h1

שישי חורפי

דצמבר 29, 2007

הפוסט לא קיבל את שמו בגלל סערות שדפקו על החלונות, או על טמפרטורות מקפיאות. החורפיות בשישי הזה הגיעה מתפריט האוכל והיין. חודשי חום ארוכים אני מחכה לפתוח איזה בקבוק אדום לצד תבשיל קדירה, וסוף סוף התאפשר.

האורחים הביאו איתם מגש שפרדס פאי, ואצלנו לאחר פתיחה של מיני סנדוויצ'ים בשריים עברנו לקדירה של כתף בקר וירקות שורש שהתבשלה כשעתיים והוגשה על מצע אורז פשוט. כשהתחלתי לבשל פתחתי את היין שינשום ומזגתי לי מעט. טעימה קצרה הספיקה על מנת שאשקה את נתחי הבשר האדמדם בחצי כוס, שיכנס לסיר במצב רוח מרומם.

רקנאטי קברנה סוביניון 2006

 צבע שחור ואטום, סגול יפה בשוליים, הפרי הנעים באף מזכיר בעיקר שזיף, ולצידו , פלפל שחור ועץ נדיב, ממנו עולה קשת תבלינים מיוחדת – סימן ההיכר של היינן. גוף בינוני מלא, יובש טוב עם טאנין כמעט מתוק, לצידו פרי ותיבול ער, סיום נעים באותה מגמה.

לא איזה רזרב נוצץ, ירדן עטור שבחים או בוטיק אופנתי – אבל יין עשיר ומהנה, שאחרי עליית מחירים נושק מלמטה לחמישים ש"ח (לפני הנחות) ועדיין נותן תמורה יפה למחיר. למעשה, עכשיו שאני חושב על זה, יש אפילו איזה נקודה או שתיים בהן הוא מזכיר את הספשל רזרב 2003. יופי של יין להתאים למנות בקר ותבשילים עשירים. שורה תחתונה: לקנות עוד.

Recanati Cabernet Sauvignon         Sandeman Medium Dry Sherry

לקינוח, לצד שוקולד מריר –

Sandeman Medium Dry Sherry

צבע חום בהיר, בין יין לבן מחומצן לויסקי, באף משמשים מיובשים, אפרסק ועוד פרי. מעט סמיך בפה, הפרי המתוק נוכח אבל מרוסן היטב ע"י חמיצות ערה ומרעננת, אלכוהולי לרגע (15%). טעים וממלא את הפה.

קינוח נחמד ומעניין, שמצליח לא להיות מתוק מידי. ההתאמה לשוקולד לא הייתה מוצלחת במיוחד, ועדיף לדעתי להגיש עם פירות טריים.

18 תגובות

  1. שלום,
    אני לא מבין גדול ביינות, ממש לא.

    לקראת הסילבסטר, החלטתי לפתוח בקבוק יין עם אשתי (זה 7 שנים עכשיו) ולציין את השנה החדשה והשמינית שלנו יחד.
    ע"פ המלצתך, רכשתי את הרקנאטי ק"ס.
    אני מתכוון להכין איתו סיידר חם ואח"כ, לשתות כמו שהוא במשך הערב.
    מחר אעדכן איך התנהל הערב הרומנטי המתוכנן.

    תודה, השכלתי…


  2. שלום יניב וברוך הבא,

    מזל טוב לרגל יום הנישואין. אני ממליץ לפתוח את היין שעתיים לפני השתיה. ספר אם אהבת או לא…


  3. Hello , your blog sounds very nice. I am a big fan of wines and afortunataly I live in Spain and I can drink a lot without paying that much.
    Tonight, in the Silvester night I am going to drink a portuguise wine called Quinta do Coa from the Douro zone. It is a red wine, made with Touriga Nacional, Tinta Roriz and Touriga Franca grapes. I tasted this wine and it is great, very smooth. Not very expencive. If u can find it in Israel try it and let me know what you think. It is my recomendation for the new year :)


  4. Hi Reli and welcome,

    I have no experience yet with wines from Portugal. I'll keep an eye for the producer's name. Thanks for the recommendation


