h1

הלבן של הקיץ

אוגוסט 19, 2008

נתחיל מהסוף: אתמול בערב שתיתי את הלבן הישראלי הכי טוב ששתיתי מבציר 2007, ואחד הלבנים המקומיים הטובים שנתקלתי בהם.

פלאם סוביניון בלאן – שרדונה 2007 – מילה אחת: טעים. לא צריך לחשוב עליו או לנתח אותו – הריח שמגיע לאף והטעם שמגיע לפה פשוט עושים שמח, וכשהחלק המודע של המוח מתחיל להתעורר הוא מיד מחפש את השלוק הבא. אבל אם בכל זאת מתרכזים רגע ביין, מוצאים פרי טרופי טוב ומנומס, באף שאומר אלגנטיות קרירה. לצידו משהו שמזכיר פריחה, רמז למינרליות ושמץ קל ונעים של עשב בשוליים. רענן בפה עם תסיסה עדינה שנרגעת אחרי כמה דקות, חמיצות מאופקת ונעימה לצד פרי, בשילוב שממשיך לסיומת מצויינת.

יין רענן ומעניין, שמצליח גם להתפתח בכוס. מצאתי קווי דמיון לאולד-קואץ' הניו-זילנדי שהרשים אותי. שווה 65 ש"ח? בלי שום ספק. מזמן לא נהניתי כ"כ מיין.

רק תהיה אחת, היות וגם ביינות אחרים נתקלתי בתופעה. בהרבה יקבים בארץ ובעולם עברו להשתמש בפקקי הברגה (או סיליקון) ליינות כמו זה, כולל ביינות יקרים. לדעתי זה טוב, אם כי אני יכול להבין חשש של יקב שיהיו לקוחות שיחשבו שמדובר ביין זול – אז גם אין לי בעיה עם שעם. אבל אם כבר שעם -שימו שעם ולא צ'יקמוק של נסורת שעם טחונה ומודבקת ששמורה ליינות הסופרמרקט הזולים ביותר. אני מוכן לספוג עלות נוספת של שקל לפקק.

11 תגובות

  1. נראה שאתה בהסכמה עם גארי ווי-נר-צאק
    http://tv.winelibrary.com/2008/08/04/israeli-wines-wines-from-israel-that-are-not-kosher-episode-513/


  2. יין עם פקק לא נראה לי "זול".
    הבעיה שנתקלתי בה ביינות עם פקקי הברגה, שעושיים מאלומיניום לרוב, זה שאיכשהו היין מקבל טעם "מתכתי" משהו.
    בדקתי את זה עם יינות אדומים של "רוזמאונט" האוסטרלים, וגם עם הריזלינג של ד"ר לוסן הצרפתי – התוצאה היתה זהה – טעם מסוים שלא היה אמור להיות שם, תפס לי את החיך.
    ד"א – זה נכון גם לגבי גינס מבקבוק מבחינתי. לא מבין איך ולמה, אבל זה פשוט פחות טעים.


  3. שי, תודה – רציתי לקשר את הוידאו הזה ושכחתי.

    גיא – אני לא בטוח שהפקקים עשויים אלומיניום. גם לי זה לא נראה זול אבל הרבה יקבים חוששים לעבור לפקק הברגה בגלל תדמית, בפרט ביינות סופר ודומיהם (שלהם דווקא הכי מתאים פקק הברגה). הטענה שלי זה שאם ללכת על פקק שעם בכל זאת ביינות שזה לא ממש דרוש – לפחות שישימו שעם נורמלי ולא את הטחון הזול.


  4. או פקק סיליקון כפי שנוהגים ססלוב וטוליפ.
    זה בהחלט הישראלי הכי טוב של הקיץ הזה שלא זוכה למספיק פרסום.


  5. טוב מאוד שלא זוכה למספיק פרסום. אני בטוח שאין ליקב בעיה למכור את כל התוצרת – ואם כולם יגלו המחירים יעלו או שיהיה קשה להשיג.


  6. אני בספק אם גם ככה יש יותר 10000 בקבוקים ממנו.


  7. אם בפרסטיז'ה עסקינן, אז יינות סופרמארקט יש להם רק את הפוזה והמראה שלהם כדי להתחרות בשוק, בטח שלא הטעם, ולכן אין ברירה אלא לשמור על חשיבות מדומה כדי להמשיך למכור.

    לגבי שעם "פירורים", אני חושב שהמחירים שקראתי היו בערך יורו לשעם שלם, 60-70 יורוסנט לשעם "ממוחזר" ומחיר דומה לסיליקון. אני יכול לשאול ייננים בשבילך. אני לא חושב שזה פסול למחזר את השאריות שמסביב לפקק השעם לעוד פקק. אם מישהו אשם בפוזה מוגזמת זה בדיוק מתלוננים כאלו שחייבים לפגוע באקולוגיה של עצי השעם עד כדי שהם לא מוכנים לקבל אפילו סוג ב'. אין לי בעיה עם פקק משאריות שעם דחוסות כל עוד זה לא מתפורר לי לתוך היין, ובינתיים עד היום התפוררו לי יותר פקקי שעם שלם מאשר אלו מהדחוס. סוף סיפור.


  8. דווקא שעם זה מוצר אקולוגי. משתמשים בקליפת העץ ע"מ לייצר שעם ולא כורתים את העץ ונותנים לקליפה לצמוח מחדש. אם כבר אקולוגיה ראוי שיעשו הערכה הגיונית מה צורך יותר אנרגיה בייצור ופוגע באקולוגיה. פקק מתכת או שעם. ההערכה שלי שפקק מתכת יכול בעלות הסופית שלו להיות זול מפקק שעם אך בהוצאה האנגריה הכוללת לייצור אני לא כל כך בטוח שפני הדברים כך.


  9. עירא – אשמח לשמוע תגובה של יננים. פקק שעם סטנדרטי (נניח, לא של קצרין אדום) ב-5.5 שקל נשמע לי יקר, כי יש יינות ב-30 שקל עם פקק שעם אמיתי.

    אמרתי – אין לי בעיה שלא ישימו שעם בבקבוקים שלא צריכים שעם (95% מהלבנים הישראלים, בתור התחלה). אם בוחרים לא לשים שעם – שישימו סיליקון או פקק הברגה. אם עלית הלבנים הניו-זילנדים לא מתביישים לשים פקק הברגה -אין סיבה שגם אצלנו זה לא יקרה. לדוגמה – תבור סוביניון בלאן.


  10. […] מקיר לקיר על היקב, שתיתי כבר את הקלאסיקו המוצלח ואת הלבן המעולה – אבל בכל זאת אתמול הפתיעו אותי. בחדר הטעימות הפרטי […]


  11. […] הלבן המצוין של היקב (המהווה כעשירית מ-100,000 הבקבוקים), היקב מייצר […]



להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s