h1

יקב צ'ילאג

מרץ 29, 2009

צהרי שישי עם שמש נעימה שמנסה לחמם קצת את הרוח הקרה שצצה משום מקום, בכניסה המקושטת-חביות של יקב צ'ילאג באזור התעשיה של יהוד. כלת השמחה – אורנה, הייננית והיזמית הסתובבה עם חיוך מרוצה בין האורחים, וביחד עם הצוות/משפחה במקום הסבירה, הראתה וסיירה. ביקב עשו חלוקה מחדש של היינות לסדרות חדשות, במקום ג'ובאנה יש עכשיו את סדרות Vivo הבסיסית ו-Solo סדרת הביניים.

צ'ילאג - יינות סדרת סולו

מבין היינות התבלטו לטעמי מרלו סולו 2005, שהזכיר לי את מרלו ג'ובאנה 2005 ששתיתי כבר כמה פעמים וכל פעם אהבתי. פרי רך, מרקם חלק ולא שגרתי, חמיצות בולטת וטובה שמזכירה, באמת, אם לצטט את הקלישאה – כמה יינות איטלקיים ששתיתי. יין נחמד מאוד, במיוחד לאוכל.

השני שהשאיר עלי רושם הוא פרימו קברנה סוביניון 2004. למרות השינויים בסדרות – פרימו נשארה הסדרה הגבוהה והיין מוצג כיין העל של היקב – ויש דברים בגו. אופי של קברנה, אין בשלות יתר, אין שימוש עודף בחביות – מרקם של משי בפה, נעים, לא מעיק, עשיר אבל לא מפוצץ, מאוזן, יובש עדין. אחד היינות הכי אלגנטיים שנתקלתי בהם בארץ. אחלה לאוכל עדין – אולי עוד יותר אחלה לבד. לא שגרתי.

אורנה צ'ילאג  יקב צ'ילאג - חדר החביות  צ'ילאג סולו מרלו 2005 

נקודה חשובה לזכות היקב: לקחת את הזמן (או במילים שלהם: slow wine). היין היחיד שאני מכיר שמשיקים עכשיו מבציר 2004 זה קצרין (שיש עוד שנים ארוכות לפני שכדאי לפתוח אותו). ביקב מתגאים, ובצדק לדעתי, שהם שומרים את היינות אצלם עד שהם מוכנים לשתיה. זה לא שגרתי, במיוחד ביקבים קטנטנים – לדחות את התזרים. התוצאה לדעתי מוכיחה את עצמה ביינות.

נקודה שניה לזכות היקב והיינות: ייחוד. יש הרבה יינות טובים שאין בהם שום דבר מיוחד. כאן יש סגנון ברור של הייננית, ויינות שחלקם מצאו חן בעיני יותר וחלקם פחות – אבל רובם נושאים את מגע ידה.

ונקודה למחשבה: המחירים. 110 ש"ח עבור הסולו (90 בהשקה), 170 ש"ח עבור הפרימו (130 בהשקה), בעיני – הופכים את היינות לפחות תחרותיים. אולי עלות היישון ביקב מייקרת את העניין. בנוסף, נראה שהמחירים המוצהרים הם "מחירים לצרכן" ולא אתפלא אם בחנויות טובות אפשר יהיה למצוא את היינות במחירים דומים להשקה. מחירי ההשקה הגיוניים לדעתי עבור היינות שסקרתי – לא זולים – אבל תמורתם תקבלו יין לא שגרתי.

3 תגובות

  1. […] Posts גרנאש עיוורמחירי שתיה בדיוטי פרייקב צ'ילאגקישוריםיש ענבים שלא נחים לרגע…מחירי שתיה בדיוטי […]


  2. […] בו מורכבות או עניין שיצדיקו מחיר של 160 ש"ח. כמו שכבר כתבתי – זה מבורך שהיקב שומר את היינות אצלו ומשיק אותם רק כשהם […]


  3. […] לדברים שכתבתי בביקור הקודם ביקב, הבידול של היינות מושג כאן באמצעות התרחקות מבשלות יתר, […]



להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s