h1

גוורץ חדש בעיר

אוגוסט 6, 2008

עוד אחד מהימים האלה של חזרה מהמשרד באחת-עשרה בלילה לארוחה קלה ולמיטה. אמש השותפה לדירה הפכה גם לשותפה לבקבוק – ושלפתי את הרכש האחרון מהמקרר ללוות את הנישנוש שהתאים כמו כפפה ליין – פיתות עבודת יד (כמה שעות מהאפיה) עם פרוסות שמנות של קממבר ועגבניה. אחרי שטעמתי את הסוביניון בלאן החדש מהסדרה (שנדד מסדרת 'כרם' והשאיר את ענבי רמת ערד המצוינים ליתיר) ואת הויוניה החדש לחלוטין אצל היקב – הגיע תורו של השחקן החדש השלישי בסדרה:

כרמל, הסדרה האזורית, גוורצטרמינר 2007 – זהוב חיוור ואופייני, באף התמהיל הגוורצי של פרי מלוני-ליצ'י (אולי התגנבה לי גם בננה לכוס?) עם עשב נעים בצדדים ומשהו שהזכיר לי ים. בפה הוא די מלא, קצת מתוק מהצפוי, פירותיות ומעט חמיצות.

נקודות לזכותו – מפגין אופי זני, לפחות של הביטוי הישראלי של הזן, וקיים דמיון בינו לבין הדודן מרמה"ג וגם לזה מבנימינה. בנוסף מדובר ביין נגיש וידידותי, שמתאים כמעט לכל אחד.

נקודות לרעתו – קצת מתוק מידי, וקצת אלכוהולי מידי. כשהראש מסתובב אחרי הכוס השניה, פתאום שמים לב ל-14% האלכוהול שמצויינים על התווית ולצריבה אלכוהולית קטנה בגרון לקראת סוף הבקבוק. לעניות דעתי, בציר מוקדם יותר בכמה שבועות היה יכול לתת מענה לשתי הנקודות האלה, ותוך שימור הטעמים והארומות.

לסיכום – יין נחמד, ובשביל בציר ראשון ו-50 שקל – לא רע.

One comment

  1. […] יין יתחבר למתיקות. ההבדל בין האף לפה מזכיר לי קצת את הגוורץ מאותה סדרה, אם כי הוא קצת יותר מוצלח לטעמי. בציר מאוחר […]



להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s