h1

מזל טוב למעברות

ספטמבר 12, 2008

בית היין במעברות חוגג יום הולדת שישי, במזל טוב – סיבה נוספת לכנס חובבי יין על המדשאה, כשהם מסוגרים ביקבים מכל הכיוונים.

השתגעתם?! טעימה יין אחה"צ? בחום הזה? אז מסתבר שאפשר – ובכיף. סוללת מאווררים, ריבוי קנקני מים וציליות שכיסו כמעט כל מטר במדשאה הורידו את הטמפ' לסבירה. לכך נוספה המחשבה הטובה של היקבים שהגישו הרבה מהיינות האדומים מצוננים מעט. כמו אירועים מהסוג הזה – לא מדובר על הסיטואציה האידיאלית להערכת יינות מורכבים, אבל זה לא מפחית מהכיף של להתכנס עם חברים באווירה נינוחה, לשתות יינות חדשים לצד ותיקים, לחלוק חוויות, וגם אמפנדס משובחים שעושים שם בקיבוץ. תודה על האירוח ועל אחה"צ רגוע ורווי יין.

ציפור לחשה לי (וגם שירי מבירמאסטר) שבקרוב יתקיים במעברות פסטיבל הבירה – אפרסם כשאקבל פרטים נוספים.

בגזרת היינות*, חזרתי לרוזה של מרקז דה קסרס, שמראה עקביות וגם בבציר 2007 נמצא השילוב של הפירותיות שיודע לתת הטמפריניו ביחד עם ה-backbone והחמיצות הערה שלו. מדובר ברוזה בעל גוף שאפשר לשדך, מניסיון, גם לבשרים ולמאכלים כבדים יחסית. 40-50 ש"ח – קניה טובה (אורי ברנע).


אצל ויתקין ניסיתי את הקריניאן 2006, שלמרות צעירותו מפגין פרי בשל, מעין ריבת דובדבנים, שמאחוריה מסתתר פן שחור ואפל, עם פלפל, אספלט, קליה, ועוד דברים שצריך לשבת על בקבוק ולהרגיש אותם מתפתחים. בפה עדיין טאני ודי בועט, אבל מיצוי הפרי הטוב והאופייני ליקב כבר שם, רק צריך לתת לחבית קצת זמן להרגע. היין הזכיר לי למה אני אוהב את היקב, ולמה אני לא היחיד שחושב ככה. לשים בצד לשנה. כ-80 ש"ח.

הפטיט סירה של כרמל היה כמו שזכרתי ממפגשים קודמים – עשיר, מלא ודחוס בפרי עם חבית נדיבה שמצליחה לא להשתלט. עוד יין טוב במחיר טוב, שמראה שאפשר למצוא יינות טובים גם מחוץ לאורות הזרקורים. לפתוח עם קדירת בשרים חורפית. כ-60 ש"ח

הסירה רזרב 2005 של רקנאטי, שלא טעמתי מאז שהיה בחבית, התבגר וגדל להיות יין מרשים, עשיר ומלא, עם בשרניות ואורך. כנראה היין הטוב שטעמתי היום – גם עירא התרשם. מוכן לשתיה וגם אפשר להחזיק אותו עוד כמה שנים. כ-90 ש"ח.

* המחירים בפוסט מבוססים על הערכה שלי ולא על מחירון כזה או אחר.

16 תגובות

  1. אתה בטוח שהרוזה של מקרז דה קסרס עשוי מטמפרניו?
    לא גרנאש?
    לרוב את הטמפרניו שומרים ליינות מדרגת קריאנזה ומעלה.


  2. מה שאני זוכר זה טמפריניו, ואפילו מצאתי שמץ דמיון לרוזה של ויתקין שגיליתי אח"כ שגם הוא מבוסס טמפריניו.

    אני שולח לאורי אימייל לברר את העניין.


  3. להלן תשובתו של היבואן, אורי ברנע:

    הרוזה עשוי מ – 80% טמפרניו ו – 20% גרנאש
    האדום קריאנסה עשוי מ – 85% טמפרניו ו – 15% גרנאש וגרסיאנו
    הרכב הרזרבה והגרן רזרבה אדום זהה לזה של הקריאנסה
    הרכב ה MC 2005 – טמפרניו 100%
    הרכב הגאודיום – 95% טמפרניו ו – 5% גרנאש


  4. טעמת מהדוכן יינות של יקבי רמת הגולן?
    אני הטעמתי יינות באותו יום (של היקב הנ"ל)

    דא"ג ממליץ לך לבקר באירוע שהם עורכים בנמל, הוא מסתיים ביום שבת זה.


