h1

עצמאות באיש הענבים

מאי 10, 2008

איש הענבים

בחזרה לאיש הענבים, שוב בית פתוח של יום העצמאות. בחזרה לאירוח המצויין בפינה היפה ביפו העתיקה. הפעם אבל, הצפיפות בשילוב המזגן ששבק בקומה העליונה – הפכו את האווירה לקשה יחסית להתרשמות מיינות – וחבל כי היינות היו טובים. במקום להתעצבן פשוט תפסנו שולחן בחוץ, ומידי פעם נכנסו פנימה, מילאנו כוסות ויצאנו לאוויר הצח להנות מהיין בישיבה.

  איש הענבים  איש הענבים

בסה"כ היה כיף, ולסיום רשמים מיינות בודדים:

ממרגלית האנגימה 2006 רק נתן רמז למה שהוא יודע לעשות. אני לא חושב שזה קשור לתנאים של הטעימה כמו לזה שהוא עדיין סגור. בכל מקרה בציר 2004 מראה טוב לאן הוא יכול להגיע. אם ב-2004 עסקינן, הקברנה פרנק של היקב הפתיע אותי לטובה: טעמתי עיוור ולא מצאתי משהו שהזכיר לי את הזן, אבל היין היה פירותי, עשיר ועסיסי – עשוי מצויין.

יין שלא הכרתי מיקב שלא הכרתי – כהנוב מרלו 2004 – פירותי, מרוכז, טאנין במידה, פירות יער במרכז, תבלין עדין, מאוזן וטעים. לא יודע כמה הוא עולה, אבל אם הוא בסדר הגודל של מחירי ירדן – שווה בדיקה. אתר היקב.

עוד יקב שאני טועם לראשונה – רמות נפתלי. ה- Duet, מבציר 2006, בלנד של מרלו וקברנה – פירותי, נחמד וידידותי. לא מורכב או עצמתי, אבל קליל ונעים. הקברנה סוביניון 2004 הוא יין מוצק יותר, בעל גוף ועם יובש טוב.

איש הענבים

 אוסף היינות הוותיקים – לא נתקלתי במשהו ששרד את השנים

10 תגובות

  1. היי. שוב וכמו תמיד חבל שלא נפגשנו.ראה את תגובתי עם איזכור וקישור לבלוג שלך.


  2. היי דני, כנראה שלא היינו באותן שעות אחרת היינו נפגשים.

    נהניתי מהכתבה שלך והיא משלימה את שלי במיוחד בתחום היינות העתיקים, אותם לא כ"כ טעמתי. הערה נוספת לגביה הוספתי גם בפורום אליו קישרת כאן.

    לשאר הקוראים –

    סיקור הטעימה מאת דני רובין:
    http://www.foodis.co.il/feature.asp?sec=9&featid=15214

    והסיקור של ישראל פרקר:
    http://www.israelwines.co.il/Articles/Article.asp?CategoryID=43&ArticleID=2872


  3. היי. לא נפגשים…אז מתכתבים. ראשית הפירגון לכתבה מגיע לרני רוגל. הוא יחידי עומד מאחוריה מלפנים ומאחור. אני רק הגבתי בפורום http://www.foodis.co.il/forums/forum.asp?fid=1 וזאת אחרי שראיתי את 2 התגובות שקדמו לי ולא לפני שקראתי את שכתבת אתה כאן בבלוג. אגב, לא ראיתי שחילקת יותר מידי סופרלטיבים מול 50-60 יינות שאת חלקם לבטח טעמת אתה וחבריך. לעניין אתר "יינות ישראל", יש לי כבוד רב לישראל פרקר לאיש ולרעיון שהביא עמו בזכות הקמת אתר "יינות ישראל". באותה נשימה, יש לי השגות לעניין הכותבים והכתיבה שם ולבטח על ההשתלחויות חסרות הרסן בפורומים השומרים על אלמוניות המגיבים (אם כי לא אחת הרגשתי וידעתי בדיוק מי עומד מאחורי כל מילה וחצי עקיצה ועלבון ואם אספר לך מי הוא תופתע מאוד האמן לי) שם, שאני פעם רחוקה מאוד מאוד הייתי חלק מהנפגעים. זאת ועוד, האם מתוקף היותך כותב על יין וחובב יין העוקב אחר אתר "יינות ישראל" ראית ולו פעם אחת ביקורת (לשלילה כוונתי) על יין כזה או אחר ? או על אירוע או טעימה כזו או אחרת ? התשובה כך אני סבור היא לאו. תשאל מדוע ? ובכן לדעתי האתר חרף היותו כמעט מונופוליסט חרט על דגלו מנטרה שהיא בפירוש אינה פסולה המובילה קו-ברור האומר: לפרגן, לפרגן, לחנך, לחנך ומעולם לא להשמיע ביקורת ולו אפילו מלומדת או מקצועית כזו או אחרת.
    תגיד לי אתה, האם נניח יין כזה או אחר או אירוע יין כזה או אחר, לא ערבו לך או לחיכך, האם לא מצאת את הדרך בצורה הכי מכובדת להעביר את המסר מכך שלא נהנית?! ולפיכך, אם חיפשת אובייקטיביות, לטעמי, הם לא שם.


