h1

ערב עם ויסקי במרפסת

מאי 30, 2008

חבר ותיק, מרפסת עם עציצים ונוף למפרץ חיפה, בקבוק מים ושורת מאלטים.

Balvenie 12 Doublewood – כנראה שהטעם שלי עקבי מאז הפעם האחרונה – צבע כהה-אדמדם יותר, אף עם וניל, לא הרבה שרי כמו שציפיתי ומשהו הדרי, אולי קלמנטינה. פה מלא ומוצק, עץ כמעט לעיס, יובש מצויין עם פירותיות ברקע. מוצק ושרירי – אחלה וויסקי. קונוטציה: מקאלן אלגנסיה.

משם המשכנו ל- Glenfiddich 15 Solera Reserve. קראתי לו לפני שנה כבול-לייט, והיום אני חושב קצת אחרת. באף פירות כמו תפוח, שרי עדין, ומשהו מעושן עדין מאוד – כנראה מהחביות. גוף בינוני קליל, פירותי וטעים אבל עם תבלינים קצת חריפים וגוף יותר משמעותי מאחיו הצעיר, באפטרטייסט חוזרת עוד רמיזה קלה של חבית בדמות קליה, פלפל ואולי עשן. יותר עדין מהבאלוויני, פחות עדין מגרסת ה-12, כנראה עקב שימוש בשליש חביות חדשות.

ויסקי שלא שמעתי עליו, שהובא מסקוטלנד – Glen Turret 10, צהוב בהיר מאוד, מריח טחוב ומעט כבולי, מאחריו לימון ואולי וניל, קל בפה, חד וחמצמצץ. ויסקי עדין ורענן. קונוטציה: לדאיג עם פחות כבול.

מהיבשה עברנו לאיים – עם לגוולין 16 וטאליסקר 18, שראויים שניהם (ויקבלו) לפוסטים משלהם. הראשון בוצי, כבולי, שמנוני ומלוח, והשני חריף, עצי, עשיר ומלא, כנראה הבקבוק האהוב עלי מהמדף.

7 תגובות

  1. מה שיפה בבלוויני וגלנפידיך שזה בדיוק אותו וויסקי לאחר הזיקוק במזקקה. מזקקה חת רק שני מותגים שונים. היישון השונה מביא את הוויסקי למקומות אחרים מבחינת הטעמים.


  2. לא הבנתי, מה הכוונה אותו ויסקי?


  3. בתהליך הזיקוק נוצר הנוזל שהנו הוויסקי המיושן בחביות שונות לאורך זמן. הנוזל הזה הנו זה לגלנפידיך ובלוויני, תהליך היישון וסוגי החביות השונות יוצרים את ההבדל.
    ת'כלס זאת אותה מזקקה, אותם דודים וכו'.


  4. לא ידעתי, נשמע מעניין.
    אתה בטוח לגבי זה? כאן למשל
    http://www.thebalvenie.com/distillery/distillery_1.html
    באלוויני כותבים שהם מגדלים את השעורה בעצמם, מלתתים אותה בעצמם וכו'.


  5. אני דיי בטוח, לא מזמן ראיתי בערוץ החיים הטובים כתבה שיווקית פרסומית מאוד מעניינת עם אילן אביצור (מהכרם) וניר צוק. הכתבה כמובן עסקה במותג גלפידיך. בעת שאילן צור וניר צוק הגיעו למזקקת גלפידיך, אז אילן אביצור אמר לניר צוק שבמזקקה מיוצרים גלפידיך ובלוויני. אומנם, הכתבה עסקה בעיקרה (לאורך חצי שעה או יותר) בגלפידיך ואני בעצמי הייתי מופתע שגם בלוויני מיוצר שם.
    אז הלכתי והוצאתי את הגלפידיך 15 שלי ואת הבלוויני 12 שלי ובדקתי, האם באמת זה כך. וובכן זה אכן כך, על שני הבקבוקים כתוב שהם מיוצרים ב:
    Dufftown, Banfshire, Scotland.

    על הבלוויני כתוב המיקוד המלא בסקוטלנד ואילו על הגלפידיך לא כתוב המיקוד.

    בקיצר, אני בטוח ושוב התייחסתי למקום הזיקוק ולא לשעורה, יכול להיות שיש הבדל גם בשעורה בין שני המותגים. בלוויני הרי מוכרים פחות מגלפידיך אולי זאת מזקקת הבוטיק שלהם וכך הם יכולים להרשות לעצמם לגדל את השעורה. בגלפידיך לפחות ברמות הבסיסיות אני בספק אם הם מגדלים בעצמם בכמויות שהם מזקקים.
    בכל מקרה, זה אותם דודים לשני מותגים שונים.


  6. אוקי, זה מסביר. המזקקות נמצאות גיאוגרפית אחת ליד השניה – אפשר לראות בקישור עם המפה שיש אצלי כאן בעמוד הקישורים.

    ראיתי את התוכנית שהזכרת (לא במלואה) והיא לא שפעה מקצועיות, אם אני זוכר נכון.

    בקיצור, אם באלוויני נקראת מזקקה, נשמע לי הגיוני שיזקקו שם. אם יש לך מידע אחר אשמח לראות.


  7. אני לא יודע אם זה אותה מזקקה אבל זה בטוח אותם בעלים



להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s