h1

שירת העגור

אפריל 5, 2009

מזג האוויר המצויין של סוף השבוע הפך את יין השבת שלי ללבן. הבקבוק מחכה במקרר בסבלנות מאז שטעמתי וקניתי אותו.

ברגע הראשון הפרי הנעים שקופץ החוצה מהכוס עלול להטעות לכיוון של סוביניון בלאן, אבל עגור בלנקה 2008 הוא בלנד לא שגרתי של ויוניה וריזלינג. הפרחוניות של הויוניה נחשפת מתחת לפירות, ובפה נתקלים ביין חמצמץ וקל, עם נגיעה של מינרלים טובים. התחלתי לשתות אותו תוך כדי הכנת האוכל והחומציות הייתה קצת גבוהה – אבל עם רצועות עוף פיקנטיות מוקפצות בסויה וירקות הוא השתלב מעולה. המבחן הכי טוב – קצב התרוקנות הבקבוק – אשש את הרושם הראשוני שזה יין טוב ונעים. בלי להרחיב במילים – אצטט את שוקי מהתוית:

עגור לבן הוא יין רענן ופריך. שתו אותו קר.

ותוספת שלי: שתו אותו עם אוכל – כל דבר מבשרים קלים ועד דגים או גבינות. אחלה לבן לפתיחת הקיץ. 50-60 ש"ח.

7 תגובות

  1. קודם כל, תודה על הבלוג מקורא סמוי אך מתמיד.

    לאחרונה יצאה נפשי לריזלינג (לא אמרלד ריזלינג) יבש, משהו בסגנון גרמני. מה דעתך על האפשרויות הישראליות? אין הרבה… ואת הריזלינג של הסדרה האזורית אני מאוד מתקשה למצוא בחנויות, בירושלים לפחות.

    חוץ מזה, שמת לב שלאחרונה יש בחנויות לא רק את דלתון עלמה 2006 אלא אפילו את 2007? לא ברור לי איך שניהם יצאו לשוק בהפרש זמנים קצר כל כך.


  2. שלום וברוך הבא,

    אין לי ניסיון בריזלינג גרמני – אבל יש מי שאומר שמה שעושים בויתקין זה הכי קרוב שיש בארץ לדבר האמיתי. שתיתי אותו פעם בגיל 3 והוא פיתח אופי פטרולי למדי. בצעירותו הוא רענן, וחמצמץ-חד – יין לא רע לאוכל.
    לגבי כרמל – ניסית בחנויות מקוונות? ( http://www.winedepot.co.il וכד')

    לגבי עלמה – לא ידעתי שיצא 2007 לשוק, אבל בסה"כ מדובר ביין שלא יושב תקופה ארוכה בחבית והוא לרוב גם די מוכן לשתיה ולא מצריך יישון.


  3. לא יצא דלתון עלמה 2007, יצא בערך עוד חצי שנה לקראת ראש השנה כמו שתמיד הוא יוצא.


  4. חי נפשי שההורים שלי השיגו באיזה מקום בצפון (הרחוק) בקבוק אותנטי למראה (טרם נפתח) של דלתון עלמה 2007, כך כתוב. טעות בלייבל? אני גם לא מבין את זה. אבדוק שוב כשאגיע לשם בפעם הבאה, לראות שלא השתגעתי.


  5. תבדוק, לא הגיוני שיצא אחד חדש ואני אסביר את זה מבחינת הזמן. בציר 2007 התרחש בין איפשהו ביולי עד לתחילת אוקטובר. לאחר מכן השריה עם הזגים בין שבוע לשלושה שבועות. תסיסה אלכוהולית בערך חודש, תסיסה מלולאקטית בערך חודש ואם ניקח ממוצע של הבציר (נגיד ספטמבר 2006) כבר הגענו לתחילת שנת 2007 בערך. היין מיושן 14 חודשים בחביות (ככה לפי עלמה 2006) שזה אומר מתחילת 2007 עד אפריל 2008 שזה היום.
    לכן זה לא הגיוני שיצא דלתון עלמה 2007, יותר סביר להניח שזה הזמן שמבקבקים אותו בימים אלה. ולאחר מנוחה של בין 4 חודשים לחצי שנה בבקבוק בערך הוא ישווק.


  6. נפתרה התעלומה. מבירור עם היקב עולה שהמחסנאי הוציא בטעות שני משטחים של עלמה 2007 לשתי חנויות. עם זאת, רשמית היין עשוי להגיע לחנויות כבר השבוע, כך לפי היקב. מעניין…


  7. היי הראל,

    מוזר ביותר מה שאתה מספר, יכול להיות שהם יוציאו את היין לחנויות לפני שהם עשו לו השקה רשמית. זאת אומרת שלפי החישובים אם קיצרו את תקופת היישון בחביות או שאם לוקחים בין חודשים לחודשיים הפרשים בין הבציר, התסיסה והכל. זה אומר שהיין נמצא בבקבוק בין חודש לארבע חודשים. זמן קצר מאוד…
    מילא אם היו מוציאים לפני הפסח כי העלמה 2006 נגמר הייתי מבין, אם כי מבחינת היין עדיף שהוא יחכה לראש השנה בבקבוק.



להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s