  4. דני, אל תהיה מצחיק, אני הגעתי מוקדם יחסית ולא ראיתי אותך. אתה בטח היית בטעימה כבר בשמונה בבוקר (לא רלוונטי שהיא מתחילה באחת עשרה) ובעשר כבר הלכת.

    אני כבר הספקתי לקרוא את הכתבה, אני חייב להודות שהטעימה הייתה טובה מבחינת הארגון אך היינות התפספסו לי בחלקם ובגדול כפי שהיה כתוב בכתבתך.

    שאלו אותי כמה אנשים מה הייתי לוקח מהטעימה וחלק בהיתולה וחלק באמת עניתי "את הגבינות".

    לטעמי רוב היינות נפלו בשל כמה גורמים שהתאחדו להם יפה:

    1. יינות בוגרים שהיו פתוחים זמן רב מידי. טעמתי את הכרמל 1979 מבקבוק חדש ובקבוק פתוח וזה היה שמים וארץ. אומנם היין לאחר רבע שעה או חצי שעה הולך קיבינימט אך עד שהוא מגיע לשם יופי של יין.

    2. יינות צעירים שלא היו פתוחים מספיק. למזלי יצא לי לטעום נחל כחליל 2003 של הנס שטרנבך, לא יין מושלם אך מי שקנה אותו ב 2003 עשה את אחת העסקאות הטובות ביותר. מכיוון שזה יקב קטן ולא מוכר הבקבוק היה פתוח מלא זמן ורק הטיב עימו.

    3. הטמפרטורה בטעימה הייתה זוועתית, חייבים לתקן את המזגן למעלה וגם למטה לא יזיק. היינות הולכים לאיבוד בטמפרטורה של 25 עד שלושים מעלות להערכתי.

    4. היינות נפתחו ונמזגו, תיזמון היה עוזר.

    בעיקרון, טעימה מבחינת היינות וההיצע מדהימה. מבחינת התיזמון והטמפרטורה זה היה לפגם.


  5. אהלן. אתה מתייחס לנושא הטמפרטורות בטעימה שלבטח עשו את שלהם ביין. היית שם. כך גם כל נציגי אתר "יינות ישראל" היו שם. תגיד האם קראת על הטמפרטורות משהו בכתבתו של ישראל פרקר באתר "יינות ישראל"? בטוחני שלא. כשיצאנו חבריי ואני, ואני חייב לציין שלא חשנו לא בחום, לא בצפיפות או בלחות, ולא הייתה תקלה עדיין במזגן.כנראה שזו הייתה החוויה של "המאחרים" כך שאת הקטע הזה "הרווחנו" אנחנו "המקדימים". דבר נוסף, כיצאתי מהטעימה נסעתי עם כמה מחבריי בדרך הבייתה ליקב בן חיים (נמצא בכניסה לכפר אז"ר ליד המשתלות). מנהל המכירות של היקב (בחור מקסים ממוצא דרום אמריקאי וסליחה שאיני זוכר את שמו ) קיבל אותנו בשמחה. טעמנו איתו הכול. ממש הכול החל מהסדרה הצעירה של היקב רוזה ושרדונה ומוסקט עד לסדרה הגבוהה הנקראת GR, מכאן ליין זוכה מדליית הזהב בתחרות ויניאליס האחרונה בפריס וכלה בפורט מרינה של היקב (נפלא). הטעימה הייתה נעימה, קלילה, לא מוזמנת, לא מחייבת, לא מעונבת, ללא כיבוד, נטו יין, בלי קמצנות תטעם כמה שתרצה, תקנה אח"כ אם בכלל מה וכמה שתרצה. ברקע התנגנה לה מוסיקה דרום אמריקאית(איך לא) בתכנית הרדיו של קיקה סמואל, והאווירה הייתה נהדרת. הבא בחשבון שחרף היותינו "טעוני" יין מטעימת איש הענבים טעמנוגם פה יין בלי להתבייש. כשיצאנו, הרמנו טלפון לאיתי בן חיים אמרנו לו שאנו מתארחים ביקב, איחלנו לו מזל טוב קצת מאוחר על הולדת ביתו התינוקת, קנינו כמה בקבוקי פורט ופנינו הביתה שמחים ומאושרים. תשאל עכשיו איפה נהנינו יותר? ולמה יחסית "מיהרנו" לעזוב את איש הענבים ?…..אתה בטח יודע.


  6. דני, יודע, מכיר ומכבד אותך וגם מדוע "מיהרתם" לעזוב את איש הענבים. באותה מידה אני מכבד ומוקיר את חיים גן ופועלו לקידום היין הישראלי והרשימה המרשימה וחלקה הנדירה של היינות שהיו שם.
    הייתי בטעימות טובות בהרבה יותר באיש הענבים, אז להגיד שיצאתי מאוכזב מהאירוע זה לא יהיה נכון. יכולתי לטעום שם יינות שבחיים לא היה לי סיכוי לטעום אותם במצב אחר.
    להגיד שהטעימה הייתה כפי שאני הייתי רוצה שתהיה ושהיינות הוגשו במצב אידיאלי, אני חושב שכבר אמרתי שלא היה כך הדבר.

