h1

חג אורים שמח

דצמבר 26, 2008

לכבוד נר רביעי של חנוכה התכנסו בלילה קר סביב חנוכיה קבוצת חברים להדלקה וללביבות.

הלביבות יצאו לי יותר מוצלחות בשנה שעברה, אבל השתיה דווקא השתפרה.

בגזרת היין נפתח בקבוק גולן קברנה 07, שחלקו נתבשל,  בקבוק טוליפ ג'אסט קברנה 07, שני יינות שפחתי לאחרונה והצדיקו בעיני קניה שניה. הראשון ממשיך להפתיע איך יין של סופרמרקט במחיר כזה נותן כ"כ הרבה, והשני מרגיש רענן יותר, פירותי ומשוחרר מהחבית (תנו לגולן עוד שנה). שני אלה לא מצדיקים פוסט, אבל מתכון לסיידר חם שאולתר בו במקום, אולי כן.

סיידר חם אלכוהולי

מחממים בסיר בינוני 1.5 ליטר מים, לא לרתיחה. מוסיפים 3/4 בקבוק תרכיז תפוחים טבעי של סיידר הגליל. חותכים לפלחים דקים תפוח אדום ומוסיפים. סוחטים שני תפוזים, ומגרדים קליפה של אחד מהם פנימה. מתבלים בפלפל שחור. מוסיפים 50-80 מ"ל של בחרובקה להוסיף עוד תיבול. לסיום מוסיפים 2/3 בקבוק יין אדום. להגיש עם חתיכות הפרי בכוסות שקופות.

הנחיות כלליות: את היין, הבחרובקה ומיץ התפוזים כדאי להוסיף לקראת הסוף כי הטעמים שלהם מתנדפים בקלות. את התפוח וקליפת התפוז כדאי להוסיף בהתחלה כדי שימצו את הטעמים שלהם. איכות היין משפיעה מאוד על התוצאה ולא כדאי להתפתות ליינות ב-20 ש"ח בסופר אלא להשקיע עוד כמה שקלים ביין סביר כמו סדרת גולן או הרי גליל.

תוספות אפשריות אחרות: ציפורן טריה, מקלות קינמון, מקלות וניל, פלחי תפוז. תוספות אלכוהוליות: זילוף של גראנד מרינייה או ליקרי תפוזים אחרים, ברנדי.

 

חג אורים שמח !

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s