h1

ויתקין, חדשות.

מרץ 24, 2009

השקות יינות חדשים, בהרבה יקבים נראית ככה:

מסעדה יוקרתית בת"א רבתי. עיתונאים בלבד. דיילות/דוגמניות. ארוחת שף שהותאמה במיוחד ליינות.  מארז יינות לעיתונאים בשביל לטעום בבית. הלקוחות שומעים על היינות החדשים מהעיתונות – או פשוט מוצאים אותם על המדף בחנות.

בויתקין לא ממש עושים דברים כמו יקבים אחרים – וככה זה גם נראה כשיוצאים יינות חדשים:

חברי מועדון הלקוחות מקבלים הזמנה לטעום עם הייננים את היין העתידי (והשתתפות סימלית בעלות הארוח). היקב משיק את היינות שלו בפני הלקוחות ולא בפני העיתונות. בנוסף אומרים ביקב: היינות שלנו נגמרים מהר מידי ואנחנו לא רוצים להעלות את המחירים שלהם – אז אנחנו מזמינים אתכם הלקוחות הקבועים לקנות אותם בקניה עתידית לפני שהם יוצאים לשוק, כדי שלא יווצר מצב שלא נשאר יין עבור הלקוחות שלנו*. המחירים בקניה הזו, אגב – מצחיקים.

יש לי הרבה מה להגיד על מה שמתואר בפסקה הראשונה – אבל אני לא רוצה לערבב את זה בפוסט של ויתקין וזה יעלה באחד הפוסטים המתוכננים הבאים. הבאתי את ההשוואה רק כדוגמה נוספת – כמה הדברים נראים אחרת ביקב הזה.

בפינת החדשות: כמות הייצור גדלה. ביקב הוציאו "בלנד על" – כרגע חסר שם והרכבו המיסתורי מבוסס על הזנים הקיימים ביקב. מהבציר הנוכחי חלק מהיינות משווקים גם במגנומים – במספרים מזעריים.

היינות – כולם צעירים מאוד, כולם עם מיצוי פרי וריכוז מרשימים, כמו שלמדנו לצפות מיינות היקב. קריניאן 2007 שומר על מסורת של בשלות פרי, שמשולב בצד שחור אספלטי-מתובל-קלוי, מתפתח בכוס וחושף קפה וקרמל ועוד הרבה. קצת מחוספס וקצת אלכוהולי – צריך מעט זמן להרגע ולהתאפס, אבל ניסיון עם בצירים קודמים הופך אותו למניה בטוחה מבחינתי. הקברנה פרנק 2007 מוחצן, מתובל-מפולפל ומעניין. הפייבוריט הקבוע שלי פטיט סירה 2007 מרוכז ודחוס אפילו ביחס ליינות היקב האחרים, עם הבשרניות שאני אוהב למצוא בזן, עם יובש מטורף (אבל לא חד או בוסרי), תבלינים, ומה לא. גוף, נפח, בעיטה, פרי. ערס מחונך, שרירן בחליפה. קשה להגיד בלי לטעום אותו ליד הבצירים הקודמים – אבל אפשר לכל הפחות לקבוע שהוא לא נופל מבציר 2005 (2006 יושק בשבת הבאה), ואני חושב שאולי הוא גם מתעלה עליו.

"בלנד העל" של היקב, מבציר 2006, 400 בקבוקים ממנו מוצעים למכירה בכ-165 ש"ח. פרי בחזית, יופי של מבנה וריכוז, שכבות של פרי דחוס שהזכירו לי במשהו בצירים ישנים יותר של האניגמה. אני מסכים עם הטענה שלטעום ממנו לצד היינות הצעירים מפחית ממנו במשהו. לא יודע – היין עצמו מעולה, אבל אני כ"כ אוהב את האחרים שאני לא רואה את עצמי קונה אותו במחיר כפול מהם.

בלי מילות סיכום גרנדיוזיות – אני מקווה שהיקב ימשיך לעשות את מה שהוא עושה, כמו שהוא עושה, ובגישה שהוא עושה.

 

* כמובן שבקניה עתידית יש יתרונות כלכליים ברורים ליקב ואני לא טוען שזה השיקול היחיד. מכיוון שהיינות לא נשארים להעלות אבק על המדפים, ושההנחה על הקניה הזו היא משמעותית – זה לא מפחית מנכונות הטענה לעיל.

ויתקין

15 תגובות

  1. […] אני אוהב לנסות דברים חדשים. כאן אספר על חלקם « ויתקין, חדשות. כמה בלנדים מרץ 24, 2009 או במילים אחרות: חיים גן מסדר […]


  2. הי,

    חדש אצלך ונהנה מהכתיבה
    אני חייב להסכים עם התיאורים – היינות מרשימים ומרוכזים.
    הבלנד- תותח אמיתי, האלגנטיות שעוטפת את העוצמה שלו הופכת אותו בשבילי לאחד היחידים שיכנס בימי מיתון אלה אלי למקרר היין (הצלחתי לשכנע את שרונה למכור לי 2 בקניה עתידית..).
    לסיכום -לדעתי הבלנד המיסתורי הזה יכה הרבה גלים ויגמר לפני שיצא -ישר כח לכל אנשי ויתקין על אירוע מכובד ומהנה כאחד.


  3. ברוך הבא,

    האם אנחנו מכירים?


  4. דרינק'לה, רק משהו חקטן אחד – הפטיט סירה 2006 יושק בעוד כ-9 ימים, ב.4.4.09 ביקב עצמו, ולא כפי שכתבת.

