h1

טעימת טוסקנה

פברואר 22, 2009

מספר היתקלויות לא גדול שהיה לי עם קיאנטי פשוטים לא השאיר עלי רושם חיובי. החמיצות הגבוהה עם הגוף הקל יחסית לא הסתדרו. כשקיבלתי הזמנה מהספשל רזרב לערב טעימה של יינות ממרכז איטליה חשבתי שזו הזדמנות טובה לגבש דעה בצורה מסודרת יותר.

כמה יינות בתחילת הערב לא מצאו חן בעיני והתחלתי לחשוב שהטעימה לא תהיה מוצלחת, ואז בא רצף של יינות מפילים. לגבי קיאנטי – למדתי שברמות הלא בסיסיות יכולים להיות יינות חביבים, אבל למדתי שגם הם לא הטעם שלי. עוד מסקנה חשובה מהטעימה: Carpineto זה שם ששווה לשים לב אליו. יש מספיק יינות לכתוב עליהם אז לא אאריך בהקדמה ונעבור לעניין.

Orvieto Classico Tomailo Castelani 2007 – לבן אחד לפתיחת התאבון: צהוב-ירקרק, פרחוני, קש, מינרלים, גוף קל עם חומציות גבוהה וחדה, קצת מליחות וקצת פרי. נקי, חומצי וחביב – לשתות עם אוכל. 39 ש"ח – שווה בדיקה.

Toscanelo 2006 – אדום בהיר ושקוף, פרי אדום באף ובפה, חומציות קלה וסיום קצר. איך אומרים גאטו נגרו באיטלקית? (לא היה קשור לטעימה ולא נמכר בחנות)

Dogajolo Carpineto IGT Toscano 2006 – אדום-סגול, פרי יער, אקליפטוס, פלפל שחור, יובש טוב ומרירות גבוהה ובוסרית, קצת פרי וסיום יבש. מר מידי ולא מהנה לטעמי. 79 ש"ח.

Poderi del Bello Ovile Serego Alighieri in Toscana IGT, Masi 2005 – בורדו-אטום וכהה, פרי אדום בשל, גוף בינוני מלא, פרי עשיר, חמיצות טובה וקצת תיבול. סיום ארוך-חמצמץ. חביב – מצד אחד בשל, מצד שני לא ריבתי, ועם חומציות שמחזיקה את הפרי. 98 ש"ח.

Chianti Superiore Tenuta di Burchino 2004 – אדום, חום בשוליים, התחיל מעופש אבל כמה דקות בכוס ניקו אותו, פרי אדום עדין, אדמה רטובה, חומציות גבוהה, יובש עדין ופרי ברקע, עם סיום בינוני חמצמץ. החומציות הגבוהה דורשת אוכל. עשוי טוב ונאמן לסגנון.

Chianti Classico Carpineto 2006 – אדום, ורדרד בשוליים, דומה במשהו לקודמו, אבל יותר גוף, יותר חמיצות, יובש מורגש יותר, קצת פרי, סיום ארוך, פירותי ויבש. יותר מצא חן בעיני מקודמו, יותר נפח ואורך. 135 ש"ח.

Braccale Maremma IGT Jacopo Biondi Santi 2005 – אדום עמוק, פרי אדום, פריחה, עור, קטיפתי בפה, יובש רך, פרי נעים. אלגנטי, מיוחד, מאוזן, עדין. וואו. 120 ש"ח -שווה! עם סימן קריאה. קניתי.

 היין סימן תפנית בטעימה, ושלושת היינות הבאים היו ממש חוויה – לא טעמתי יינות כאלה, שמראים מה זה שילוב של בצירים טובים עם יצרנים טובים. המחירים הם לא בטווח שאני קונה בו, אבל החומר שבבקבוקים מצדיק בהחלט את התוויות לדעתי.

Vino Nobile di Montepulciano reserva, Carpineto 2003 – אדום-סגול מלא ואטום, פרי נעים גם בפה, המון טאנין דחוס אבל שומר על מרקם נעים, סיום ארוך ארוך של פרי ויובש. לא ברור איך היין מצליח לשלב כ"כ טוב עצמה ואלגנטיות באותו שלוק. מרשים, מעולה. לחכות לפחות עוד חמש שנים איתו. 195 ש"ח.

Chianti Classico Reserva, Carpineto 2001 – אדום כהה ועמוק, פרי אדום עשיר, גוף בינוני מלא, יובש במידה טובה, חומציות ופרי טוב באיזון מושלם. טוב מאוד, עדיין צעיר בגיל שמונה. 195 ש"ח.

Brunello di Montalcino, Poggio Salvi Biondi Santi 2003 – אדום עמוק, פרי אדום עשיר שמריחים עוד לפני שמתקרבים לכוס, בפה קטיפתי, יובש בול במידה, חמיצות נעימה, עסיסי, עשיר, תיבול מזרחי, סיום ארוך מאוד, פירותי ויבש. אפשר להנות ממנו עכשיו אבל חבל לפתוח בחמש השנים הקרובות, כנראה שהרבה מעבר. 320 ש"ח. תזכירו לי כמה עולה קצרין?

6 תגובות

  1. האם יצא לך לטעום את הקיאנטי של פונטרוטלי ? הקינאטי קלאסיקו הבסיסי או, יותר עדיף ויותר יקר, הקטסלו די פונטרוטרלי? בעיני זה אחד הטובים (כתבתי עליו כאן
    http://www.notes.co.il/gross/29763.asp )

    קיאנטי ממש טוב, של פונטרוטלי או קסטלו די אמה – שווה את המאמץ בעיני:)


  2. היי אייל,

    תודה על ההמלצה, לא טעמתי. האם הוא מיובא לארץ?


  3. כן, על ידי שקד.


  4. שלום
    אבקש את המלצתך ליין אדום יבש,היות ומי שאחראי בביתנו על נושא היין,התרשל בתפקידו ונשארנו השבת ללא יין,למזלי,הציל את המצב, בקבוק קטן של קברנה סוביניון בן עמי של סגל.נא המלצתך ליין גנרי שישמש אותנו לארוחות סופ"ש
    תודה,אבי
    מעבר לכך,נהנה מהבלוג.


  5. מצטער על ההתרשלות :) ועוד יותר מצטער שנאלצתם להדרדר ליין ההוא.
    יטופל עד לסוף השבוע הבא

    שבוע טוב !


  6. אבקש המלצה ליין לבן חצי יבש



להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s