h1

לפני ואחרי

ינואר 2, 2009

אחרי תקופה ארוכה של התלבטות, מחשבות והמתנה – התוצאות לפניכם…

לפני

 

אחרי

 

מה יש בנתיים? לפי הסדר: יראון 05 פעמיים, ירדן 05, ויתקין פטיט סירה 05 פעמיים, פוארטה ד'אלקלה רזרבה 01, רקנאט פטיט סירה זינפנדל,  סגל רכסים קברנה דישון 05, הרי גליל שיראז קברנה 06 (לא ליישון), טאוני פורט ווריורס של וורז (רשמים בקרוב) וטוליפ קברנה רזרב 06.

מה הלאה? קודם כל, העקרון המנחה הוא עדיין עודף ממאה. אחרי זה – להשלים לשלושה יראונים וירדנים, בקבוק או שניים של ויתקין קריניאן 06, פטיט סירה 06 של כרמל. ירדן מרלו לא תופס בכלל תשומת לב משום מה, אולי הסיבה לכך היא שבשנים הראשונות הוא קצת עצי. בכל מקרה, לדעתי הוא מתיישן לא רע ונותן לא מעט בבגרותו. לא נזניח גם עוד נציגות ספרדית. פטיט קסטל – בהתלבטות.

המלצות?

6 תגובות

  1. ההודעה נמחקה לבקשת הכותב.


  2. שלום. מברוק על מקרר היינות החדש. כסטודנט אני משוכנע שסולם העדיפויות שלך בחיים הצריך אי-אלו ויתורים לטובת רכישתו של מקרר יינות שאצל רבים זה מושג שייחשב בגדר "מותרות" אולי. מצד שני עם אהבה לדבר חייבים תמיד לעשות ויתורים. כמה שאלות לי אליך סתם בשביל ה-SMALL TALK ראיתי שכתבת על בירה/בירות. האם האהבה שיש לך ליין זהה/דומה לאהבה שיש לך לבירות ככלל או למותגי אלכוהול אחרים פרט ליין ?לדעתי, חלק מהיינות אותם לקחת לאחסנה במקרר היין תחת הקטגוריה של פחות מ-100 אינם בהכרח יינות שמיועדים מלכתחילה לשימור או התיישנות ולחלקם אפילו אני מניח שתסכים עמי, אין יומרה שכזו.מאידך, אין לי ספק שבהיבט הלמידה ניסוי ותהייה לחלקם לבטח ההתיישנות לא תזיק ואולי אפילו תיטיב. ראיתי שכתבת ששמת במקרר את הטאוני-פורט לדעתי הפורט אינו מחוייב בהחזקתו במקרר ולבטח אם המקרר שלך יהיה מלא תמיד אפשר להוציא את הפורט למקום מוצל קריר כפי שנהגת עד היום.אספר לך מה קורה אצלי. בתחילה רכשתי מקרר שמיועד לכ-70 בקבוקים. דחסתי אותו עד כלות בכל ורה אפשרית ובכל זווית שרק ניתן לדחוף לתוכו עוד בקבוקי יין. בחרתי מלכתחילה קונספט האומר שאני שומר במקרר יינות שמיועדים או מבקשים זמן להתבגר בתנאים טובים. את האחרים, היותר שתיים ועכשוויים ואם תרצה תקרא להם יינות של פחות מ-100 אני שומר במקומות מוצלים/קרירים יותר בבית ובד"כ יינות אלו מיועדים לצריכה השוטפת היום-יומית-סוף שבועית לרבות מתנות "צ'ופר" שאני נותן לחברים כשאני בא לבקרם ואו פותח חופשי 2-4 מהם בכל אירוע משפחתי/חברי שמגיעים חברים/אורחים שלא בהכרח נחשבים ל"ידעני יין". כמו תמיד, אנינהנה מתישזה מזדמן, לקרוא את הבלוג שלך ולאחרונה נהנה לא פחות מהצטרפותו של עידו ידידנו לכתיבה. שבת שלום ולחיים !


  3. מזלטוב! ושנה טובה…


  4. תודה למברכים,

    אורי – תודה על ההמלצות.

    דני – בבירות אני נאמן לגינס, אבל נהנה מידי פעם לטעום דברים חדשים בפסטיבלים למיניהם. מלבד יין אני די אוהב ויסקי, וחוץ מזה תמיד סקרן לטעום גם דברים אחרים שאני לא מכיר.
    לגבי היינות שרכשתי – מלבד השיראז קברנה של הרי גליל שאני אכן מייעד לשתיה עכשווית, אני חושב שכולם ירוויחו מיישון של שנתיים, חלקם (יראון, ירדן) אני מתעתד להחזיק 5-7 שנים. אם אתה חולק על דעתי לגבי חלק מהיינות לעיל – אשמח לשמוע.
    הפורט היה במקרר רק לצרכי נוחות. התמונה צולמה בשבוע שעבר ומאז הוא נפתח, נבדק (טעים!) ויושב אחר כבוד על המדף לצד הויסקי.

    לגבי יישון יינות מחוץ למקרר – לצערי למדתי מניסיון שגם כמה חודשים בקיץ יכולים להרוג יין שיכול להתבגר יפה בתנאים טובים יותר. אני לא מסכים עם הקביעה שיינות מתחת למאה שקלים לא מתיישנים טוב. אני יכול לחשוב על עשרות יינות מתחת למאה שקלים (פלוס מינוס עשרים) שישתפרו בטווח של כמה שנים, כמעט מכל יקב בינוני ומעלה, על קצה המזלג: רמה"ג (ירדן), כרמל (חלק מהאזורית, וכרם), רקנאטי (רזרב), תשבי (אסטייט קברנה), ויתקין (רוב האדומים), טוליפ (רזרב קברנה), ברקן (רזרב), אמפורה (רייטון), סגל (רכסים) ועוד רבים וטובים. זה עוד לפני שהזכרתי ספרדיים (קסרס, רסקל), אוסטרליים (פוטבולט) ועוד.


  5. תתחדש !


  6. […] ובפעם האחרונה שטעמתי אותו הוא גרם לי לקנות את מקרר היין הראשון שלי. אני שמח לדווח שגם הבקבוק האחרון שהיה לי עמד […]



להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s