  5. שלום שוב,

    לא ראיתי את התגובה שלך עד עכשיו לכן לא פתחתי שעתיים לפני (מה זה בעצם נותן?).
    בכל מקרה, הערב הרומנטי היה מדהים, בדיוק כמו היין.
    הסיידר היה פשוט מדליק והיין עצמו היה מעולה, כל לגימה השאירה טעם של עוד.
    יש משהו קסום ביין וכל התורה שסובבת אותו.
    אני מתכוון להעמיק את הידע שלי בנושא, והכל בעצם התחיל כאן, בבלוג שלך שאליו הגעתי דרך גוגל כשחיפשתי המלצות ליין…

    דרך אגב,
    אני מתכוון לעשות קורס בנווה צדק "עולם היין וסודותיו".
    מישהו שמע, התנסה, ממליץ על הנושא?

    תודה!


  6. שמח שנהנית

    פתיחת יין לפני ההגשה שלו זה לא משהו שעושים לכל יין, ונקראת חדרור. לרוב עושים את זה ביינות צעירים. המטרה היא להביא את היין למגע עם חמצן, מה שמרכך אותו (בפרט חמצון של מרכיב חשוב הנקרא טאנין ואחראי להרבה מתכונותיות החיוביות).

    בתור התחלה של ההתחלה, יש (צד ימין למעלה) תחת "קישורים" קישורים לארבע כתבות של שגיא קופר, מעין "מבוא בסיסי ליין", ידידותיות ואינפורמטיביות – מומלץ.
    https://drinking.wordpress.com/links

    לגבי הקורס – לא שמעתי עליו.


  7. תודה על הקישורים.

    שאלה נוספת, אם אפשר.
    אחרי פתיחת יין, באיזו טמפרטורה לשמור אותו?
    כמה זמן מרגע הפתיחה הוא עדיין ראוי לשתייה?

    תודה.


  8. תלוי באיכות היין בסך הכל ובטמפרטורה. אם אתה פותח יין ומרוקן את האוויר ממנו ומכניס למקרר הוא יכל לשרוד כמהימים בשקט. יש יינות שגם אם פתחת אותם והשארת אותם כמה שעות בחוץ זה לא יפגע בהם.

    יין של חמישים שקלים לרוב יחזיק יום, אולי יום וחצי לאחר הפתיחה בלי שאיבת האוויר בטמפרטורת החדר בחורף. בקיץ אין בכלל מה לדבר, חייבים להכניס למקרר יינות ואם אין אז למקרר רגיל.


  9. זו שאלה של טעם. אני מכיר אנשים ששומרים בקבוקים במקרר שבועות וחודשים אחרי הפתיחה ונהנים מהיין.

    אישית היין הכי טעים לי ביום שפתחו אותו. אם אני לא מצליח לגמור אותו, מזמינים חברים שיעזרו ;)

    באופן יותר פרקטי, אפשר לקנות בחנויות יין בכחמישים ש"ח משאבה שמרוקנת את הבקבוק מאוויר ומאפשרת להאריך את חייו מעט. בלי המשאבה תוך יום יומיים הוא נופח את נשמתו, עם המשאבה קצת יותר.

    כמו שקינקס אמר – בקיץ רק במקרר, בחורף אני מעדיף מחוץ למקרר.


  10. רשמתי, תודה!


  11. היין לא החזיק יותר מיומיים במקרר וכבר איבד את טעמו.
    אני לא יודע איפה למקם שאלות כלליות, אז אני אשאל אחת כאן…

    אחרי כמה טעימות, אני מרגיש שאשתי, שלא ידעה מהו יין ממש עד לרקנאטי, פחות מתחברת לאדומים יבשים. האם מומלץ "להתחיל" באדומים חצי יבשים \ לבנים או אולי בכלל רוזה?

    תודה!


  12. להמשיך באדומים יבשים. יין זה הרבה פעמים טעם נרכש ולמען האמת הקברנה סוביניון של רקאנטי הוא יין מאוד בסיסי שנותן על קצה האצבע למה יינות אדומים מסוגלים להגיע.
    בוא נגיד ככה, לרוב כשעולים במחיר היין גם טעים יותר.

