h1

מי הזיז את החבית שלי?

אוגוסט 23, 2009

טוליפ קברנה סוביניון רזרב 2006

כמעט שנה המתין הבקבוק בסבלנות במקרר, מאז הביקור האחרון ביקב. רציתי לראות אם היובש ישתלב יותר טוב בשאר הטעמים אחרי זמן מה. ליין צבע סגול אטום ויפה, באף פרי יער בשל למדי, מוחצן ומרוכז, עטוף בפצצה של שוקולד מריר, וניל וקליה. גוף מלא, עמוס פרי, יובש עדין ונעים, שמנוני-גליצרולי על החיך, מעט כבד. אז מגיע הסיום וחושף את היין במערומיו – פתאום רוב הפרי מתנקז החוצה, ונשאר אפטרטייסט קלוי וקרמלי עם מרירות ניכרת. רק החבית.

ליקב היה פרי טוב והם ידעו לטפל בו ולמצות אותו היטב בצבע ובטעמים. לדעתי הם לא צלחו בטיפול בחביות, והפרי לא מחזיק 18 חודשי חבית – חבית שלפחות לטעמי הייתה בדרגת קליה גבוהה מידי. ידעתי שאני פותח בקבוק מודרני, עמוס בפרי ובעץ, אבל כדאי שהם ישתלבו טוב יותר זה עם זה. נמכר בכ-90 ש"ח.

בשורה התחתונה – אני חוזר לסדרות הג'אסט והמוסטלי המוצלחות של היקב, שמנפקות יינות פירותיים ונקיים במחירים נוחים לשתיה יומיומית, במיוחד הקברנה פרנק והקברנה סוביניון החביבים שלהם.

8 תגובות

  1. דעתי שונה משלך לחלוטין. בעיני זה יין מעולה ומצדיק כל שקל מהמחיר שלו. טעמתי אותו כמה פעמים ובכל פעם הוא היה מצוין. המינוס היחידי שלו הוא הפתיחה הארוכה שהוא דורש והסבלנות עד שהוא הופך נגיש, שעתיים בשקט ואפילו 3 שעות המתנה בבקבוק פתוח (אך בשום פנים ואופן לא בדיקנטר, שהרג לי את היין).

    וטיפ קטן שאולי ישנה את דעתך – כשהלכתי בעקבות מקור התמונה שלך גיליתי שבחנות היין הזה נמכר עכשיו במבצע ב69 ש"ח, דבר שלא מפורסם באתר.


  2. אני תמיד שמח לשמוע דעות שונות משלי – רק ככה אפשר ללמוד.

    לגבי היין הזה – גם אני התלהבתי ממנו לפני שנה ביקב (ראה קישור) וכתבתי עליו שהוא תמורה טובה למחיר. בכלל, בטוליפ מתמחרים את היין בצורה ידידותית – בדיוק כמו היינות עצמם.

    היין היה פתוח כשלוש שעות ושתינו שני אנשים כ"א חצי בקבוק. אני לא רואה איך עוד מגע עם אוויר היה יכול לשנות את טעמי הקרמל והקליה (אם כבר אולי להגביר אותם). מלבד זה, היין נותן כל מה שציפיתי ממנו – חבילה מודרנית עמוסה בפרי בשל ובעץ – שזה סבבה, אבל האיזון בין המרכיבים האלה בעייתי לטעמי.

    אם אתקל בו באיזו טעימה אבדוק אותו שוב כדי לוודא שהבקבוק שישב אצלי במקרר היין לא שונה במשהו מהשאר.


  3. אין מה "להתנצל" מדובר בטוליפ יקב הידוע בהפצצות החבית שלו. לעיתים זה נראה כאילו היינן או היקב חושבים שאם ישימו ויציינו כמות גבוהה של יישון בחבית זה פקטור שישפיע על הצרכן. זה נכון לגבי צרכן חובבן לא לגבי אחד שקצת מבין. סה"כ מדובר ביין לא רע שאגב נמכר בדרך היין בעלות של 65 ש"ח מה שמגביר את תמורתו הטובה למחיר. היין לדעתי מוצלח יותר יום לאחר שפותחים אותו שכן גם מדובר ביישון ארוך וגם ביין רזרב צעיר יחסית, 2006 אבל בסופו של דבר דיי נמאס קצת מסופר עולם חדש, חדגוניות של יין וטעם חוזר ונשנה בסדרות של טוליפ למרות שהסירה שלהם מאוד אהוב עלי. אולי הגיע הזמן קצת לגוון ולשנות ועם טוליפ קצת לחכות ולראות איך היין יתפקד עוד כמה שנים. או לפחות לחכות איתו עד שיא החורף ולשתות אותו לצד צ'ולנט טוב.


  4. אהלן שרון,

    אני ממש לא מתחבר לטענה שבטוליפ מפריזים בעץ. הסדרות ה'נמוכות' ג'אסט ומוסטלי כוללות יינות רעננים ופירותיים שהחבית לא משתלטת עליהם. גם הסירה רזרב עשוי על הכיוון הפירותי ללא השפעות חבית כבדות.
    ביינות הגראן רזרב והבלאק החבית אכן דומיננטית למדי.
    לגבי טעמי הקליה והעץ – להבנתי המוגבלת לא מדובר על משהו כמו טאנינים שיתרכך עם הזמן או בחדרור מספיק ארוך – אלא להיפך, עם הזמן טעמי הפרי נחלשים ונותנים יותר מהבמה לטעמי החבית והקליה. בנוסף, אני חושב שביין לא הייתה מספיק חומציות בשביל למשוך אותו לעוד יישון ארוך, ולא נראה לי שהוא ישתפר משמעותית בשנה שנתיים הקרובות.


