h1

אדום ולבן

יולי 3, 2008
שש שעות שינה, עשר שעות עבודה, שעה וחצי אימון. רעב עצבני והעובדה שבבית המקרר ריק הסיטה אותי ממסלולי הביתה דרך הסופר, שם צדה את עיני קופסאת קילו ומשהו בקר טחון טרי אדמדם ומפתה. בקערה הצטרפו אליו:

בצל גדול

חצי צרור פטרוזיליה

עשרה שיני שום

ביצה, מלח, פלפל, כף קמח

הכל קצוץ היטב לגודל גרגר של מלח גס בערך, עוסה לצורת המבורגר שמנמן והופ לטפלון עם חצי טיפת שמן חמניות. רגע לפני הלחמניה שותפתי לארוחה הנידה ראש לחיוב להצעה ליין. בקבוק אדום מייצור ביתי שהיה לי לא שרד ארבע שנים מהבציר – ועברתי בלי להיות מופתע לבקבוק הבא:

תשבי Estate קברנה סוביניון 2004 – הבקבוק שלא מרשים במראהו ממלא את הכוס בנוזל שחור אטום לחלוטין שמראה מעט סגול בשוליים וממלא את החדר בריח טוב. מיצוי טוב של הפרי שמתבטא בריח גרגרי יער, לא מעט עץ שמוסיף וניל ושוליים קלויים, מוצק ומרוכז, הטאנין צעיר ועדיין קצת בועט כל הדרך לסיום ארוך ויבש. קברנה איכותי, עם אופי ועצמה. עדיף לחכות איתו שנה שנתיים. בטווח ה-80 שקל שהוא עולה הוא מתחרה בכבוד בכל קברנה ישראלי אחר.

הערב עם ערן, על מרפסת שמשקיפה למפרץ, לצד חלה מתוקה עם גבינת עזים רכה (פרומעז) – בקבוק של יקב שני אוהב:

פלטר שרדונה 2007 – זהוב חיוור, פירותי-עדין באף עם משהו שמזכיר תפוח צהוב, אולי משמש. גוף בינוני, חמיצות רעננה ועוד פרי. זכרתי את 2006 ואת 2005 כעדינים יותר, אבל עדיין מדובר ביין נחמד, שמראה את האופי של השרדונה שיקבים אוהבים להחביא מתחת לחביות. 55 שקל – אני מעדיף במחיר הזה את הסוביניון בלאן 2007 של היקב.

 

תשבי אסטייט קברנה סוביניון 2004

תשבי אסטייט קברנה סוביניון 2004

 

4 תגובות

  1. טעמתי אתמול את התישבי, בדרגת המחיר שלו הוא לוקח בהליכה כמה קברנה ישראליים אחרים שעולים יותר ממנו. יש לזכור שאנחנו כבר ב 2008 4 שנים לאחר הבציר. איפה תמצא עוד קברנה ישראלי איכותי 4 שנים לאחר הבציר שעולה ככה?
    בהחלט תישבי מתחילים לעניין אותי בעקבות הטעימה הזאת. אני מודע שטעמתי אותו בעבר בקיב ולא נפלתי. זה היה רק לפני כמה חודשים, הזמן מטיב עימו.


  2. הרבה קברנה ישראליים עושים עבודה יפה 4 שנים מהבציר. מה שמרשים כאן הוא שהיין מתנהג מאוד צעיר. במקומך הייתי מפנה מקום לבקבוק או שניים במקרר :)


  3. קודם שאקנה את המקרר שאני מתכנן.
    אתמול הייתי בהנס שטרנבך ושתיתי יין כהוגן, לדעתי אחד מהקברנה הישראליים הטובים ביותר לפחות בדרגת המחיר שלו.
    אוטוטו כנראה מקרר של 200.


  4. […] לו לאן להתפתח בשנים הקרובות. יותר נגיש מהבציר הקודם ששתיתי בגיל דומה לזה. גם בציר 2006 שטעמנו (עדיין לא יצא לשוק) […]



להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s