h1

בשמחה וב-רון

ספטמבר 24, 2009

ערב ראשון: מלצרית אנרגטית ומושכת ממליצה לי באנגלית משובשת על הקרוז הרמיטאז', שהיה סבבה אבל פחות מוצלח עם האוכל. הכוסות, כמו ברוב המקומות שאכלנו בהם היו מצחיקות, שעטנז בין כוסות מהסרוויס של סבתא לכוסות דיג'סטיף, גבוהות וקטנות. איזה יין יש לכם? אדום או לבן. בצרפת הם לא עושים עניין מיין, ואין להם את הטקסים שיש אצלנו. אבי קלע בול – שם שותים יין, לא מדברים על יין. ערב רביעי:

Oratory Cotes du Rhone 2003

חצי בקבוק קוט דו רון נעים שהתנדף כלא היה לצד אנטריקוט עסיסי

מה שותים? אמנם על גדות נהר ה-Rhone אבל לא ממש באזור שמייצר יין – הנאמנות האזורית היא גבוהה, ובמסעדות הבסיסיות רוב היין האדום הוא קוט דו רון – רובם יינות אוכל פשוטים וטובים. פה ושם יש קרוז הרמיטאז', ובמסעדות המתוירות יותר גם יינות מאזורים אחרים. ערב שלישי: המארחים הנדיבים שלנו לקחו אותנו – עכברי אקדמיה צמאים למסעדה יוקרתית, ושם (כמו במקומות אחרים) חיכה שם מוכר על השולחנות. הקוט דו רון 2005 של גיגל הייתה הפתעה מהנה, פירותי ומודרני מעט ביחס לסגנון אבל ב-80 ש"ח שהוא נמכר בארץ הוא מספק תמורה יפה למחיר.

לגבי השאר – אשאיר את הבמה לכמה תמונות..

 
קוט דו רון של גיגל ובורגון של דובף

קוט דו רון אדום ובורגון לבן שהוגשו לצד פואה גרה ודג

קינוח אפוף פירות יער שונים

One comment

  1. […] הזנים הוא הזכיר לי קוט דו רון פשוטים ששתיתי במסעדות בעמק ההוא, על הצד המעט בשל יותר. בפה הוא רזה, מתובל ונעים. יין אוכל […]



להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s