h1

לפעמים סובארו עוקפת בסיבוב

דצמבר 5, 2008

התכנסנו שלושה חברים בדירה שכבר שכחה מזמן את הארגזים. אחרי התלבטות קצרה מול המדף (מקרר היין בדרך!) נבחר oddball איטלקי. ברברה כבר טעמתי, גם ברברה איטלקית – אבל ברברה מבעבעת (frizzante) עדיין לא. לבקבוק אין צוואר מחוזק כמו במבעבעים אחרים, אבל לפקק צורה קונית שנמצאת באמצע הדרך בין יין רגיל לבין מבעבע.

Barbera La Monella del Monferrato 2007– עם כזה שם סקסי, וענב שבא מאיפה שיודעים לגדל אותו – כמה אפשר כבר לטעות? מסתבר שכן. צבע אדום בהיר יפה, אף רענן ופירותי עם פרחוניות אופיינית, בפה קל גוף, קצת פרי, ובעבוע 'רזה' שמזכיר את המוסקטו של רמה"ג, ואז, כמו סודה – בסיום הבעבוע מייבש את הלשון ומשאיר מרירות עצבנית בפה. שלוק אחד, עוד אחד, כמה דקות בכוס, עוד בדיקה – והופ הכוסות רוקנו לכיור. מעניין בתיאוריה, בפרקטיקה – לא טעים. חזרתי אליו בסוף הערב והוא היה פחות טוב מאשר בהתחלה. הלאה.

Tedeschi, San Rocco, Valpolichella Superiore, Ripasso 2005 – לא התחברתי ליין. מעל מעט הפרי שהוא שחרר התבלט עץ ומשהו מעופש ולא נעים. בפה שוב המרירות נתנה את הטון. אחרי חצי שעה בכוס הוא שחרר קצת פרי, אבל עדיין הריח המעופש לא הרפה. יכול להיות שמדובר בפגם שאני עדיין לא מכיר ביין. מיובא ע"י שקד, מחיר – כמאה ש"ח.

טדסקי סאן רוקו, וברברה איטלקית מבעבעת קלות 

פתאום נזכרתי שאני בפיגור של פוסט. אתמול לארוחת ערב שתינו שליש בקבוק שהיה די מוצלח אבל העייפות גרמה לי לשאוב אותו ולהחזיר למקרר. משאבת הוואקום עשתה עבודה טובה והוא נשמר במצב כמעט זהה.

סגל מרום גליל, סינגל קברנה סוביניון 2005 – אדום בהיר קצת שקוף, רענן ומזמין באף, עם פרי אדום לא בשל מידי, רמיזות של חבית ואקליפטוס ונגיעה ירוקה עדינה. קל-בינוני, חמצמץ, פירותי במידה, יובש טוב, סיום פירותי. אחלה! מלבד האופי הזני היין מציג איזון טוב שמצליח להתגבר על האקלים שלנו ולא נופל תהומות בשלות היתר או ירקרקות היתר. כמו קיאנטי פשוט – יין אוכל טוב, חמצמץ, קל ונטול יומרות. ב-40 ש"ח – קניה מצויינת.

סגל מרום גליל, סינגל קברנה סוביניון

8 תגובות

  1. היי,
    טעמתי את היין במפגש אשר נערך בוילה שקד עם מר טדסקי.
    היין היה פירותי ונעים לחך.
    יישון היין נעשה בחביות עץ גדולות ע"מ שהיין יפגין פירותיות.
    סביר להניח כי היין אשר פתחתם היה פגום.


  2. אכן, גם אני טעמתי את היין לפני כחמישה חודשים והוא באמת היה פגום.
    משעשע, אני קניתי שני סינגל קברנה 2004, שכעת לפי הערכתי היה צריך להיות או פגום או לשתייה בהנאה.


  3. קינקס – לא הבנתי, אתה אומר שגם כשאתה טעמת את הטדסקי הוא היה פגום, או שטעמת והוא היה טוב ולכן שלי היה פגום?


  4. טוב, גם רוגוב מסכים שכנראה הבקבוק היה פגום

    http://www.wineloverspage.com/forum/village/viewtopic.php?f=29&t=20548


  5. היה טוב.
    לא היה פגום.
    שלך היה פגום.


  6. […] טוב, פרי וחמיצות, טיפה תיבול. כיף, נקי ומספק אופי זני. עקבי, וגם הזכיר לי במשהו את ענבא. יכול להיות שמתחת לאף שלנו, […]


  7. […] זה לא יין גרוע, והייתי אולי ממקם אותו איפשהו לצד סדרת סינגל של סגל – ב- 60 ש"ח ליד מנגל או משהו. ב-140-150 ש"ח – […]


  8. […] יין מקומי טיפוסי ולא מוכר כלשהו. באופן הזה היו נפילות (ברברה מבעבעת) והיו הצלחות מסחררות – כך או כך זה זה בדרך כלל […]



להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s