  5. יש משהו בדבריך אמנם לגבי חדרור ארוך לאו דוקא לגבי הפרי אלא יותר לגבי ריכוך הטאנינים הנוקשים ביין זה שפשוט קשה לשתותם עם פתיחה של שעה או שעתיים בלבד והם זקוקים לריכוך מתמשך רק אז אפשר להתחיל ללגום ולהרגיש במשהו חוץ מעקצוץ מתמשך.
    לגבי הסדרות של JUST נכון ששם פחות מפריזים בעץ אבל עדיין מורגש ומודגש סופר עולם חדש בתחילה עבורי זה היה נחמד אבל עם התפתחות ושיפור טעמי האישי לעניות דעתי זה נהיה לי קצת משעמם אם כי לא אתנגד אף פעם לשתות אותם לצד מנת בשר עשירה או קדירה מענינת.
    לגבי הסירה קראתי לא פעם ולא פעמיים ביקורות לגבי היין שהוא מזכיר מאפיינים של יין זני אחר ולאו דוקא סירה עם זאת אני חושב שזה אחד הסירה המענינים והמרשימים ששתיתי בארץ ובייחוד בתמורה למחיר. 2005 עלה בזמנו באזור 75 ש"ח היום קצת משתוללים עם המחיר לכיוון ה-90 בציר 2005 שקיבל מפרקר 92 כמעט ולא ניתן להשגה היום וראיתי שמוכרים אותו במס' מקומות כמו בית הטבק והיין ב-250 ש"ח אתה קולט מה זה. אגב יש לי עדיין אחד בבית שוקל אולי למכור או להחליף עליו בעתיד.


  6. מה שמעולה בטוליפ, וזה משהו שהם הבינו הרבה לפני שאר התעשיה – זה שהם מכוונים את היין שלהם, בכל רמ"ח איבריהם – לקהל צעיר. אני מחכה שיותר יקבים יתחילו לפתח תרבות יין בארץ בגישה דומה (כרמל פוזלים לשם, למשל).

    כמו שכתבתי אחרי הביקור ביקב – הסיסמה שלהם "יין שאוהב אנשים" באמת נכונה.
    באים אליהם חבר'ה צעירים וסקרנים, לומדים שיין זה לא דבר פלצני ומפחיד, ומקבלים יינות פירותיים ונגישים במחירים נוחים.
    ככה צריך לדעתי לקדם תרבות יין. מתוך אותם מתחילים – אחוז מסוים יסתקרן ויעבור לדברים יותר מתקדמים (בפורטפוליו של היקב ומחוצה לו).

    אני מסכים שכל מה שהיקב עושה הוא סופר-עולם חדש, אבל שימוש מופרז בעץ לדעתי אין בסדרות הבסיס, שכנראה מתבססות על חביות משומשות מהסדרות הגבוהות יותר.

    אולי זה לא יין לארוע חגיגי ומיוחד, אבל לפתוח ג'אסט קברנה עם ארוחת פסטה של אמצע השבוע, או מוסטלי ק. פרנק עם איזה המבורגר עסיסי – זה מצוין, הן מבחינת הטעם והן מבחינת הארנק.

    לגבי הסירה רזרב, יין נחמד למדי, קצת יותר שיראז מסירה לטעמי, וקצת פחות בומבסטי בהשוואה לשאר יינות היקב. אני חושב שגם 90 ש"ח זה מחיר סביר בשבילו, ובלי יותר מידי מאמץ אפשר למצוא אותו במחירים הגיוניים.

    (למשל –
    http://www.winedepot.co.il/default.asp?Page=ProductPage&ProductID=273 )


  7. מסכים איתך בחלק מהדברים. יש לציין שהיקב יחסית להרבה יקבים אחרים יודע לשווק את עצמו יפה והבין שמיין צריך גם להתפרנס ולא רק לאהוב אולי מכאן הגישה הפתוחה והליברלית למשוך הרבה צעירים שלא מכירים ומנסים ואכן באמת בפעם האחרונה שהייתי ביקב ישבו לידי שני חברה צעירים שלי אישית נראה שלא בדיוק מביני יין גדולים כל כך "כמונו" והתלהבו מהיינות האדומים ולקחו מס' בקבוקים.
    לגבי הסירה המחיר יחסית שפוי עדיין ואפשר גם למצוא מבצעים מה שציינתי מקודם מתייחס לסירה 2005 ספיציפית שזכה מפרקר/סקייוור לציו 92 נק' מחירו היום בשוק 250 ש"ח בקירוב למשוגעים בלבד. כפי שציינתי אחד אצלי שמור במקרר.


  8. […] על הריפודים. הייתי סקרן לחזור ליין שני בצירים אחרי 2006 ולראות אם משהו השתנה מאז. הפרי הבשל והאופייני שמנפקים […]



להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s