h1

פלטר, בציר חדש

יולי 5, 2008

וואלה, כבר שנה הספיקה לטוס מאז הפעם האחרונה בחצר הפלטרים במושב השקט צופית. "אתה רק נכנס למושב ופתאום הכל נכנס להילוך הנכון", אמרתי לסם שחייך בעודו ממלא כוסות בנוזל זהוב משובח.

ניר, סם וטל פלטר

מימין לשמאל: ניר, סם וטל פלטר

הגוורץ 2007 (חצי יבש) מתחיל פשוט משגע באף, פרי בשל עם תפוח ירוק מעל הכל, אופי גוורצי עם קצת עשבוניות, גוף בינוני-מלא, מתיקות ופרי, קצת קצר בסוף. לא רע לבציר ראשון, אם כי לטעמי חסר קצת ריכוז שימשיך את הפרי העשיר שמתחיל באף (80 ש"ח).

הסוביניון בלאן 2007 שכבר שיבחתי לא אכזב, והבקבוק שקניתי נעלם תוך דקות היום בארוחת צהריים. נכון לעכשיו זה הסוביניון בלאן הטוב ביותר שטעמתי מ-2007 (60 ש"ח).

בדומה לשנה שעברה, סדרת ה-T Selection המהוללת הייתה רחוקה לדעתי מלהיות מוכנה לשתיה, למרות שהשנה היא נמזגה מדיקנטרים (רידל). הקברנה T-Selection 2006 התחיל מפרי עשיר ולא בשל מידי שלווה בעץ קלוי נדיב, מוצק בפה ובועט עם טאנין מכל הכיוונים, כאשר מאחורי הצעקות האלה מתחבא פרי עשיר ומרוכז, גם בסיום שנמשך דקות ארוכות. מזכיר לי בעוצמה ובטאניות את אלרום 03 שטעמתי בצעירותו. לדעתי אין מה להתקרב אליו בשנתיים הקרובות, אם לא יותר.

השיראז 2006 T-Selection משחרר משהו שבין שוקולד לקפה לצד הפרי, עם מנטה ופלפל שחור, הפה נפתח בחומציות ערה, הטאנין מרוסן יותר מאשר היין הקודם והפרי מתחבא (לפחות כרגע). יובש טוב בסיום הבינוני.

פטי ורדו 2006 T-Selection פרי אדום, חומציות גבוהה, המרקם נעים, גוף בינוני-מלא, פירותי במידה (דובדבן חמוץ אולי?) עם סיום ארוך וחמצמץ. אפשר למצוא נקודות דמיון עם הפטי ורדו של סוסון ים, בפרט החמיצות הבולטת.

תודה שוב למשפחה החמה והמקסימה על האירוח החם, על החברה ועל היין הטוב. לאור כמות הבקבוקים שעפה שם הם כנראה לא צריכים שאגיד את זה – אבל בכל זאת אאחל להם הצלחה, ובפרט עם הזנים החדשים.

4 תגובות

  1. היינו גם כן ומסכים עם כל מילה. מקום ממש חמוד ו5 דקות מהבית שלי..
    הס.ב אכן מעולה ונרכש.
    לגבי האדומים, פחות התחברתי.


  2. הקברנה סוביניון המהמם אותי. הוא פשוט היה מעולה, עדיין צעיר בטירוף עם מרירות מורגשת כיאה ליין צעיר. פרי מאוד מרוכז, מי אמר ששנה 2006 לא משהו?
    אחד מהקברנה הכי טובים שטעמתי בחיי בארץ.

    השיראז נפלא גם כן, אין מה להגיד. מפגין את מה שירז טוב צריך להפגין ואם תתנו לו להמתין לפחות עד 2011 (בסופה) הוא יפגין הרבה יותר.

    היה אפשר לראות מה היינות של פלטר מסוגלים כשהיה בדקנטר הקברנה שיראז 2003 שכעת מתחיל את חלון השתייה שלו בערך ועדיין יין עוצמתי.

    חמש שנים מהבציר להתחיל לשתות פלטר זאת המלצה.

    סוביניון בלאן, אין מה להגיד, כל שנה טעים מאוד.


  3. כמו שאמרתי בעבר – אני לא מנוסה מספיק בשביל לנבא איך יתפתח יין כ"כ צעיר ובועט. אם הוא הזכיר לי את האלרום בצעירותו אז כנראה שהוא לא יכול להיות רע מידי. מצאתי את השיראז יותר מוכן לשתיה לעומת הקברנה.

    לגבי השיראז קברנה 2003, טל שאל אותי מה דעתי והוא הסכים איתי שהוא די מאבד מהפרי ומהערננות (אם כי הגיל לא מורגש באופן אחר).

    הסוביניון בלאן דווקא לטעמי השנה עשה קפיצת מדרגה משמעותית לעומת שנה שעברה. רוגוב חולק עלי ונתן ל-2007 נקודה פחות.

    מה חשבת על הסמיון 2003 ועל הפטי ורדו?

    לגבי "חמש שנים מהבציר" – אני חושב שזה די הרבה, הייתי מתחיל משלוש שנים. כשאני משקלל לזה את התקציב שלי והמחיר שאני מוכן לשלם על יין אז עבורי הכלל הוא "ממש סבבה לקנות לבנים של פלטר".


  4. אני לא בטוח שטמפרטורת ההגשה שהייתה שם הטיבה עם כל היינות. אני לא בטוח שהיה צורך לשים את הקברנה שיראז 2003 בדקנטר. יכול להיות שהקברנה שיראז כיום נמצא בתחלופה ועובר לטעמים השניים שיינות בוגרים מפתחים. אני חייב להודות שהוא היה טעים לי ביותר.

    חמש שנים מהבציר זה לא רע כלל, היראון 2003 עדיין טאניני למדי בפעם האחרונה שטעמתי לפני כמה חודשים. אני לא אתפלא אם יינות ישראליים מסויימים יחזיקו עשור. מה גם שאני חושב שהניסיון המעשי שטל פלטר מקבל כל שנת בציר חשוב יותר מאופי הביצר, כך שיינות 2006 ישמרו לאורך זמן רב מאשר 2003, שנחשב בציר גדול בזמנו.

    הסמיון מעניין, אולי צריך להתרגל לטעם, אך בהחלט טעם מעניין כשהוא קר יותר הוא טוב יותר.
    פטי ורדו, היה לי מאוד חומצי, טאני במידת מה, מריר ודיי כיסה לי בלשון על הפרי. לא יודע אם אוכל להתרגל ליין כזה זני.



להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s