h1

זוג אירועים: בירה ויין

אוקטובר 9, 2007

בירה: פסטיבל הבירה ה-5 במעברות

חמישי 25/10 18:00-24:00 ושישי 26/10 12:00-18:00, מעל חמישים סוגי בירה, בוטיק מקומיות, בירות מיובאות חדשות, הופעה חיה, הקרנת פרסומות בירה, דוכני אוכל, סדנאות בירה, אספני פריטים ממותגים ועוד. בית היין, קיבוץ מעברות. כניסה – 30 ש"ח (50 ליומיים) כולל 2 טעמות, כרטיסיית קופונים – 20 ש"ח. פרטים נוספים. רשימה חלקית של המציגים.

Beer Master

יין: בית פתוח ישראל מול אירופה אצל איש הענבים

חיים גן ממשיך ברצף בתים פתוחים, הפעם 22 יינות, ישראליים ואירופאיים, יום שישי 12/10 11:00-18:00, 100 ש"ח (80 לחברי מועדון) עם החזרי קניה. שווה להציץ ברשימת היינות:

בית פתוח אירופה מול ישראל באיש הענבים

עוד יין: יכול להיות שהמהלך הזה הוא תוצאה של גידול התחרות שיש לדרך היין (חינאווי ועוד), אבל כל עוד התוצאות הן יינות טובים לא תשמעו ממני תלונות. זה התחיל מכך שהרשת ביקשה מיקב רקנאטי (שחלקית בבעלותה) לייצר יין ייחודי ליקב, מה שהוליד את הפטיט-סירה שיראז 2006 מסדרת הרזרב שטעמתי לא מזמן. היין עשוי היטב, המון פרי יער, עץ קלוי במידה טובה והתיבול האופייני לסדרת הרזרב של רקנאטי. היין כרגע די טאני וצריך הרבה זמן להיפתח בכוס, עדיף לקנות בקבוק או שניים ולשמור שנתיים לפני הפתיחה. היין הבא שמייצרים עבור הרשת הוא קברנה סוביניון – פטי ורדו 06 מסדרת יוגב של בנימינה, שנשמע די מעניין ומושק בסניפי דרך היין ביום שישי ה-19/10 בשעות 10:00-15:00 (ללא תשלום). קישור.

ולסיום, סקירה מעניינת וכתובה היטב של אלדד לוי תובעת את כבודם של יינות הקינוח ומסבירה בתמציתיות את ההבדלים בעולם המעניין הזה. שווה קריאה.

14 תגובות

  1. יינות קינוח יש להם כבוד, אבל אני נהנה מהם רק אקדמית. הם מתוקים מדי לעזאזל! :-)

    נפגשים בשישי אצל איש הענבים?


  2. כמו שאמרתי לערן, אם הוא לא היה מפרסם את זה 4 ימים מראש (נגיד שבוע), הייתי יכול בקלות להגיע מחיפה. עכשיו כבר לא, לצערי.


  3. ואם סחבק מארגן לך טרמפ – לא תבוא?


  4. זה לא פונקציה של נסיעה, לצערי. למה, אתה מכיר מישהו שנוסע מחיפה ?


  5. יינות קינוח הם דבר מדהים, ואני נהנה מהם למרות שאני אדם שלא סובל מתוק.
    יש בהם משהו מרתק וטעים.


  6. מי שעוקב אחרי הבלוג יכול לראות איך התרגלתי בהדרגה, החל מכרם שעל שטעמתי לפני יותר משנה ולא מצא חן בעיני (הקינוח הראשון שלי… היום אני מת לטעום שוב)


  7. עם כל הכבוד לכרם שעל ושאר חבריו הישראלים, עד שלא שתיתי בוטריטיס אמיתי לא שתית יין קינוח.
    עוד משהו לטעימה המתוכננת כשאני אגיע לביקור בארץ, עלי.


  8. היו לי שניים עם בוטריטיס. חיכיתי לאירוע מיוחד. חיכיתי חיכיתי, בסוף היו שניהם מקולקלים מהתחת כשפתחתי אותם :-)
    אבל יין מקולקל לרוב עדיין טוב לבישול, והעשרתי איתם רטבים מצוינים…

    עוד משהו שאתה יכול למצוא שאין בארץ – יין קינוח קליפורני מצוין שפעם טעמתי מבלאק מוסקאט. יין קינוח אדום ומפתיע, במיוחד לאנשים כמונו :-)

    לגבי טרמפ: יש לי חבר חיפואי שאוהב יין, ואם הייתי יושב לו על המוח, הוא היה מגיע…


  9. אור, בקינוח של ויתקין יש 20% בוטריטיס. רמה"ג עושים בסדרת ירדן סמיון אציל, שאותו עדיין לא טעמתי…


  10. את הסמיון אציל של רמה"ג אני זוכר לטובה מתערוכת סומלייה 2006. את ההייטסווין לא זכור לי שטעמתי.
    ו-20% בוטריטיס לא נחשב. זה כמו להגיד שסקודה עשויה מ-20% למבורגיני כי בכלליות הם שייכות לאותו תאגיד.


  11. ראית בחיים שלך יין 100% בוטריטיס?! רובם לא יותר מ50-60%. תפסיק לקשקש בבקשה.(מה גם שעוד לא טעמת את הויתקין. בוא, יש לי כאן שניים)


  12. עירא לא ביקשתי 100% בוטריטיס, אבל גם לא 20.
    כדי באמת להרגיש את השפעות הבוטריטיס צריך יין בוטריטיס "אמיתי" ולא משהו סימלי. ההבדל בין 60% בוטריטיס ל-20% הוא מהותי לטעם. וכן אני אומר את זה בבטחון גם בלי לטעום את הויתקין.


  13. אשמח לקבל מידע על אירועים


  14. ברוכה הבאה. אני מפרסם בבלוג מידי פעם אירועים שאני חושב שיעניינו את הקוראים. בשביל להגיע לדברים האחרונים שכתבתי כל מה שצריך לעשות זה ללחוץ על הכותרת של העמוד, איפה שכתוב "דברים ששותים – על שתיה…"



להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s