h1

סיכום 2007 בדרך היין – צומת סביון

דצמבר 21, 2007

גשם ובעיקר רוחות עצבניות ליווי אותי לאורך כביש החוף בדרך לטעימת סיכום שנת 2007 של סניף סביון החדש של דרך היין. מלבד העדר מוחלט של חניה באזור שאין בו איפה לחנות מלבד המגרש, הכל עבד כמו שצריך, בתקתוק אופייני שהצוות כבר מיומן בו. אמנם מעט צפוף יותר בהשוואה לאירוע ברעננה, אבל בסה"כ אירוע מהנה ומאורגן בצורה הטובה ביותר שהנסיבות מאפשרות.

עם מבחר יינות מעניין, נציגויות מהמבחר שהאחים שקד מייבאים מאיטליה, צרפת, ספרד ואוסטרליה בטווחי 50-90 ש"ח, ולצידם אוסף יקבים ישראליים, הגדולים מצד אחד, ולצידם טוליפ, ססלוב, אמפורה, צרעה ועוד. באחת הפינות, שולחן עליו התנוססו רביעיית בקבוקים יקרים, שכללו שמפניה, סופר טוסקן, שאטונף ופנפולדס אחד. היינות, שמחירם עלה על 200 ש"ח, הוצעו לטעימה פעם אחת לכל אורח, ואציין לחיוב את כמות הטעימה, שנמדדה במדויק – למרות מחיר היינות כל אחד קיבל מנה מספיק גדולה על מנת שיתאפשר להעריך את היין כמו שצריך (אני מעריך 40-50 מ"ל).

התמורה למחיר הטעימה (25 ש"ח לפני החזרים והנחות) – ללא תחרות, כמו שרק בדרך היין יודעים לעשות.

אירוע בדרך היין צומת סביון

כמה רשמי טעימה, המחירים (לפני הנחות) בסוגריים

זוג המבעבעים שטעמתי נפתח ב-

Tommasi Pinot-Chardonnay Brut

שמרים שולטים באף, עם ליים ומאחוריו פרי טרופי – אולי גויאבה. גוף קל, בועות גדולות וחזקות, פירותיות שמשחררת רמז קל למתיקות, יובש מרענן ממשיך גם לסיום הבינוני והפירותי. כיפי, קליל ונעים לשתיה (70).

Drappier Brut NV

מותג השמפניה החדש יחסית בפורטפוליו של שקד, פותח באף מעודן יחסית לטומסי, עם לחם קלוי וקליפת אשכולית, בפה המון בועות עדינות, מרקם חלק ומלטף, יבש וחמצמץ וסיום בינוני ארוך. טעים, מפנק וקשה להפסיק לשתות ( 220 במבצע 185).

 ססלוב ניו-זילנד סוביניון בלאן 2006

פותח נקי וחד, עם עשב, לימון, פריחה ורמז טרופי. גוף בינוני עם מרקם מעט שומני, חמיצות גבוהה ומאחוריה פרי הדר, סיום בינוני וחמצמץ. לטעמי בפה היין פחות קליל ורענן מאשר הציפיה שיוצר האף (80).

הרי גליל פינו נואר 2005

צבע אדום יחסית בהיר, האף נדיב בפרי אדום, סוכריות דובדבן, פרחים וקליה נעימה ברקע ממשיכים לגוף קל-בינוני שפותח בחמיצות, ממשיך לפירותיות עדינה ותיבול, סיום בינוני עם טעמי קליה. חביב ונעים (60), מזכיר במשהו את Firesteed מאורגון, אם כי יותר פירותי ונגיש לטעמי.

כרמל קברנה סוביניון כרם זרעית 2004

צבע שחור, רובי בשוליים. מתקפת פרי היער הבשל מתרכזת סביב פטל, ממשיכה לריבה, וניל, קפה ועץ קלוי. גוף די מלא, טאנין מוצק ומתובל עם נוכחות מרירה, מוקף בפרי עשיר. סיום ארוך ופירותי עם עוד נגיעות מרירות.

יין בומבסטי ועשיר, חורפי ומתאים לתבשילי קדירה או לשתיה בפני עצמו. מוכן לשתיה אבל מי שלא אוהב טאנין מוצק יטיב להמתין שנה או שתיים (90).

Domaine Vieille Julienne Chateauneuf du Pape 2004

צבע אדום מעט בהיר, באף עשב, פרי אדום עדין, רמז למינרלים, גוף בינוני-מלא, יובש נעים, טעמים עדינים של פרי, תבלין וקליה, מרקם חלק ונעים, קצת מריר לקראת הסוף. מאופק, אלגנטי ומעניין (249). אני לא רואה את עצמי מתחיל לקנות בורדו במאות שקלים, אבל אני בהחלט מתחיל להבין את חובבי העולם הישן. במיוחד בלט היין לצד הגאיה, הפנפולדס – פצצות הפרי הבועטות שנמזגו לידו.

