h1

Busy Living

ינואר 31, 2008

Get busy living – or get busy dying, אמר רד בביצועו הנצחי של מורגן פרימן ב'חומות של תקווה'. כשקמתי קצת חולה הבוקר החלטתי לבחור באפשרות הראשונה – בעיקר בגלל מה שצפוי בערב. בחירה טובה.

סניף רעננה של דרך היין חזר על הצלחת השנה שעברה בהפנינג יין ישראלי. ארגון מצוין כרגיל, מספיק מים, כוסות ברמה, מספיק מקום ורשימת מציגים טובה. הגעה מוקדמת לפני המסה המשמעותית של האנשים אפשרה להתרשם מהיינות בצורה יותר טובה. מחיר הטעימה של 25 הוא סמלי ביותר, והוחזר כמעט במלואו למי שקנה בקבוק. להלן כמה מילים על כמה יינות מעניינים (מחירים בסוגריים).

סוסון ים פטיט ורדו פלוס 2005

צבע כהה ויפה, בשל באף, קל יחסית עם חמיצות גבוהה בפה. מתובל ובעל החספוס האופייני ליקב, עם יובש טוב גם בסיום (99). חמוץ לי מידי, אולי עוד זמן יעזור (ואולי לא). אני מאמין שבבציר-שניים הקרובים נראה עוד יקבים שמוציאים פטיט ורדו זני, וגם מלבק – זנים שמשמשים בארץ בעיקר כתוספות לבלנדים הבורדולזיים.

דלתון עלמה 2005

צבע מעט בהיר, פרי אדום וקליה, גוף בינוני עם מרקם חלק ונעים, יובש מאוד עדין מסתתר מאחורי הפרי, סיום ארוך עם נגיעות תיבול (75). הופתעתי לטובה, יין עדין יחסית ונעים לשתיה.

ברקן קברנה סוביניון אלטיטוד +720 2005

כהה, בשל וריבתי, גוף מלא עם אחלה נפח, עשיר, פירותי, טאנין במידה טובה שמשולב היטב, סיום ארוך (99). יין חורפי, מאוזן ומלא, שאפשר להנות ממנו בפני עצמו או לצד תבשילי קדירה עשירים ובשרים צלויים. יכול לעמוד בכבוד מול הקברנה של ירדן (אולי לא מכל בציר, וכנראה שלא מבחינת יכולת יישון), ועם עליית המחירים אצל השכנים מהרמה – תחרות ראויה בהחלט.

יתיר ויוניה – טעימה מוקדמת

זהוב בהיר, אף עשיר ומעניין – אפשר לזהות קש, פריחה וקשת עשירה של פרי כמו אננס ומלון. גוף מלא יחסית ליין לבן, פותח במתיקות כמעט סירופית ואז מתאפס עם חמיצות שמאזנת ומתעצמת בסיום, שם גם מבליח לרגע משהו מריר. מעניין, עשוי טוב, ואם תג המחיר יהיה סביר – בהחלט מצדיק בדיקה. מלבד הטאצ' המריר בסיום לא מורגשת שום השפעה של עץ, אם בכלל הייתה כזו.

פלטר סוביניון בלאן 2007

שקוף כמעט חסר צבע, והאף מטורף: תפוח צהוב, ענבים ירוקים – מה לא. אפשר להריח ולהריח – ולשכוח שיש עוד משהו לעשות עם היין. אפילו הזכיר לי במשהו את הקלאודי ביי הניו-זילנדי המעולה. חמצמץ ופירותי בפה עם סיום בינוני (65). אמנם האף מעט יותר מוצלח מהפה לטעמי, אבל מדובר באחד הלבנים הישראליים המעניינים שטעמתי.

18 תגובות

  1. תודה רבה על הרשמים, נבצר ממני להגיע בשל בעיות בריאותיות קלות. שמח לדעת שעוד יקב עושה ויונייה, הזן הלבן החביב עליי לאחרונה.
    הסובניון בלאן של פלטר תמיד אס מנצח.

