h1

קלו דה גת

יולי 11, 2009

עוד לא הספקתי להכנס ולהגיד שלום וכבר הייתה לי כוס ביד. צבע זהוב בהיר, ריח משכר של אשכוליות – חד ונקי, ברקע מצטרפת גויאבה. בחיך החמיצות שולטת וחותכת, מאחוריה פרי הדר ורמז מינרלי. עסיסי, משגע! סיום חומצי פירותי שלא מוכן לעזוב את הפה. כשהוא מתחמם בכוס האופי הופך ליותר טרופי וקצת פחות הדרי, החמיצות מתמתנת ולמרות שהיא עדיין שולטת בחיך היא נותנת ליותר פרי להתבטא. שנסון 2008 – יין מפיל. בטופ של הלבנים המקומיים. אני רץ לחפש בקבוק. מי שחושב ששרדונה בלי חבית זה משעמם – בבקשה, תטעמו.

כך נפתחה טעימה מרתקת של קלו דה גת על שולחן משפחת ראב, בהנחיית וויליאם ווייט, מנהל היצוא של חברת Maison Sichel – מי שמפיץ את יינות היקב בחו"ל לצד יינות מבורדו. אחרי שכולם התיישבו, נשארנו בלבנים אבל חזרנו בזמן לבציר השני של היקב.

שרדונה 2002 – צבע זהוב, קצת תיבול, פרי עדין וקליה עדינה. מרקם נעים וחלק, חומציות עדינה שהחזיקה יפה, מינרליות, מעט תיבול שממשיך גם לסיום בינוני-ארוך וחמצמץ. החבית רגועה ונמצאת ברקע, והיין לא מרגיש עייף. יין עדין ואלגנטי שהתבגר עם המון חן.

שרדונה 2007 – זהוב חיוור מאוד, אף די מאופק, לימוני, קליפות הדרים, מעט חבית ברקע. חומציות רעננה שמחזיקה פרי נעים, מרגיש לרגע מתוק. גרעיון מינרלי, ריכוז ונפח טובים – החבית לא מורגשת בחיך. סיום ארוך ועצמתי, מינרלי מאוד. טוב מאוד, מצליח לחבר בין עצמה לאלגנטיות.

קלו דה גת - שאנסון ושרדונה

משם עברנו לטעימה של שני סירה מאותו בציר. הראל סירה 2004 בעל צבע סגול אטום מדהים, פרי יער מרוכז ושוקולד באף, בפה חומציות ניכרת וטאנין – הפרי עדיין (!) מחכה מאחור. הסיום חומצי-פירותי. לטעמי החומציות והטאנין עדיין חדים מידי ועדיף לחכות איתו עוד שנתיים – יש שם מספיק מאחורי החומציות שמחכה להיפתח. הראל סיקרא 2004 בעל צבע יותר אדמדם מקודמו, מציע עשבי תיבול, פטריות ומאחורי זה פרי מאופק אבל עשיר. אף מיוחד. בפה המון תיבול, טאנין רציני וחומציות במידה. הפרי – הוא עדיין ממתין בשקט בפינה. סיום יבש-מתובל. יין הדוק שמרמז על מורכבות שעוד צריכה להתפתח. לא הייתי מתקרב אליו בארבעת השנים הקרובות. זה יין לטווח ארוך שאני לא מצליח עדיין להבין בגילו.

            קלו דה גת - סירה 2004 מסדרות סיקרא והראל     מר וויליאם ווייט, מפיץ יינות קלו דה גת בחו"ל

משם עברנו למופע המרכזי – טעימת אורך נדירה של כל בצירי עמק איילון, בלנד בורדו, בערך שני שליש קברנה והיתר מרלו, שמשנת 2003 קיבל גם חיזוק של פטיט ורדו.

עמק איילון 2001 כבר בצבע אדום חצי שקוף, באף פרי אדום עדין, ארז, עור וטבק. מרקם חלק, טאנין רך עם חומציות טובה – והפרי עדיין כאן. סיום ארוך עם אותה חבילה מנצחת של יובש משולב בפרי משולב בחומציות. אלגנטי, רך ומלטף – יין שהתבגר היטב ונמצא בשיאו. עמק איילון 2002 נמצא בערך באותו מקום, קצת יותר קל מקודמו, עדין ומאוזן היטב.

