h1

צפון איטליה במרכז חיפה

ספטמבר 1, 2008

בחזרה לספשל רזרב, לאירוח טוב, הרצאה מעניינת, ויינות עוד יותר מעניינים שמצליחים לתת ייצוג למגוון סגנונות וזנים. לפני שעוברים ליינות יש לציין שחלק מהאדומים היו פתוחים כמה שעות טובות מראש.

Soave Superiore Sagramoso 2006

זהוב חיוור, קליה עדינה, תפוח, תבלין עדין, קל יחסית עם חמיצות טובה, מינרליות, פרי עדין ורמז קל למרירות. סיום בינוני וקצת מתובל. יין נחמד, רענן יחסית, מעניין וקצת עדין. יתאים לאוכל לא מתובל מאוד. 59 ש"ח, השני החביב עלי מהטעימה וקניה לא רעה.

Roero Arneis Anterisio, Cascina Chicco 2007

צהבהב חיוור, אף פירותי עם תפוח ירוק, אולי גם מלון, עשבוניות עדינה ברקע. בפה חמצמץ-יבש, מרירות קלה. 85 ש"ח (הדוש).

Grignolino d'Asti, Cascina Orsolina 2005

אדום בהיר ושקוף, ליקרי-אלכוהולי וקליפות הדרים באף, אדמה, טחב ופרחים לצידם. בפה גס, בוסרי, טאני ומחוספס. סיום קצר וחמצמץ. ענבי הגריגנולינו בעלי גרעינים גדולים ביחס לענבים אחרים, מה שמגדיל משמעותית את כמות הטאנין ביינות שמכינים מהם. לכן מעט יצרנים בוחרים להתעסק עם הזן, לדברי אנדרי. השורה התחתונה בדף שלי הייתה "לא טעים". יש יינות שלא קולעים לטעם שלי אבל יש בהם משהו מעניין – במקרה הזה, לטעמי – הפה תוקפני מידי ופשוט לא כיף לשתות אותו. 69 ש"ח (הדוש).

Barbera d'Alba, Francesco Rinaldi & Figli 2005

סגול אטום ויפה, כמעט ורוד בשוליים, באף פרי יער לא בשל מידי, סוכריות, סיגליות ואדמה, גוף קל-בינוני, חמיצות ערה שממשיכה גם לסיום בו מתווספת נגיעה חריפה. נעים ומעניין באף, עשוי טוב אבל החמיצות קצת גבוהה לטעמי. 105 ש"ח (הדוש). הרשמים די עקביים למפגש הקודם עם היין, לפני שנה.

Terre di Franciacorta Ca' del Bosco 1999

די חום בשוליים, באף שרי ופירות יבשים, גוף בינוני, מרגיש רך בפה, חמצמץ ומתקתק, מעט תיבול. יש אנשים שאוהבים לשתות את היינות שלהם בכל מיני שלבי יישון – החל מקצרין כשהוא חדש וכלה בחצי הדרך לחומץ. לטעמי היין התבגר בכבוד, אבל קצת מבוגר מידי. 180 ש"ח.

Amarone Della Valpolicella Antichelo 2003

אדום עמוק, באף רימונים, פרי אדום, פלפל שחור, עם נפח טוב בפה, די חריף, טאני, מרוכז, עצמתי. 15 אחוזי האלכוהול, תוצר השנה החמה – יחסית לא מורגשים. עשוי טוב, לחכות איתו לפחות שלוש שנים, אפשר הרבה יותר. 320 ש"ח (זמיר).

Bianchi Ghemme Bianchi 1999

פרי אדום מתקתק, פלפל אנגלי, קליה עדינה ותבלינים אחרים. גוף בינוני-מלא, חלק, חמיצות טובה, טאנין רך, נגיעות מתובלות, סיום בינוני ויבש. אחלה יין שהתבגר יפה – טעים, מעניין ומורכב. לטעמי כדאי לשתות בשנה הקרובה. 160 ש"ח (הדוש), מחיר טוב ביחס לתמורה. החביב עלי בטעימה.

Barbaresco, Francesco Rinaldi & Figli 2003

פרי אדום, שוקולד, קליה וקצת אלכוהולי, יבבבששש של חספוס על השיניים, חמיצות טובה, מבנה מוצק ואיתן, לעיס, הפרי עדיין מאחורה. סיום ארוך ו… יבש. 14.5% אלכוהול, מורגשים קצת יותר מאשר האמרונה. נראה מבטיח, אבל חבל לפתוח אותו בשנים הקרובות. 230 ש"ח (הדוש).

Barolo Cesari 2003

בשל מאוד באף, עם קליה וקפה, בפה פרי נעים, הרבה טאנין עדין, מוצק ועשיר, עם סיום שנמשך ונמשך. קצת מוחצן ובומבסטי (עולם חדש?), אולי יתעדן ויתאזן בהנתן כמה שנים. 390 ש"ח.

2 תגובות

  1. פעם ראשונה שאתה טועם אמרונה?


  2. לא…



להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s