    אני דווקא אשמח אם לא יעשו פטי ורדו זני, לא לחינם בבורדו הוא משמש כתוספת ולא את עיקר הבלנד כמו המרלו או הקברנה.


  2. אז איך היה בסוף הפינו של גמלא???
    גם אני התלהבתי מהסוביניון בלאן של פלטר ואהבתי גם את הגאודי של סוסון ים.
    התאכזבתי לגלות שהמחיר של הסוביניון בלאן רזרב של דלתון עלה.


  3. קינקס: אין לי בעיה עם ניסיונות מקוריים. לא יצא טוב – אני לא אקנה.
    גם האקלים והייננות בארץ שונים מאוד מבורדו, לטובה ולרעה.
    גם המלבק מחזק בלנדים בבורדו ובדרום אמריקה עושים ממנו יינות זניים ראויים.

    הסוביניון בלאן של פלטר שונה לחלוטין מהבצירים הקודמים שלו שטעמתי. אין קשר ביניהם.

    רז,
    הפינו נואר של גמלא היה בסדר, אבל אחרי היינות הנ"ל הוא לא בדיוק ריגש. כנראה שהבקבוק שקניתי היה פגום, אני אעדכן את הפוסט הנ"ל. הסוביניון בלאן של דלתון לא מצא חן בעיני.


  4. מה, לא חיכית לתמונות 5 דקות?


  5. אני עדיין מחכה…


  6. אני היתי שמח לזנים יותר מתאימים לאיזור. אומנם הסירה הוא כנראה המלך הבא אך לדעתי הבא אחריו ולא פחות ממנו זה הגראנש שצריך להתחיל לטעת פה בששון וברינה.


  7. שמחתי להכיר אותך בהפנינג היינות הישראליים אמש – בשידוכו של דני רובין.
    מעניין שבלטו בעינינו ובעיני דני כמעט אותם יינות.
    היה כדאי לשים לב לבלנדים של אבידן. שירה היפה מוקמה ממש בכניסה למיתחם – לפעמים מיקום גרוע כי רוצים להיכנס פנימה, ומלבד התוויות המעוצבות, פרי כשרונה, אהבתי את הבלנד דה נואר שיראז, קברנה סוביניון, פטיט סירה – 75.90 ש"ח, מחיר שפוי.

    בהצלחה
    רני רוגל – אכול ושאטו
    http://www.foodis.co.il


  8. קינקס, על סמך מה אתה מבסס את הטענה של התאמת הזנים לארץ?

    שלום רני,
    שמחתי לפגוש אותך ואת דני. לגבי יינות אבידן, טעמתי אותם לא מזמן ולכן 'שמרתי את החיך' לדברים שאני פחות מכיר. קישור לרשמים מסומלייה:
    https://drinking.wordpress.com/2007/11/17/sommelier2007#avidan


  9. שזנים של איזורים חמים יותר בצרפת יתאקלמו פה טוב יותר מאשר זנים של איזורים קרים בצרפת.
    אנחנו ארץ חמה אז לפי ההתאמה האקלימית. בשיחה לפני שבועיים עם דורון יצחקי מטוליפ הוא סיפר לי שבארצות הנורדיות מתחילים לטעת גפנים בסגנון קברנה ומרלו. אומנם שם קר יותר, אך בקיץ יש להם הרבה יותר אור ולכן כמה שזה נשמע אבסורד הזנים האלה מתאימים לארצות שם.

