
אוכל ויין
יוני 13, 2008זה מה שאני אוהב ביין. נותן תירוץ להתקבץ גם כשהמקובצים הם סטודנטים עסוקים בהתראה קצרה של אמצע השבוע. בווק ובסירים ארגנתי פסטה ברוטב עגבניות זריז, ורצועות עוף מוקפצות בסויה מתוקה ומקושטים בשלל ירקות צבעוניים.
מזג האוויר הקיצי הכתיב יין לבן:
רקנאטי סוביניון בלאן רזרב 2007 – מריח פירותי בשל ומוחצן עם רובד נעים של עשב ומינרלים ברקע, יחסית מוצק בפה עם עוד פירות וחמיצות ערה שממשיכה לסיום בינוני. יין טוב. טוב, אבל האם מצדיק את תואר הרזרב – כלומר, מחיר של כ-50% יותר מהבציר הקודם? לטעמי 2006 היה יין מצויין – מציאה במחירו (~40 ש"ח), והוא היה אולי הלבן הישראלי הכי אלגנטי שטעמתי. אז התשובה לשאלה היא לא חד משמעית: ב-2007 לואיס פסקו עשה סוביניון בלאן טוב מאוד (גם חתן אשכול הזהב), ואני חושב שהוא מצדיק מחיר של 60 ש"ח פעם אחת לניסיון, ומכאן והלאה איש איש וכיסו הוא.
[…] בלאן רזרב 2007 – עקבי מאז הפעם הקודמת, באף פצצה טרופית עם ליצ'י, תפוח צהוב, פרחים, גוף […]