר את אורי חץ ועם גבי סדן – שאני מחכה בקוצר סבלנות להבשלת הפירות הראשונים בפרויקט שלו. אני מוכן להתערב שזה יעשה מהפיכה בשוק היינות מהסוג שמעניין אותי (אני גם מקווה שכמויות קטנות לא יהפכו את היין לקשה להשגה).

 בדרך כלל פחות מעניין אותי הדוכן של היקב הטוב בארץ – לא כי הוא לא טוב, אלא כי טועמים שם דברים שזמינים גם במקומות אחרים (או במקרר שלי). הפעם הם התעלו על עצמם. שלוש תחנות בדוכן – בכל אחת שלושה יינות כרם יחידני. בגזרת המרלו הטעימו אורטל (04), קלע (05) ויונתן (06) שעדיין לא יצא לשוק. בגזרת הסירה נכחו אורטל (04), תל פארס (06) ויונתן (07) שעדיין לא יצאו לשוק.

יינות סירה מסדרת הכרם היחידני של רמה"ג

תגידו – מה קורה עם האלכוהול? היינות מתחילים מ-15%, חלק מהסירה גם מגיעים ל-15.5% – וזה נתון שחולף מתחת לרדאר? אני מניח שביינות שעדיין לא יצאו לשוק התחושה האלכוהולית תתעדן – אבל עדיין, אחרי כמה טעימות כבר מרגישים את האלכוהול. למי יהיה חשק להעביר ערב על בקבוק? האלכוהול זה ביטוי מספרי למשהו יותר רחב לדעתי. אין ספק שרמת הגולן לא רק התניעו את מהפיכת האיכות של היין הישראלי – אלא ממשיכים להוביל אותה. מגמות כמו כרם יחידני (ומיתוגו) יהפכו למודל עבור יקבים רבים בעתיד, לדעתי. אבל האם זה הכיוון אליו רוצים ביקב להוביל את התעשיה? יינות בשלים, בומבסטיים, אלכוהוליים ומוחצנים?

אל תבינו לא נכון, אלו יינות מעולים, עם ריכוז, נפח ואופק יישון כמעט ללא תחרות. אני גם מניח שיישון הולם ירגיע מעט את המוחצנות של היין. אבל.

בסירה זה הכי מתפספס לטעמי. בכלל – איפה הסירה פה? הקלון? יינות הסירה עם 15.5% אלכוהול מתחרים בנחת עם המיטב שיש בדוכן האוסטרלי של מרש – מהצד השני של התצוגה. דווקא הסירה מסדרת ירדן היא הרבה יותר "סירה" לדעתי, עם גוף קל יחסית, חומציות ותיבול שמזכירים לי במשהו את הסירה שבשיראז. ברור שבמידה מסוימת ביקב פועלים לפי מה שהשוק רוצה. ברור שרוצים להתחרות במדרגת המחירים של יינות הדגל של כרמל, רקנאטי, יתיר וכו' – ובשביל לעשות את זה יש רצון להתחרות איתם בריכוז הפרי ובעוצמה. אבל דווקא בתור היקב שמוביל את התעשיה, הקטר – אפשר להוביל גם כיוון אחר. למשל אפשר לעשות מאחד הזנים דוגמה למשהו לא אוסטרלי באופי. אולי סירה ולא שיראז? אולי מרלו ולא שיראז? בציר מעט יותר מוקדם, אולי קצת פחות חבית – טוב, ביקב יודעים יותר טוב ממני מה לעשות עם הפרי המעולה שלהם…

 

תערוכת סומלייה 2009

3 תגובות

  1. ערב טוב יקרי
    אני מסקים איתך לגבי כל מילה לגבי הסירה של רמת הגולן את הדבר הנחמד שעשו בתערוכה (הצצה לעתיד)
    אבל גם כן שני בקבוקים עדיין אים בשוק ז"א שהם לא מוכנים לשתיה לפי המלצות ויקטור (יינן רמת הגולן)
    ביום הראשון טעמתי, התרשמתי ורשמתי לעצמי כמה הערות בסוף שוחחתי עם אחד המדריכים של יקבי רמת הגולן ובאמצע השיחה הצטרף ויקטור ועוד ינן צעיר מהיקב ומה שעלה לדיון הסינגל וויניירד החדשים של רמת הגולן
    כל בקבוק מפגין כרם מסויים, אזור אחר, "טרוואר" מיוחד (לדברי המדריך), והסירה שאני ואתה התאהבנו בו של רמת הגולן זה תערובת של כל הכרמים האלה
    אני מבין שיש אנשים קשה להם להתאקלם עם שינוי דרמאטי במה שקשור לסדרת סינגל ויניירד שהיא אמורה להיות מעל הירדן ומתחת לקצרין
    אבל הם עדיין בבקבוקים הראשונים ובניסוי הראשון והם כן רוצים את ההערות שלנו ובוא נתן להם צ'אנס להרשים
    ובמה שנוגע לגבי סדן וליין שלו אני כבר ביקרתי אצלו
    והוא עושה עבודה יותר ממצויינת אני אישית עוכב גם אחרי העבודה שלו ואשמח להיות אחד הראשוני שיטעמו את הסובניון בלאן שלו בקרוב


    • אם הבקבוקים אינם מוכנים לשתיה "לפי המלצת ויקטור" אז למה מציגים אותם לקהל – גימיק מיותר.

      לגבי האלכוהול – מעניין עם זה תוצר לוואי או כוונה?

      נראה לי שהיין הזה מיועד ללוות ארוחה רבת משתתפים, ולא משהו ששותים סתם כך בערב. בצורה כזאת כל אחד שותה מהיין כמות סבירה והאלכוהול פחות מורגש.

      אנחנו "טועמי היין" לפעמים מפספסים את העובדה הפשוטה שיינות נועדו בראש ובראשונה לשתיה, לרוב לצד אוכל – במיוחד יינות איכותיים.

      אגב, אני הייתי שמח אם יקבי רמת הגולן היו מפסיקים ללכת על בטוח ומנסים כרם יחידני של זנים נוספים – קצת חידוש לא יזיק.


  2. […] להרבה עץ קלוי, עם תוצאה שכוללת אלכוהול גבוה (הגענו כבר מזמן ל-15.5% והיד נטויה) ומתיקות […]



להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s