h1

קוקטיילים טובים? וואלה!

מרץ 6, 2008

ערב מעולה במיידלרס עם חבר'ה מהלימודים והעבודה, וגם תגלית מעניינת. סיכום קצרצר על המקום:

מיקום: באזור האופנתי של ציר מוריה בחיפה. אוכל: חלק טוב , חלק לא, עיצוב: חשוך, בר יפה, קצת רועש. בירות: מבחר סטנדרטי, גינס טריה שמוזגים נכון, האפי האוור (1+1) עד תשע. יין: מבחר בסיסי, כוסות לא משהו. ויסקי: מבחר יפה מאוד (טאליסקר 1988! ועוד) אבל אין התאמה בין התפריט למה שעל המדפים וראיתי מחירים יותר טובים מזה, שירות: סבבה.

אחרי פתיחה של גינס (26) עברתי לביפיטר עם ביטר למון (30 סה"כ) – הג'ין נקי היה לי קצת אגרסיבי אבל החספוס שלו מתיישב היטב עם התוסס ומתקבל משקה מרענן, מריר-חמצמץ שאני סקרן לבדוק גם עם ג'ין אחר.

אחרי הבירות התחשק לגוון, והחלטנו לבדוק את תפריט המיוחדים בקוקטיילים. כאן מצאנו הפתעה נעימה: מקוריות, מרכיבים איכותיים יחסית, ותמחור סביר (הרוב 36, יש גם בפחות). הזמנו כל מיני וטעמנו סביב השולחן, להלן שני קוקטיילים שאהבנו (לא מתכונים מדויקים):

ארבע ורדים – השם מרמז על המרכיב העיקר, הברבן המפורסם, שמשלבים עם סיידר תפוחים, מונין ספייס ולימון סחוט על קרח גרוס בכוס נמוכה. אופי מודגש של ברבן, עם המתיקות המתובלת האופיינית אבל במקום החספוס מגיע הסיידר ולוקח לכיוון אחר… וטעים.

קפה נואר – בכוס מרטיני, וודקה וניל, קלואה, מונין שוקולד לבן ואספרסו. נראה יפה, מריח טוב, האספרסו נותן את הטון ולא בטוח שהרגשתי את כל המרכיבים (היה מונין?) – אבל מדובר בקוקטייל מעניין, מתאים במיוחד לחובבי הקפה ולמי שמחפש משהו לא כ"כ אלכוהולי.

לסיכום – למרות ביקורת שהשמעתי בעבר על מצב הקוקטיילים בפאבים, מסתבר שיש מקומות שיודעים גם להראות את ההיפך.  נכון שמונין נחשבים לסירופים איכותיים, אבל קצת חסר לי השימוש במרכיבים טריים. סה"כ גם אם אנחנו עדיין רחוקים מהנועזות והמקוריות שאפשר לקרוא עליה אצל אור – אנחנו בכיוון נכון.

5 תגובות

  1. באמת נשמעים כמו יופי של קוקטיילים.
    אישית אני מתנגד לשימוש בסירופים כי זה לקחת את הדרך הקלה.
    אם היו שמים דש של ליקר Y היה קוקטייל יותר טוב לדעתי.
    בקפה נואר הייתי מעיף את הקלואה (כי יש אספרסו) ושם בייליס או פרנג'ליקו. יצא יותר מאוזן וכמובן להעיף את המונין שוקולד לבן ולהשתמש בגודייבה לבן.


  2. אני גם מעדיף מרכיבים טריים על פני מונין, אבל בוא נגיד שהמונין במתכונים האלה נותן טוויסט טוב והופך את המתכון למעניין. באווירה של פאב (אזור מעשנים בגלל החבר'ה :( ) לא הרגשתי בטעם של הסירופים. יכול להיות ש-(א) הם עשו את העבודה בדיוק כמו שצריך – בלי שהם יהיו מורגשים, או (ב) אין כרגע (בכל זאת טעמים די אקזוטיים של מונין) והברמן הכין בלי.
    מה שחשוב זה שהיה טעים…


  3. בדיוק עמדתי לשאול אם מעשנים שם (משהו שכדאי להוסיף היום לכל ביקורת בר…) כשראיתי שכתבת על "אזור מעשנים". מה זה אזור מעשנים? זה ממש אזור סגור? מפתיע.


  4. כשנכנסים עומדים מול הבר הארוך (לכל אורך המקום). שמאלה זה חלל מעשנים, ימינה חלל לא מעשנים. באזור המעשנים יש איזה 3 וונטות בקוטר חצי מטר כ"א שמזכירות מנוע סילון ושואבות אוויר החוצה כל הזמן. כשיושבים בפנים, ועישנו סביבי בטירוף – כמעט לא הרגשתי בעשן, אבל שכיוצאים מסריחים מזה.


  5. […] מיידלרס – מקום אפלולי משהו, מבחר לא רע של ויסקי עם כמה מהדורות לא שגרתיות, ומביקור ישן זכורים לי לחיוב כמה קוקטיילים. אזור עישון מופרד לא רע. שד' מוריה 126 (בשנים האחרונות נפתחו עוד כמה סניפים באזור חיפה), 04-8248754 , פוסט […]



להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s