    רוזה אישית אני לא סובל אך, זה רק אישית.

    יינות לבנים אני מאוד אוהב, אך חכה לקיץ.

    אדומים חצי יבשים זה טריפה.

    זאת דעתי כמובן.


  13. היי יניב,

    קודם כל, אתה מוזמן גם לשאול בפורום יין ואלכוהול בתפוז (קישור אפשר למצוא כאן: https://drinking.wordpress.com/links )

    לדעתי יינות לבנים ורוזה, למרות שעשויים להיות קלים יותר לשתיה (לא תמיד), מתאימים יותר למזג אוויר קיצי ואין מתאים יותר מיין אדום יבש לחור – חבל לשלול אותם על סמך התנסות אחת. היין ששתיתם הוא לא רע לדעתי, אבל לא בטוח שהוא בראש רשימת היינות הידידותיים למתחילים. לגבי אדומים חצי יבשים, כמעט ואין חיה כזו (ולא זכור לי שטעמתי משהו שאהבתי מהקטיגוריה, אם בכלל).

    הייתי ממליץ לנסות עוד כמה אדומים יותר נגישים וקלים לשתיה, כמו למשל הרי גליל. בנוסף, מאוסטרליה מומלץ Lindemans Cawarra (יבוא: שקד), המרלו שלהם פירותי ועדין, מתאים מאוד למתחילים (35-40 ש"ח בחנויות). עוד מייצור מקומי, ויתקין מסע ישראלי אדום הוא יין ידידותי, נחמד ונעים (שיווק: הכרם, 65 ש"ח).


  14. אני אנסה, המון תודה!


  15. דרך אגב, לרקאנטי היא התחברה לא רע, כפי שכתבתי כמה תגובות קודם. פשוט ניסינו באירוע כל מיני אחרים (לא ממש יודע אילו בדיוק) ושם, לא הייתה התחברות ממש לאדומים היבשים.
    לכן השאלה הקודמת.


  16. אה – אמרת אירועים אמרת הכל.

    אני מפנה אותך לכתבה ישנה של אבי הלוי בנושא:
    http://www.israelwines.co.il/articles/article.asp?articleid=2000&categoryid=66

    אמנם לרעיון הבאת בקבוקים מהבית אני לא כ"כ מתחבר, אבל הוא פוגע שם בול בנקודה: אנשים משקיעים המון כסף בקייטרינג משובח, סושי, בשרים איכותיים, בר אקטיבי, פירוטכניקה וזיקוקים – אבל בסוף ברוב המוחץ של המקרים על השולחנות מגישים יינות שהמחיר הסיטונאי שלהם פחות מ-20 שקל (ועם כמה שניסיתי, לא הצלחתי למצוא יינות סבירים במחיר הזה). אפילו באירועים ששדרגו את הבר במאות ובאלפי שקלים (שיבאס, ייגר ושות') – עדיין הגישו יינות מתחתית הרשימה של מבחר הסופרמרקטים.

    אני חושב שעיקר הבעיה הוא בצרכנים ולא באולמות – ברגע שאין דרישה אז גם אין שיפור.


  17. […] ופירותי עם עוד תבלינים (ציפורן?). באף הזכיר לי מאוד את השרי של סנדמן, אבל בטעם הוא יותר חזק, מתובל ויבש. קינוח מגניב לכמה […]


  18. […] דברים ששותים – על שתיה, ועל מה שמסביב יותר משאני אוהב לשתות דברים שאני אוהב לשתות, אני אוהב לנסות דברים חדשים. כאן אספר על חלקם « פינוטאז' למתחילים רקנאטי, revisited מרץ 11, 2010 לטעום יין בהדרכת היינן בביקור ביקב זה לא כמו לשבת על בקבוק בבית במשך ערב שלם. יכולות להיות הפתעות לשני הכיוונים. אחד הדברים שסיקרן אותי לבדוק מחדש היה המרלו מסדרת רקנאטי שהיה אחד מהפתעות הביקור ביקב. בהמלצת אלי רבן, יקיר הבלוג, הוספתי לקניה גם את הקברנה מאותה סדרה, שבעברו כמה בצירים שאהבתי. […]



להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s