עמק איילון 2003 – מראה בדיוק את האופי של הבציר החם הזה. אדום מלא אטום, באף פרי סגול רענן ועשיר, קשה לפספס את ההשפעה של הפטיט ורדו עם פלפל לבן, ובצד נגיעה ירקרקה מחמיאה. בחיך פירותי, טאנין רחב, מלא, מוצק, עסיסי. סיום ארוך, פירותי, יבש ומתובל. בניגוד לשאר – היין הזה הוא סביב הפרי, יותר מודרני. מעולה. מוכן כבר עכשיו לשתיה, ימשיך להתפתח לפחות 4-5 שנים מעכשיו.

עמק איילון 2004 – צבע אדום-בורדו מלא ואטום. פרי רענן, שזיף – עשיר מאוד אבל בלי להיות בשל מידי. בפה מרקם קטיפתי, טאנין מלטף, חומציות ופרי רוקדים ביחד. מרגיש עשיר, מלא, נגיעות עדינות של תיבול. סיום ארוך ופירותי. מוכן לשתיה עכשיו, אבל ימשיך להתפתח בשנים הקרובות. הפרי הנקי והעשיר, החומציות הטובה והחבית שלא משתלטת הזכירו לי במשהו את הרזרבים המעולים של פלאם שטעמנו סביב אותו שולחן. יין מרשים. עמק איילון 2005 מציג עקביות מדויקת לאחיו המבוגר בשנה. כאן הטאנין עדיין זקוק לעידון קל – וכדאי לחכות איתו שנה לפני שמתחילים.

קלו דה גת - שורה אנכית של הבלנד עמק איילון 2001-2005

תודות: ראשית למיכאל ראב ולביתו המקסימה על היוזמה, על טעימה יוצאת דופן ועל האירוח הנדיב. תודה לוויליאם ווייט שהקדיש לנו מזמנו. בנוסף, לא למדתי פתאום לצלם יפה, ואת התמונות קיבלתי מידידי רותם.

9 תגובות

  1. אחלה של אירוע.
    אחלה של תמונות רותם. מחכה גם לפוסט שלו.
    מקווה לזכות להגיע בפים הבאה.

    גל


  2. שלום
    נפגשנו בטעימה של מיכאל ראב – קלו דה גת השארתי לך את הפתק עם הטל' בסוף. אז כחה: הטעימה תתרחש בתאריך 06/08/09 בשעה 21:00 ככל הנראה באזור רחובות. עלות משתתף הינו 150 ש"ח אין כוונות רווח בנושא רק הנאה והרבה, כולל כיבוד חלבי טעים והולם. הטעימה תיערך בצורה עיוורת עם ניתוח היינות כאשר לאחר מכן אני משקלל את הניתוחים והערכות ומפרסם דירוג של היינות עם ציונים שקיבלו משוכללים עם במייל למשתתפים. להלן מס' אופציות שיהיו בטעימהף וגה סיציליה, פסקוארה, אזה קונדריו ועוד. אתה מוזמן לבוא עם חבר רק לעדכן אותי בקשה מראש.
    יום טוב ומקווה לראותך
    שרון


  3. הי שרון אפשר גם?


  4. יופי של פוסט, ושמח שאהבת את התמונות. קניתי בטעימה את האיילון 04 ואני אקנה את ה 05 כך שנוכל לבחון אותם אחד לצד השני בעתיד.
    אני חושב שבעוד 3-4 שנים ה 04 יהיה טוב יותר.

    רותם


  5. […] ארחיב על היצע היינות האחרים, אבל רותם וגם דרינקינג כתבו על כך בפירוט רב לאחר ערב טעימות […]


  6. מרשים מאוד


    • כן. אחלה של פוסט.
      מקווה להגיע שבוע הבא למר ראב.
      זאוברמן.


  7. שמחתי לראות שיש התענינות נוספת בטעימה אבל לצערי כרגע אני מלא. בכל זאת אם יש נפילה של משהו בדקה ה-90 ותרצה להגיע אוכל לקרוא לך. שלח לי רק את המייל שלך לכתובת הנ"ל: s_talmy@walla.co.il
    שרון


  8. […] חומציות טובה, רחב, מינרלי במידה, קצת שמנוני. מפתיע, הבציר הקודם הראה הרבה פחות חבית ויותר עדינות. אני חושב שאולי הוא […]



להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s