  5. שלום תומר וברוך הבא,

    כן, טעמתי מרמה"ג את הירדן סוביניון לבן (07), שכמו בצירים קודמים אני לא מוצא את העץ שבו משולב טוב. ירדן מרלו החדש (04) מאוד צעיר אבל עשיר וטוב, יתאים לשתיה החל מעוד שנתיים לטעמי.

    לגבי בר היין קראתי כאן:
    http://www.fat-guy.net/site/detail/forum/showMsg.asp?forum_id=2952&message_id=353894&depart_id=30924
    וזה נשמע מעניין ומשתלם, אבל לצערי אני לא באזור המרכז השבוע.


  6. המרלו של 2004 מאוד מזכיר את ה 2003.
    מאוד כוחני.


  7. אני מעדיף להשתמש במילה צעיר מאשר כוחני, כי הניסיון מלמד אותי שחמש שנים פלוס מהבציר אפשר למצוא ביין הזה הרבה קסם. ראה למשל:
    https://drinking.wordpress.com/2007/03/23/aging_golan/


  8. הרוזה של ויתקין מבוסס טמפרניו? מאיפה בכלל הם השיגו טמפרניו?
    אני כל כך לא מעודכן ממה שקורה בארץ שזה מפחיד.
    אני אקנה מרקיז דה קסרס רוזה, כולה 8 דולר.


  9. גם בארץ המחיר של הקסרס רוזה דומה (ועל כך ח"ח נוסף לאורי ברנע).

    בארץ יש טמפריניו, בינימינה עושים ממנו משהו בסדרת טבע (מיתוג "חדש" בן שנה לסדרת הסופרמרקט) וברקן עושים ממנו משהו לא רע בסדרת הרזרב.

    בנימינה
    https://drinking.wordpress.com/2007/04/09/binyamina_tempranillo/
    http://www.binyaminawines.co.il/Modules/Main/default.aspx?TemplateID=43&PageID=183&TemplateType=3&CategoryID=31&ProductID=179
    ברקן
    https://drinking.wordpress.com/2007/09/14/two_wines/

    וההרכב הזני של מסע ורוד של ויתקין
    http://www.vitkin-winery.co.il/?categoryId=23339&itemId=35242


  10. וואלה, לא ידעתי.
    אפילו מביאים לפה את הטמרפניו של ברקן.
    הישראלים האלו, מתרכזים בטמפרניו בזמן שאפשר לעשות בארץ בית ספר ליינות של פריורט (פחות הטרואר היחודי של פריורט)
    שיהיה.


  11. לא הבנתי את המשפט על פריורט…

    אגב – אני מניח שאצלך הברקן עולה סדר גודל של 20$. נראה לי ששווה לבדוק אותו במחיר הזה. ספר מה דעתך.


  12. אם יש בארץ קריניאן מגפנים בוגרות, לא מושקות, קברנה איכותי ואפילו גרנאש, למה לעשות בורדו בלנדים משעממים (להוציא כמה) או יינות זניים שרובם נראים אותו דבר ולא פריורט בלנד שיש לו פוטנציאל מנצח?


  13. אני בעד – טמפריניו, גראנש, קריניאן.

    להזכירך אבל את הדיון שלנו בפוסט על הטמפריניו – אלו זנים שצריכים גפנים מבוגרות, אז הייתי מחכה עם זה קצת.

    הגרנאש הזני היחיד שעושים בארץ עולה כמו בורדו פשוט או ספרדי מיוחס ומצויין – אבל זה לא הפריע למאתיים ומשהו אנשים לשלם מחיר הזוי על החבית היחידה שעשו ממנו (אבידן).


  14. […] 2006, שהספיק להבשיל ולהשיל קצת חספוס בארבעת החודשים מאז שנתקלתי בו לאחרונה, והגוונים השחורים שלו עכשיו מגובים בפרי המרוכז והעשיר […]


  15. […] – ויתקין קריניאן – בום! ישר שמתם לב שיש לכם בכוס משהו אחר. סופר-פירותי, […]


  16. […] מעברות. פעמיים בשנה פסטיבל הבירה כי טוב. פעמיים בשנה פסטיבל יין כי טוב. כמעט שכחתי שהמקום פעיל גם שאר השנה. שבוע לפני […]



להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s