    ד"א – במקרה, לפני יומיים בדיוק, ההורים שלי פתחו את אחד מבקבוקי הפטיט סירה 2005 שברשותם, ובמקרה עברתי שם – בדיוק בזמן בכדי לטעום. הוא פשוט מצוין. כן, כן – בשרני, כמו שאתה אוהב! והרבה יותר מזה. והקטע הוא – לדעתי יש לו עוד 3-4 שנים טובות של שכיבה במרתף.

    לשמחתי, גם אני קניתי בזמנו 203 בקבוקי 2005. כיף לדעת שיש למה לצפות..


  5. שבת הבאה זה ה-4.4 בעוד ששבת הקרובה זה ה-28.3

    יש לי שני בקבוקים מ-2005. אני חושב שכדאי לקבוע כבר מעכשיו טעימה אנכית של 2005-2007, איפשהו ב-2011-2 :)


  6. יפה ומועיל, אהבתי..


  7. הערצה עיוורת לדמגוגיה היא דבר מסוכן.
    ויתקין עושים מסיבות עיתונאים, ויתקין שולחים יין לעיתונאים, ויתקין עושים הכל כמו כולם, אולי מעט אחרת אבל אין באמת דרך אחרת. ואין עם זה בעיה.

    מציע לך לקרוא את המאצר המצורף ואז אולי תיפקחנה עיניך להבין שאתה מעריץ אדם לא ראוי.

    http://www.bakbuk.co.il/blog/?p=75#comment-192


  8. חיים שלום

    ברוך הבא ותודה על תגובתך.

    קראתי את הדברים המעניינים של שגיא קופר וגם הגבתי אבל התגובה לא נרשמה בבלוג. שלחתי לו אימייל ואני בטוח שזה יטופל בקרוב ותוכל לקרוא את התייחסותי המלאה לדבריו.

    מהדברים שלך אני מנחש שאתה (ושגיא) מקשר בין מה שכתבתי פה לבין הכתבה שפרסם לאחרונה חיים גן:
    http://www.winet.co.il/he-IL/115/925/
    שעוררה עליו גל של ביקורת חסרת תקדים.

    בכוונתי להתייחס ברצינות לנקודות שעלו בכתבה – אבל כרגע אני עדיין לומד פרטים, נתונים ועובדות. היות ונשמע שאתה מכיר את התעשיה מבפנים – אתה מוזמן לשלוח לי כאלה – about.drinking@gmail.com

    מה שכתוב כאן נכתב בלי שום קשר לכתבה של חיים גן.

    מצאתי לנכון לעשות השוואה קצרה בין אופי השיווק של ויתקין – כמו שאני רואה אותו כצרכן – לבין צורת שיווק אחרת נפוצה. ברוח הדברים של הבלוג – עשיתי את זה על דרך החיוב ולא נקבתי בשמות של דוגמאות שליליות.


  9. בוא לא נגזים.


  10. באמת שאני לא מבין את כוונת התגובות שלך, אז אם אתה רוצה להגיד משהו – פשוט תגיד במקום לשחק בחידות. אני פתוח לביקורת ומתייחס אליה ברצינות – כמו שאתה רואה.


  11. הי

    אתה סלחן מידי לכמה תגובות פה

    חופש ביטוי זה דבר טוב וחשוב אבל כך גם סינון תגובות סתומות (=ללא פשר)ניבזיות או מלאות בביקורת ללא צורך

    בתור אחד שמאוד מעריך את הכתיבה והיושרה שלך בתוך ים המלל הדליל אני מקווה שתגובות כאלה לא יפגמו בכלל

    בכבוד רב

    אלי


  12. אלי שלום,

    תודה על המילים ועל דעתך.
    אני לא מבין מהיכן מגיעה הטינה של האדון הנ"ל. אני יודע שהכתבה של חיים גן עוררה זעם אדיר בקרב כתבים ומקורבים ואפשר גם להבין למה.
    מה שאני לא מצליח להבין זה את הקשר בין הדברים שכתבתי לבין הכעסים שיש לאנשים על הכתבה. אני מקפיד לא לשפוט אנשים לרעה כשאני מתבטא ברשת – אבל כנראה שמי שנשטף בגל הטינה שהתעורר לא תמיד טורח לקרוא את הפרטים.

    מי שזקוק להבהרות נוספות לעמדה שלי בנושא יוכל למצוא אותך בתגובות בבלוג של שגיא קופר, בקישור:
    http://www.bakbuk.co.il/blog/?p=75

    בכל מקרה אני מעדיף להמנע ככל האפשר ממחיקת תגובות כאן. אני סומך על מי שקורא שיתייחס לכל תגובה באופן הראוי אליה.


  13. ועוד בנושא ויתקין- הריזלינג שלהם לקח זהב באשכול- האמת- הייתי מתפלא מאוד אם לא היה לוקח -אחד היינות הלבנים המרשימים שיוצרו כאן לאחרונה ובכלל

    ולעניין מחיקת התגובות- יפה שאתה סומך על האינטילגנציה של המשוטטים אצלך(בלי מרכאות), זה גם אומר משהו עלייך, אתה יודע.


  14. […] שניה: איכשהו (כנראה בגלל התזמון) קשרו פוסט שלי על ויתקין לביקורת על העיתונות מהכתבה של חיים גן. […]


  15. […] בשנים הקודמות, קצת אחרי ביקבוק היין מזמינים ביקב ויתקין את מועדון […]



להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s