h1

The answer my friend – is blowin' in the peat

מרץ 28, 2008

מפרסת מעל רחוב שקט של מטרופולין עייף. טמפרטורה קרירה-מצויינת של תחילת אביב. זוג כוסות נמוכות, מכילות חומר טוב:

המון כבול, קצת עץ, קליה, ועישון. גוף בינוני עם כבול בראש, אחריו פקאנים ובוטנים, טיפת מליחות, משהו שמזכיר תבלין מזרחי, כבול, עשן, ועוד כבול, סיום ארוך ומלטף.

כמו לאפרויג 10 – בלי הבעיטה ובלי המדיצינליות. מזכיר לגאוולין 16 – עם גוף פחות מלא, ואולי קצת פחות מורכב.

כמה כבול אפשר לדחוף לויסקי ועדיין לשמור עליו מאוזן, נעים וטעים? Laphroaig Quarter Cask זו התשובה. האח הגדול (לא מבחינת גיל) של לאפרויג 10 – אחד שהתבגר ממרד הנעורים והוא מיושב בדעתו ומאוזן. או כמו שאמרתי בפתיחה – חומר טוב.

לאפרויג קווארטר קאסק

ולסיום – מחווה לכותרת הפוסט בקישור.

9 תגובות

  1. זה ללא ספק הויסקי האהוב עלי. כמה שיכתבו עליו וישבחו אותו, זה אף פעם לא יהיה מספיק – פשוט נהדר.


  2. מסכים עם דני. אם יש בקבוק שאני מצטער שאין לי על המדף כרגע זה הלפרויג קוורטר קאסק.


  3. דבר ראשון – אהבתי את הכותרת. אי אפשר להתחיל בלי זה, וזה גרם לי לחייך ארוכות. גם אני אהבתי אותו מאוד, אבל יש טובים ממנו, לדעתי, ולמרות התוקפנות של הלגאוולין 12 CS, אני מעדיף את הלגאוולין על הלאפרויג, והאמת שיש עוד כמה וכמה שטובים ממנו בהרבה.
    יחד עם זאת – בהינתן המבחר שניתן להשיג יחסית בקלות, הוא בהחלט ויסקי מעולה. לא תשמע ויכוח ממני בנושא הזה :)


  4. שלום ידידי

    שאלה קטנה שלפניה הכירות והקדמה. אני חובב וויסקי ושנים רבות נהנה מנקטר האלים הזה…בניגוד חמקורותי האירים, דווקא כמה ליבי למאלטים הסקוטים ובעיקר לאלו המעושנים שבינהם, לאפרויג, לאגוולין ואף משפחת הגלנפידיך על סוגיה הם בין חביבי. בתחום היקר יותר הזדמן לי להנות מארדבג, מורטלך וגרייהאונד מיושן. לפני מספר שבועות קיבלתי במתנה בקבוק של טוברמורי. המזקקה היחידה שהכרתי מהכפר הקן באי הסמוך למיינלנד סקוטלנד היא LEDAIG וכשחיפשתי מידע באינטרנט לאמצאתי כמעט כלום על המזקקה למעט פיסת מידע שהוויסקי מיושן 12 שנים בחביות אלון מצופות דבש?!…כאן אני פונה אליכם ומבקש עזרה במידה ומישהו מכיר את נוייסקי או את המזקקה TOBERMORY לגבי הטעם…ובכן הפתעה נפלאה…הבוקה מלא בניחוחות פירותיים, דבש כמובן וסימני וניל. הטעימה כבר מפציצה את החיך בפירותיות ומתיקות ולבסוף אפטרטייסט מעושן עדין ומענג שנשאר דקות על הלשון בקיצור הפתעה נעימה. לתשובתכם אצפה ותודה מראש


  5. יש מידע בקישור מתוך אחד הגליונות האחרונים במגזין הויסקי.
    http://www.iws.co.il/whisky/burn/1.htm

    ממליץ להרשם – http://www.iws.co.il

    בנוסף, אם תבצע חיפוש כאן בבלוג, או שתחפש בקטגורית "ויסקי" תמצא גם רשמים שלי ממנו. בגדול – אחלה ויסקי למחירו, ומוכיח שלא צריך יישון ארוך בשביל לקבל ויסקי כיפי ונעים לשתיה.


  6. […] 10 – 55.9, 2 ב-99 ; לאפרויג 10 חוזק חבית – 69.9, 2 ב-129.9 ; לאפרויג רבע חבית – […]


  7. טעמתי אותו אתמול פעם ראשונה (קניתי אותו בעיקר בגלל הפוסט הזה) גב אל גב עם הלגבולין 16 והאמת שההשוואה ממש לא עושה עם אף אחד מהם צדק. הלגבולין הרבה יותר מעושן וגם יותר עגול. לרבע חבית יש ארומה של קוקוס – בדיוק כמו שכתוב בעלון רשמי הטעימות שמצורף לבקבוק – וטעם מלוח. גם תוספת אחוזי האלכוהול (48%) עושה את שלה ומחממת את העניינים. בהחלט מעניין אבל הכל חוץ מ"קלאסי" שזה בהגדרה בת מילה אחת הלגבולין (ובאמת הגיע הזמן שכבר תקדיש לו פוסט נפרד…)


  8. שלום לאורחת המכובדת :)

    לצערי ההיכרות שלי עם מאלטים לא מספיק טובה בשביל שאוכל לקבוע מה קלאסי ומה לא אז אסמוך עליך בנושא.

    לגבי מלוח – אני דווקא מוצא את הלגבולין מלוח למדי. בגדול אני חושב שהלגבולין בהשוואה לרבע חבית מאוזן יותר, אולי עשיר יותר – בעוד שברבע חבית הדגש הוא בעיקר המון עישון וכבוליות, והוא יותר עוצמתי ובועט.

    תתחדשי !


  9. אחד הוויסקים האהובים עלי,
    אם לא הכי…
    מומלץ לכל חובבים המעושנים הכבדים.
    כאילו לקחו את הלפרויג נתנו לו כמה שנות חוכמה,ליטשו ועיגלו את פינותיו.
    מרקם חלק,ממש כמו חמאה בפה !
    תענוג !!



להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s