h1

בחזרה לרקנאטי

נובמבר 28, 2008

כמעט שנתיים מאז הביקור האחרון ביקב שבאזור התעשיה חפר. בפעם שעברה אחד על אחד עם לואיס פסקו שהספיק לעזוב, הפעם עם חבורת מקצוענים מהפורום של רוגוב, מולנו עידו לוינסון היינן ונועם יעקובי המנכ"ל.

בכלליות, למרות שרוב היינות שנעשו תחת שצברג רחוקים מלהיות מוכנים – גם בטעימות החבית אפשר להבחין בהבדלי סגנון, ובקצת יותר פרי על חשבון החבית. מה חדש? כרם שושן (לשעבר אמפורה) עכשיו אצל רקנאטי, עם קברנה, ויוניה ושרדונה. מלבד הויוניה שיכול להכנס מתישהו לפורטפוליו, בשנה הבאה צפוי להכנס מורבדרה, ושנה אחרי זה גרנאש (מקלון חדש). להכנס לאילו יינות? עדיין לא הוחלט. בחיוך של שחקן פוקר מוסיפים ביקב, שבבציר 2008 צפויות הפתעות.

לפני כמה מילים על היינות, תודה רבה לעידו ולנועם על האירוח החם, השיחה המעניינת והתשובות הכנות. תודה גם לאהוד ולטר על היוזמה ועל הארגון.

שולחן הטעימות, רקנאטי

היינות – פתחנו בכמה לבנים, ועברנו לטעימות אנכיות (04-08) של המרלו והקברנה רזרב, סיימנו באנכית של הספשל רזרב, ולקינוח הבלחה זריזה של קברנה פרנק רזרב 2006, שהיה אלגנטי, עם אופי זני (ללא ירקרקות מוגזמת) ופשוט מהנה. לא אעתיק את 16 רשמי הטעימה שיש אצלי במחברת, ואנסה לתמצת בכלליות את הטעימות האנכיות המעניינות.

שרדונה 2007 – זהוב חיוור-ירקרק, עשבוני, מינרלי, הדרי, קליה עדינה ברקע, גוף קל-בינוני, תיבול וחריפות טובים, רענן, נגיעה מרירה עדינה, מינרליות, סיום בינוני-ארוך ומתובל. מאוזן, רענן, יד עדינה על העץ. אחלה יין לאוכל.

שרדונה רזרב 2006 – כאן כבר העץ מתבלט, עם חמאה, וקליה, גוף בינוני, מתובל מאוד, העץ זורק מרירות ניכרת, הפרי מאחורה. סיום ארוך וחמאתי עם עוד מרירות. לא בשבילי.

סוביניון בלאן רזרב 2007 – עקבי מאז הפעם הקודמת, באף פצצה טרופית עם ליצ'י, תפוח צהוב, פרחים, גוף בינוני עם חמיצות ערה שמזכירה לי שוב את הבליידן. סיום בינוני וחמצמצץ. יופי של סוביניון בלאן, כדאי לצרוך אותו בשנה הקרובה.

בטעימות האנכיות התבלטו:

מרלו רזרב 2006 (טעימה מוקדמת) – אדום בהיר ויפה, שוקולד, דובדבן, וניל, גוף בינוני, חלק, שפע טאנין עדין, נגיעה חריפה ופרי לצד חמיצות ערה. סיום בינוני-ארוך, מתובל קלות. צעיר וטוב מאוד.

מרלו רזרב 2008 (חבית, אחרי תסיסה) – סגול-שחור יפה מאוד, סיגליות, שזיף, דובדבן, סוכריות. יובש ער, מיצוי פרי טוב, חומציות עדינה וטובה. באופן מפתיע הזכיר לי במשהו את הברברה ד'אלבה של פיגלי. ייקח עוד הרבה בזמן לבדוק את הטענה הזו – אבל שווה לבדוק את יינות 2008 של היקב.

קברנה סוביניון רזרב 2007 (שנה בחבית) – סגול מלא, שוב סיגליות, פרי יער מגובה בוניל והדרים, מוצק, גוף מלא, טאנין ער אבל משולב היטב בהמון פרי, עסיסי, טעים, סיום ארוך, מתובל ופירותי. מעולה.

רקנאטי ספשל רזרב 2004 – בשל, ריבתי, פלפל שחור, עץ קלוי, מלא, יבש מאוד, מרוכז, פירותי, עוצמתי, סיום ארוך שמשלב פרי ותיבול. טוב מאוד אבל צעיר מידי.

רקנאטי ספשל רזרב 2005 – סגול עמוק, אף פירותי אבל לא בשל מידי, שזיפים, רמז וניל, גוף בינוני-מלא, מרקם חלק כמו משי, טאנין רך, סיום יבש-פירותי, ארוך מאוד. יין מעולה, מצטיין הטעימה לדעתי.

  רקנאטי מרלו רזרב וקברנה רזרב 2005 2006    פינת ההיסטוריה - פטיט סירה זני 2002 מסדרת רקנאטי

3 תגובות

  1. הייתי בהשקה של הספשייל רזרב של רקנטי….ויצא לי לטעום טעימת רוחב של ספשייל רזרב: 2003 עד 2006 (כן, הם הביאו דוגמית מהחבית של 2006).
    היה נפלא! יינות מעולים מסכים מאוד עם הניתוח שלך ליינות.
    כמובן שלא עמדתי בפיתוי וקניתי מספר בקבוקים לשמירה במרטפי. מבטיח לטעום ולכתוב…
    סבבה


  2. […] לציין את עמק האלה לחיוב בנושא זה, וגם את המרלו רזרב של רקנאטי שלדעתי לא מקבל את הכבוד הראוי לו. אבל הנה באים אנשי […]


  3. […] משהו טוב קורה ברקנאטי פברואר 14, 2010 שנה ומשהו מאז הביקור הקודם, אהוד ולטר ממשיך במסורת הביקור השנתי של פורום היין של […]



להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s