h1

גמלא פינו נואר, מודל חדש

דצמבר 20, 2007

כשטועמים יין מבצירים שונים אחד לצד השני אפשר ללמוד הרבה על התפתחות היין לאורך זמן. מצד שני, כשטועמים יין מבצירים עוקבים, בהפרשים של שנה, קשה יותר לדעת כמה מההבדל נובע מהתפתחות הטעם האישי וכמה ממנו נובע משוני בין בצירים. שיאון אדום, הבלנד השולחני הבסיסי של רמה"ג הוא כנראה דוגמה להתפתחות הטעם האישי, כאשר בציר 06 לא מצא חן בעיני, בניגוד לקודמו, שנהניתי ממנו בצעדי הראשונים ביין.

במקרה הזה אני יכול לומר בביטחון שמדובר ביין שהשתנה. מבציר 2004 של הפינו-נואר מבית גמלא נהניתי מאוד, וגם ציינתי אותו כאחת התמורות הטובות בטווח המחיר של 50 ש"ח דרומה.

בסיטואציה דומה לפעם שעברה, גם הפעם בארוחה ספונטנית באמצע השבוע – פסטה ברוטב עגבניות. פתחתי את היין לפני הבישול והוא הרגיש קצת חמוץ. לא דאגתי, מזגתי עוד קצת לכוס כדי להאיץ את קצב החדרור של היין בבקבוק והתחלתי לבשל. לאכזבתי גם במהלך הארוחה וגם אחריה – לא חל שינוי משמעותי.

הצבע בסדר, באף הפרי נוכח אם כי בהחלט לא השפע הנעים שזכור לי מהבציר הקודם. בפה כבר מתחילים לחוש בבעיה, הגוף קל לכיוון בינוני, החמיצות גבוהה, ומעט הפרי שמשוטט מסביב לא מרשים ולא נותן לה תמיכה או איזון. בסיום החמיצות ממשיכה לשלוט ביד רמה בכל דבר אחר.

חמוץ אמרתי כבר? אז גם לא מאוזן. בשורה התחתונה: אנחנו זוג חובבי יין שמסיימים בקבוק בלי בעיה – וחזר למקרר בקבוק שלושת-רבעי מלא. אני לא מוציא מכלל אפשרות שמדובר בבקבוק פגום, אבל לא היו סימנים לכך. בכל מקרה לא נשארתי עם חשק לנסות אותו שוב.

בכל זאת אציין שטעמתי כמעט את כל יינות היקב מהבצירים האחרונים, וזו הנפילה הראשונה שאני נתקל בה.

2 תגובות

  1. כמה טוב שהוא עוד יכול לשמש לרוטב עגבניות כלשהוא או שתחמיץ אותו לחומץ בן יין…


  2. […] « שבת בויתקין רקוויאם לברברה אפריל 7, 2009 כבר כתבתי כמה פעמים על כך שלפעמים חוזרים ליין שאהבת בעבר ולא […]



להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s