    בכל זאת, באירוע נכחו המון מכרים מעולם היין ואנשים שיש להם בכך עניין ורצון. ציפיתי להנות מהיינות יותר אך החברה האנושית שהייתה שם הייתה נפלאה בעיניי. אני רק מקווה שיצא לי לפגוש חלק מהיינות שם בסיבוב אחר במצב טוב יותר.


  7. היי KINKS מזמן לא נפגשנו. אני מצטרף לדעתכם לעניין אפשרות החשיפה של מבחר כה מרשים של יינות במקום אחד חלקם לא יסולאו בפז (קינוח טפרברג 1950) וחלקם נדירים לא פחות. אני גם מחזק את דעתכם לעניין תרומתו של חיים גן כאיש וכמוסד לתרבות אהבת היין בארץ. לעניין החברותא על כך לבטח אין חולק אני אתך. אני אישית סבור שקהל אוהבי היין בארץ שלצערי הוא עדיין די מצומצם יחסית ואלו העוסקים ביין (ייננים,יקבים,אנשי מכירות ושיווק) נפלאים בעייני ומעידים כי מדובר באנשי תרבות.


  8. היי דני, מספר התייחסויות לדברייך:

    ** לגבי זה שלא דיברתי על יותר יינות – כאמור, התנאים לא אפשרו לי לתת ליינות את מלוא תשומת הלב.. אחרי כמה יינות שלא הסתדרו לי כמו שצריך בקומה העליונה, ביקשתי רקנאטי ספשל רזרב 2003 שאני מכיר ואוהב, והיין בכוס לא הרגיש לי כמו מה שאני מכיר. ראיתי בזה אי-הצלחה בכיול, ולכן לא הרגשתי שזה יהיה רציני שאסקור משם יינות כמו שאני עושה לפעמים. מה שכן עשיתי זה לקחתי כמה יינות שלא הכרתי קודם ומצאו חן בעיני (בטעימה בחוץ), והזכרתי אותם בפני הקוראים בתור משהו ששווה אולי לבדוק אם נתקלים. התרכזתי בדברים שאהבתי ולא דיברתי על יינות שלא היו לי טעימים – מהסיבה שהתנאים לא היו אידיאליים לטעימה.

    ** לגבי הביקורת על אתר יינות ישראל: זה שהפורומים שם מאפשרים השתלחות אנונימית זה חבל מאוד, ואמרתי את דברי בנושא מספר פעמים לישראל. לגבי הכתיבה באתר – אני חושב שכל מי שכותב על יין ישראלי כותב מנקודת המבט שלו – הקורא צריך להיות זה שבוחר את מי לקרוא ובאיזה הקשר. למשל, גם בכתבות שלך דני אני לא רואה ביקורת למחירים כשאתה טועם מהיקבים היקרים ביותר בארץ – וזה בסדר – אין לי תלונות אלייך על כך, אני פשוט קורא את הדברים בקונטקסט המתאים, כלומר, בהקשר שלא שם דגש על המחיר. לכן אני לא נוהג להעביר ביקורת על כותבים אחרים – ותמיד אני שמח לתת קישור לדברים אחרים שנאמרו על משהו שכתבתי – גם כשהדעות שונות. תן לקורא להחליט.

    ** מטרת הכתיבה כאן על האירוע היא להעביר במילים ובתמונות חוויה של יום שישי נחמד, שהיינות גם היו בו חלק, ולציין, כאמור, כמה יינות שחשבתי שהם מעניינים.

    ** חיים גן – כמו שאמרתי לו באירוע עצמו – אפילו שצפוף ולא מאוד נוח – כל הכבוד! הצפיפות מעידה שטיפוח תרבות היין עובדת, ובמיוחד התרשמתי לטובה מאחוז הצעירים (שלושים ומטה) בקהל. אני מוכן לקבל את זה שבאירועי יום העצמאות יהיה צפוף יותר – אבל אם יש יותר קהל יהיו גם יותר אירועים טובים בשאר ימי השנה ולדעתי כולנו מרוויחים.

    ** אני שולח קישור לישראל פרקר ולחיים גן, בתקווה ששניהם ירצו להשתתף בדיון.


  9. מכיוון שלא הייתי בטעימה אין לי כל כך מה להוסיף, רק אגיד לגבי אתר יינות ישראל שלא יזיק לתרגם את האתר לאנגלית. שימו לב שאין שום חומר באנגלית באינטרנט פרט לפרסומים זרים.


  10. […] היה מסביר פנים והאווירה טובה – אבל הערה אחת שצפה שוב מהבית הפתוח הקודם והעיבה במשהו על האוויר(ה). חייבים לעשות משהו עם המזגן […]



להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s