    כמו כן, גם מומחה צרפתי לבורדו חושב כך:
    http://www.preker.co.il/israelwines/wg/JMQtasting.html


  10. לצערי גם ממני נבצר להיות באירוע בשל בעיות בריאותיות, אבל הבנתי בגדול, שלא הפסדתי יותר מדי. מה שכן הפתיע אותי מאוד, היתה העובדה ש-3 אנשים שונים שאני מעריך מאוד את דעתם בענייני יין חזרו ואמרו שיין של כרמל, בניצוחו של אסף פז, בשם "צרעה", היה בין הטובים בטעימה. לא חשבתי שאי פעם אני אשמע את השם כרמל בשלישייה הראשונה.


  11. לא, הם התכוונו לקברנה כרם זרעית של כרמל:
    https://drinking.wordpress.com/2007/12/21/wineroute2007#zarit

    אכן יין ראוי. אפשר לשתות אותו עכשיו אבל הוא עדיין קצת גס לי, עוד שנה לדעתי יהיה יותר טוב. עם זאת, הקברנה 720 של ברקן מצויין גם עכשיו. שניהם לדעתי מתחרים ראויים לקברנה של ירדן (אולי לא ל-2003), במיוחד מאז שהוא עלה ל-115 ש"ח.


  12. הסדרה האזורית של כרמל וסדרת הכרם שתיהן סדרות מנצחות. אני כבר לא מתפלא בשנה האחרונה. שני קברנה של כרמל מהסדרה האזורית ב 110 שקלים נותנים בראש יפה מאוד לכל קברנה בארץ כמעט בתג המחיר הזה. סדרת הכרם מעולה גם כן, והיינות של 2004 שלה, לפחות בקברנה לוקח את הקברנה של ירדן בשנה זאת, מה לעשות יין מוצלח יותר.
    להזכירכם שלכרמל שייך יקב יתיר?
    יעיר יתיר הוא יין מעולה, טעמתי אותו בטעימות שונות לאורך בצירים שונים וה 2001 חי, קיים, נושם, בועט ובעיקר טעים. אני מאוד מחבב גם את הקמ"ש של יתיר אם כי יש לי השגות על המחיר שלו.

    גיא, כרמל של היום זה לא מה שהיה פעם, תתעורר, מהפכת האיכות שלהם עובדת ובשלוש שנים האחרונות הם נותנים בראש. אני מלא הערכה לשינוי שכרמל עשו באיכות היינות והוספה של יינות בסדרות ביניים וגבוהות, יש אומרים שאפילו הפרייבט קולקשן טעים כעת. בפעם הבאה גיא, חפש טעימה של כרמל בדרך היין, יש מצב שזה יקרה סביב פסח שבו היקבים הגדולים מפגינים שרירים. יש להם יופי של יינות בשנים האחרונות.


  13. תוספת לגבי אסף פז, כעת הוא בבנימניה. הגיע הזמן שמישהו יוציא את היקב הזה מהתחתית, בינוניים להחריד.


  14. הבנתי דווקא שאסף פז עושה נפלאות בבנימינה, בעיקר בסדרת ה"חושן" שלהם. בכל מקרה – שוב, מתברר שכל מה שהאיש הזה עושה הופך לזהב.


  15. אה, כן – ותודה על ההערות לגבי כרמל. אני בהחלט אנסה. אני עדיין לא חושב שאני מוכן לשתות "סלקטד", אבל אני שומע כל כך הרבה על הסדרה האיזורית, שאולי באמת כדאי שאני אצא קצת מהכוך.


  16. […] על החבית" שחלק מהיקבים נופלים אליה. המסקנה דומה למפגש הקודם: אחלה יין, שמספק שבירת שגרה ואפילו קצת מורכבות – מצדיק […]


  17. […] 30, 2009 בחזרה לרעננה, לאחד האירועים השנתיים החביבים עלי (2008, 2007). הארגון מצוין, מספיק אנשי צוות מכל הכיוונים, מרחב […]


  18. […] יתיר ויוניה 2008 – מוזר, את אחד הבצירים הראשונים של היין זכרתי ללא עץ ועם רעננות של פרי. בסה"כ עשוי לא רע, העץ ניכר […]



כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s