h1

דרינק לחורף

ינואר 7, 2009

נראה שכבר נמאס ליח"צנים למכור לנו טרנד קוניאק כל חורף (אולי גם המצב הכלכלי גרם להם לוותר). וויסקי – מי שאוהב שותה גם בקיץ, מי שלא – קשה יהיה לשכנע אותו להתחיל דווקא בחורף. יין אדום – יש התקדמות בצריכה, במיוחד בקרב צעירים וזה קהל חשוב בעיני וחבל שהרבה (רוב?) המשווקים לא מתייחסים אליו ברצינות. אבל יש לי תחנה אחרת לדבר עליה במסע החורפי בארץ האלכוהול – פורט.

למה לא פורט, בעצם? אפשר לשתות אותו לבד. הוא קינוח אולטימטיבי. הוא חורפי ומחמם. הוא נגיש גם למי שלא רגיל לשתות (במיוחד לעומת לוויסקי, קוניאק ושות'). בניגוד ליין אדום הוא משתמר יפה בבקבוק גם אחרי הפתיחה אפשר לשתות אותו לאורך זמן. בנוסף, הוא גם ידידותי לכיס ולא מעט פורטים משאירים עודף ממאה (כמו הדוגמה בהמשך). מפתיע שלמרות כל היתרונות האלה הוא לא מככב בתפריטים במסעדות ובפאבים, ובמקרה הטוב בתחתית התפריט יהיה כתוב "פורט".

בכל אופן, הרמתי לעצמי את הכפפה ויצאתי לסיבוב. כתחנה ראשונה רציתי משהו לא פשוט מידי, אבל גם לא מתוחכם מידי. להתחיל מבסיס טוב.

Warre's Warrior Port NV – פרי רענן, חבית קלויה, תבלינים, צימוקים, שוקולד. סמיך, פירותי, חריפות טובה ולא אגרסיבית, מתוק אבל החמיצות לא נותנת לסוכר להשתולל בפה, סיום ארוך, פירותי ומתובל. בשתי מילים – טעים ומאוזן.

ווריור'ז פורט של וור'ז

המילה הישראלית. לא מעט יקבים מתנסים ביינות בסגנון הזה, חלקם גם משתמשים בשם פורט באופן ישיר. טעמתי דברים נחמדים (טוליפ למשל), אבל האמת – לפחות מהדוגמה לעיל – הדבר האמיתי מפורטוגל מוצלח (גם כשהוא עולה פחות). אם תרצו אנקדוטה, זה כמו שעל מבעבע ישראלי (לפחות עליהם לא כותבים 'שמפניה') יגבו מחיר של דום פריניון.

התחנה הבאה. מי שמבין אומר שפורטי LBV זה מה שכדאי לחפש. במחיר של 120-150 אפשר למצוא כמה דוגמאות מייצרנים גדולים שמייבאים לארץ. מי שמתעניין יכול למצוא כאן כמה דוגמאות לעוד מוצרים של וור'ז, או לחפש מה יש בחנות החביבה עליו.

אני מרים את הכוסית הזו לשלום ולחום חיילנו – תודה.

6 תגובות

  1. אחלה אייטם לכתבה ארוכה בנושא ואחלה תקופה בשביל לכתוב על פורט בפרט או יין בכלל כמו תמיד. רק חבל שהחורף לפחות כאן במרכז מסרב להגיע. ישנם יינות דמוי-פורט לא מעטים בארץ חלקם אפילו מאוד מוצלחים. תמיד צריכה להישאל השאלה האם הפורט כאן בארץ הוא פרי רעיון מקורי של היקב להוסיף יין שכזה לפורטפוליו של היקב או שמא מדובר ביין שלא הצליח להתרומם וביקב החליטו לעשות ניסוי ותהייה ולהופכו כברירת מחדל של פורט עם משחקים של שמש סוכר והרבה אלכוהול. מאידך לא מעטות הדוגמאות הטובות אליהם נחשפתי כמו הפורט בשעתו של יקב פסגות שהיה נפלא, וגם הפורט 1 וגם 2 של יקב רות, בן חנה, טוליפ, וילה וילהלמה ואפילו הפורט של יקב רימון שלוקח את האף והפה בכלל למחוזות אחרים. סיפרה לי בשעתו גם רוני ססלוב על הפתעה בדמות פורט שלה מבית יקב ססלוב שיצא מתי שיהיה מוכן וכנראה כך שמעתי ששווה להמתין. אין חולק על כך, שהמסורת של יינות פורט פורטוגלים מקוריים ארוכה כמו הזמן והחביות שם וזה לבטח עושה ליינות הללו רק טוב. אגב אצלנו בבית הפורט משמש גם לתיבול עוגות, או תוספת לגלידות, וגם כקינוח ותמיד יש בבית איזה חצי או רבע בקבוק פתוחים במצב צבירה/צריכה כזה או אחר ותמיד הוא יהיה חוויה של ממש.


  2. תודה על התגובה, אני מסכים לגבי רוב ה'פורטים' שציינת שהם אכן לא רעים.


  3. ושכחת את המצוין של ויתקין :)


  4. רעיון מגוון ומצויין, מה המחיר של בקבוק כזה?
    בעצם לא חשוב, אני אבדוק כבר בחנות.


  5. היי אסף,

    שמתי קישור לכמה מחירים בחנות שנחשבת די זולה
    http://www.winedepot.co.il/Catalogs.asp?Page=ImportedWine&CatID=080_

    על הבקבוק הנ"ל שילמתי כתשעים ש"ח.


  6. […] מתבקשת. בשורה התחתונה, יש מתחרים ראויים בארץ כגון Warre's ו-Quinta do Estanho שמציעים אפשרויות לא רעות בטווח מחיר דומה. […]



כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s