Gaja Promis 2004

שחור אטום, פצצת פרי יער עם חבית קלויה ברקע, גוף מלא ודחוס, המון פרי מסתובב סביב טאנין, טעמי קליה וקצת מרירות עדינה, סיום ארוך ויבש. עצמתי וכבד, שוב יין חורפי ועשיר (200)

15 תגובות

  1. שמח שנהנית כמוני. לא חשבתי שתטריח את עצמך מחיפה. לבטח כל הערב חלפנו אחד על פני השני מבלי לדעת מי הוא מי וחבל. ובכלל, הגיע הזמן שניפגש.
    http://www.foodis.co.il/feature.asp?sec=9&featid=13651


  2. אופס, שכחתי ! לשאלתך ולבקשתך האחרונה :
    DOMAINE VIEILLE JULIENNE 2004
    CHATEAUNEUF-DU-PAPE


  3. תודה על התגובה ועל האיות. לא הגעתי במיוחד מחיפה, אלא התאמתי את שעת ההגעה מחיפה למרכז כדי שתסתדר עם האירוע.

    גם אני מקווה ללחוץ את ידך בהזדמנות…


  4. דני רובין, אני מתגעגע אלייך מאז אותו אוגוסט בהנס שטרנבך שהשקת אותי כיד המלך מדקנטר של הג'נבא 2005 :).
    מה שלומך?
    אתה לא אדם שקל לפספס אותו :)

    לגבי מה שאני כן מכיר מכאן, הכרמל זרעית קברנה סוביניון עדיין לא מוכן לשתייה לדעתי. כפי שכתבת הטאנינים מוצקים ולטעמי מוצקים מידי. עוד שנתיים היין יהיה בטווח השתייה שלו לדעתי.


  5. נאמר שמצאתי אותו יותר מוכן לשתיה מאשר למשל ירדן ק"ס 04 כשהוא יצא, יראון 04 מלפני חודשיים, שיראז או קברנה ספשל רזרב של בנימינה כשהם יצאו ועוד כמה דוגמאות.

    יש אנשים שאוהבים הרבה עץ, פותחים אלרום 03 ונהנים מכל שלוק. אני חושב שהזרעית הרבה יותר מוכן לשתיה מכל הדוגמאות האלה. אישית הייתי מחכה איתו שנה, אבל הוא מוכן למדי. הכל תלוי במה אתה אוהב.

    מה שכן, לקחת בחשבון שיש לו פן מריר משהו (יכול להיות שידעך עם היישון), ולא בטוח שכל אחד יאהב את זה…


  6. זה כל היופי בשאטונפים, שעדיין אפשר למצוא שמות גדולים במחירים יחסית קטנים, ואני לא הראשון שאומר את זה.
    לי יש מגנום של השאטונף טלגרף בדרך (בתקווה 2005, אם לא אני "אסתפק" ב-04).

    יש לך עוד מידע על הגאיה פרומיס?


  7. אפשר מילה גסה?

    לדעתי הזרעית יש לו פוטנציאל בערך כמו לירדן קברנה 04 ואולי טוב יותר.
    כן, המרירות בסיום והע המודגש צריכים להיעלם/להתרכך בבוא הזמן. חלון השתייה שלו עוד לפניו, הוא עוד לא בשיא.


  8. אישית הרבה יותר אהבתי את הירדן 03. אם ה-04 יהיה קרוב בעוד שנה למה שה-03 היום, לטעמי הוא לוקח את הזרעית.

    יש לזכור גם שמבחינת התיישנות, לירדן יש הרבה יותר קבלות.

    אור, איזה עוד מידע מעניין אותך…?


  9. לבינתיים ה 04 לא מראה כיוון לעבר ה 03. אם זה יקרה כולנו נופתע לטובה.


  10. לא משנה, מצאתי מידע לבד, ואפילו בקבוק ב-45 דולר:)


  11. זה מאשר את המגמה של דרך היין לייבא דברים במחירים הוגנים. אישית לא חושב שהייתי משלם סכום כזה על היין. אפשר למצוא פצצות פרי מרוכזות ועוצמתיות מאוסטרליה בפחות כסף (בשקלים).

    בהחלט יכול להיות שאני עדיין לא מספיק מנוסה בשביל להעריך את היין.


  12. כן, מייבאים מחיר ראוי צריך לציין.
    הבעיה או למעשה חוסר זמן, להעריך יין מורכב צריך לשתות אותו לאורך כמה שעות טובות במנות ממש קטנות כל פעם ולתת לו חדרור טוב.
    טעימה המונית זה לא המקום להעריך יין מורכב. בשביל זה צריך בקבוק וחצי יום פנוי.


  13. […] בעמדת הטעימה של כרמל, שכללה שלושה יינות איכותיים: קברנה זרעית מסדרת כרם, מודל 2006 של הסוביניון בלאן כרם רמת ערד וקברנה סוביניון […]


  14. […] סיכום 2008 בדרך היין דצמבר 19, 2008 כבר עפה שנה מאז הפעם שעברה, והפעם אפילו מגרש החניה עשה איתי חסד והתחשב בנסיעה […]


  15. […] Ayala, Champagne Brut, Zero Dosage, NV – לחם קלוי (כמעט שרוף) ובומבה של שמרים, קליפת לימון, בעבוע די אגרסיבי, יובש מעולה, חומציות ושמריות גם בפה, סיום ארוך וחמצמץ. מרענן ופותח תאבון, אבל לטעמי ולניסיוני הדל – חסר עידון. תמורת 265 ש"ח הייתי מעדיף שמפניות אחרות שטעמתי, והאגרסיביות שבה גורמת לי במיוחד להתגעגע לדרפייה העדינה. […]



להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s