h1

טעימה אדומה ולבנה רגע לפני שבת

ספטמבר 14, 2007

קפצתי למחלקת היין בסטופמרקט בדרך מהחלה לשבת אל הגבינה הלבנה והירקות. לשמחתי בדיוק הוצעו לי לטעימה זוג יינות מעניינים.

הראשון הוא הטמפריניו החדש מסדרת הרזרב של ברקן, שקטפה כמה מחמאות. יין דחוס ועשיר, האף מציע שפע ארומות מפרי בשל, לאדמה לחה, טחב, עץ, קפה וקליה. כל סחרור בכוס פותח משהו חדש. הגוף בינוני-מלא, טאנין נדיב עם פרי ותבלין, שמץ מתיקות מבליח מידי פעם וסוגר את החבילה באיזון יפה, כולל בסיום היבש. מעניין ובהחלט מחוץ לתבנית המרלו / ק"ס / שיראז. 60 ש"ח. את היין השני אתאר ורק אח"כ אציג:

צבע זהוב מאוד חיוור, באף בומבה של פרי טרופי, אפשר לזהות גויאבה מעל הכל, אחרי זה אננס, ואולי מלון, ברקע משהו עשבוני עדין מאוד. גוף בינוני עם חמיצות שתופסת פרי לבן בשל מתקתק, שמץ מינרליות קל מאוד, ממשיך במגמה הזו גם לסיום בינוני שמוסיף תבלין לחגיגת הפרי, ולרגע נגיעה מרירה עדינה מאוד.

הייתם מאמינים שזה שרדונה? ועוד חצי יבש? יכול להיות שלגויאבה אחראים 15% סוביניון בלאן, אם כי היא כ"כ דומיננטית שאני לא בטוח. יין מפנק, פירותי וחנפן – תוך שמירה על איזון וללא ספק עם הרבה מקוריות. גבירותי ורבותי – שרדונה אורגני 2006 מתוצרת יקבי גוש עציון (לא להתבלבל עם השרדונה היבש). אפשר לאהוב ואולי אפשר שלא, אפשר גם להגיד שהקשר לשרדונה קצת קלוש, אבל ב-50 ש"ח הוא מספיק מעניין בשביל להצדיק בדיקה. אני אהבתי. בדקו בעצמכם…

 שבת שלום!

6 תגובות

  1. לא הבנתי. אתה מעתיק משחזר מתרשם מביקורות יין אצל הכותבים הגדולים ביינות ישראל, בבקבוק, באלדד השמן, ואז מעלה רשמים משל עצמך ? משל עצמך ? משל עצמך ?! ובשביל זה הקמת בלוג?


  2. יין השרדונה של גוש עציון נטעם על ידי שנינו ביחד. את הבקורת שנכתבה כאן העתקתי לאתר היין של סטופמרקט.
    בברכה
    אורי – מנהל מחלקת היין – סטופמרקט יגור.


  3. שלום מיקי וברוך הבא,

    התגובה שלך לא כ"כ ברורה אבל אנסה לענות בכל זאת. כל רשמי הטעימה שאני כותב הם 100% שלי. לעתים נדירות אני כותב "X גם מוסיף שהוא הרגיש עשבי תיבול" או משהו בסגנון.

    בנוסף למה שאני כותב, אני נוהג לעתים לתת קישורים גם לדעות של אנשים אחרים (במיוחד כשמדובר דעות שונות משלי).

    את העובדה שרשמי הטעימה שלי התפרסמו באתר של סטופמרקט גיליתי רק בעקבות התגובה שלך ושל אורי.

    אם יש עוד שאלות או נושאים נוספים שמצריכים הבהרה – אשמח לענות.


  4. רק עוד תוספת קטנה:

    כשאני מביא קישורים לדעות נוספות על יינות שאני כותב – אני עושה את זה אחרי אחרי שהרשמים שלי כבר כתובים, כשלב אחרון לפני שליחה הפוסט.


  5. ואחרי כל זה אני רק רוצה להוסיף שפרי טרופי ובעיקר מלון מאוד מאפיינים שרדונה אתה פשוט לא רגיל להרגיש אותם כ"כ דומיננטים מכיוון שהיינות מוטבעים בעץ.
    תנסה את השרדונה האורגני של קרטה וייחה ותראה את אותו סיפור, אולי יש משהו ביינות האורגניים האלה בכל זאת:)


  6. נהיה מספיק קר בשביל טעימת הקברנה המתוכננת, לא?



להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s